Deniz Baykal: İstifa etmeyeceğim

Deniz Baykal: İstifa etmeyeceğim

CHP lideri Baykal seçimlerden iki gün sonra basın karşısına çıktı ve AKP'yi kutladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, seçim sonuçlarının kendileri için tatmin edici olmadığını belirterek, "Genel başkanlık görevime devam edeceğim." dedi.

"CHP önümüzdeki dönemde daha etkin ve başarılı olmak durumundadır" diyen Baykal, seçimlerde bekledikleri oyu alamamalarının nedenini çok yönlü olarak inceleyeceklerini ve almaları gereken dersleri buradan çıkaracaklarını söyledi.
 
Baykal, önümüzdeki dönemde CHP'nin muhalefet görevini daha etkin bir şekilde yapacağını kaydederek, genel başkanlık görevini sürdüreceğinin altını çizdi.

CHP Genel Başkanı Baykal, seçim sonuçları açıklandıktan sonraki suskunluğunu bozdu. CHP Genel Merkezi'nde açıklama yapan Baykal, ikinci kez tek başına iktidar olan AK Parti'yi başarısından dolayı tebrik etti.

Kararı milletin verdiğini belirten Baykal, "Milletimizin kararı hepimiz için büyük değer taşır. Saygıyla karşılıyoruz" dedi.

CHP'li muphaliflerin istifasını bekledikleri Baykal, genel başkanlık görevini sürdüreceğini de dile getirdi.

CHP'nin çalışmalarına önümüzdeki dönemde milletin ihtiyaç duyacağının kuşkusuz olduğunu dile getiren Baykal, bu çerçevede daha fazla çalışacaklarını söyledi.

Baykal, "CHP önümüzdeki dönemde daha etkin ve başarılı olmak durumundadır. Seçim sonuçları bizin için tatmin edici değildir. 2002 seçimlerindeki oy oranının 1,5 puan artırılması yeterli değil." diye konuştu.

Seçim sonuçlarının altında hangi sosyal dinamiklerin yattığını, bu tabloyu şekillendiren uygulamaların ne olduğunu, önümüzdeki dönem içinde irdeleyeceklerini kaydeden Baykal, "Arzu ettiğimiz kadar hızlı bir artış sağlayamamış olmamızın nedenlerini kapsamlı bir şekilde araştıracağız. Ciddi bir çalışma başlatacağız. Partimizin politikasının doğru olduğundan kuşkumuz yok. Ama bu politikayı toplumun beklentileri doğrultusunda nasıl geliştirebiliriz bunu araştıracağız. Sonuçlardan, dersler çıkaracağız." şeklinde konuştu.

Önümüzdeki dönemde de uzlaşmaya açık durmaya devam edeceklerini dile getiren Baykal, genel başkanlık görevini sürdüreceğini de vurguladı.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.