Didim Yat Limanı 2009'da açılıyor

Didim Yat Limanı 2009'da açılıyor

Doğuş Grubu'nca 25 yıllığına yap-işlet-devret modeliyle üstlenilen, Didim yat limanının 2009 yılında hizmete açılabilmesi için çalışmalar sürüyor.

Ege bölgesinin önemli turizm merkezlerinden olan Aydın'ın Didim ilçesinde Yat Limanı'nı inşaatı hızla ilerliyor. Yat Limanı'nın 2009 yılında hizmete açılması planlanıyor.

 

Edinilen bilgiye göre inşaatı Doğuş Grubu'nca 25 yıllığına yap-işlet-devret modeliyle üstlenilen, 22 Şubat 2007 tarihinde temeli atılan yat limanının 2009 yılında hizmete açılabilmesi için çalışmalar aralıksız sürüyor.

 

Tamamlandığında 212 bin metrekare deniz alanına sahip olacak marinada 80 odalı butik otel, beş ayrı duş, çamaşırhane, depo ve benzeri hizmetlerin verileceği yerler, 20 ayrı sektörde faaliyet gösterecek iş yerleri olacak.

 

Karada 650, denizde 450 olmak üzere toplam 1100 yat kapasiteli olarak hizmete girecek limanın inşaatında 120 kişi çalışıyor.

 

Bu arada, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Yat Limanı'nın hizmete girmesiyle birlikte Didim'e gelecek olan turist sayısının yüzde yüz artacağına inandığını söyledi.

 

Yaz sezonunda binlerce turistin gemilerle Kuşadası Limanı'ndan ilçeye geldiğini ve büyük yığılma görüldüğünü söyleyen Kamacı, şunları ifade etti:

 

''Didim'de turizmin daha da gelişmesi için bir an önce gemi iskelesi yapılması gerekiyor. Güzergahımız son derece uygun. Gemi acenteleri ile görüşmelerimiz sürüyor. Bütün acenteler Didim'e gemi iskelesi yapılması konusunda hemfikir. Konuyla ilgili girişimlerimiz sürüyor. İskele için evrakımızı ilgili yerlere gönderdik.''






HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.