Didim'de İngiliz nüfus patlaması

Didim'de İngiliz nüfus patlaması

İngiliz hükümeti İngilizlerin sayısının arttığı Didim'e sorunlarına yardımcı olunabilmesi amacıyla fahri konsolosluk açıyor.

İngiliz hükümetinin her geçen yıl İngilizlerin sayısının arttığı Aydın'ın Didim ilçesinde, İngilizlerin sorunlarına yardımcı olunabilmesi amacıyla fahri konsolosluk açmayı planladığı bildirildi.

 

Konsolosluk açılmasıyla ilgili çalışmaları yerinde görmek için Didim'e gelen İngiltere'nin Ankara Büyükelçiliğinden konsolos ve birinci katip Peter Hardman ile İzmir Konsolosu William Buttigieg, Belediye Başkan Vekili Taner Küsmez'den bilgi aldı.

 

Başkan Vekili Küsmez, ilçede yaşayan İngilizlerle ilgili sunum yaptığı toplantıda "İngiliz dostlarımıza kardeşlerimiz diyoruz. Onların ilçemizde ikamet etmesinden memnunuz, herhangi bir şikayetimiz yok." dedi. İngiliz hükümetinin Türkiye'ye AB üyeliği yolunda tam destek vermesinden, Türkiye ve Didim'e yönlendirilen İngiliz turistlerin artmasından mutluluk duyduklarını söyleyen Küsmez, şöyle konuştu: "İlçede yaşayan İngilizlerin su faturalarını ödemelerinde kolaylık sağlanması için İngilizce faturalar bastırıldı. Daha sonra açılan kurslarda İngilizlere Türkçe öğretildi, öğrenenlere sertifika verildi. Kurslara gösterilen ilgi bizi ayrıca çok mutlu etti." Kendimi Türk gibi hissediyorum İngiltere'nin İzmir Konsolosu Buttigieg de Didim Belediyesi'ne vatandaşları için yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti. İngilizler için kilise ve mezarlık ayrılmasından mutlu olduklarını ifade eden Buttigieg, şunları kaydetti: "Bu ilklerden dolayı Didim Belediyesi'ne teşekkür ediyorum. Ailem uzun yıllardan beri İzmir'de yaşamaktadır. Onun için kendimi bir Türk gibi hissediyorum. Türk insanını ve Türkiye'yi çok seviyorum. Ankara'dan gelen konsolos arkadaşımla birlikte burada bazı incelemeler yapacağız. Didim'de hızla artan İngiliz vatandaşlarımıza yardımcı olabilmek amacıyla konsolosluk açılmasını planlıyoruz." Türk turizminin geliştiğini, İngiltere'den binlerce turistin her yıl Türkiye'ye geldiğini belirten Konsolos Peter Hardman da konsolosluğun açılması için belirli kriterler olduğunu söyledi. Hardman şöyle konuştu: "En yakın konsolosluklar olan Bodrum ve İzmir iki saatlik mesafede. İngiliz vatandaşlarımıza yardımcı olmak ve onların haklarını korumak için, evlilik işlemlerinde, ölüm halinde onlara gerekli destek olabilmek ve yardım edebilmek için Didim'de de bir konsolosluk açmayı düşünüyoruz. Bu konuda çalışmalar sürecek."




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.