Derbinin bilançosu: 49 gözaltı

Derbinin bilançosu: 49 gözaltı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, geçen hafta sonu Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Ali Sami Yen Stadında oynanan derbi maça ilişkin toplam 49 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 19 Mayıs 2007 tarihinde oynanan Turkcell Süper Ligi müsabakasından önce, müsabaka esnasında ve sonrasında gerekli güvenlik önlemlerinin ''en üst düzeyde aldırıldığı'' belirtildi.

Stadyum dışında 20 kişinin ''korsan bilet satmaktan'', 17 kişinin ''taşkınlık yapmak, çevreye zarar vermek, bıçak taşımak ve stada meşale sokmaya çalışmaktan'' gözaltına alındığı dile getirilen açıklamada, bu kişilerin üzerlerinde muhtelif sayıda bıçak, biber gazı ve meşale ele geçirildiği kaydedildi.

Açıklamada, kamera görüntülerinin incelenmesi neticesinde stadyum içerisindeki olaylara karıştığı tespit edilenlerden 12 kişinin dün ve bugün yakalandığı, diğerlerinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği ifade edildi.

Olaylar sırasında 18 emniyet mensubunun çeşitli yerlerinden yaralandığı belirtilen açıklamada, ''Bunlardan bir polis memurunun kaburgası kırılmış, bir polis memuru da gözüne isabet eden sert bir cisim sebebiyle yüzde 85 oranında görme kaybına uğramış ve bu nedenle ameliyata alınmıştır'' denildi.



AA

 
 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.