Demokrat Parti de sallanıyor

Demokrat Parti de sallanıyor

Merkez sağda birleşememe şoku... Mahir Kaynak’ın kızı Arıboğan’ın DP adaylığından çekilmesinin ardından, Mehmet Ali Bayar ve Bahattin Şeker de adaylıklarını geri çekti.

Anavatan ile Demokrat Parti arasında birleşmenin sağlanamaması Anavatan’ı olduğu kadar DP’yi de zora soktu. Birleşme hayalinin suya düşmesi DP’de istifaları gündeme getirdi.

Mahir Kaynak’ın kızı Deniz Ülke Arıboğan’ın DP adaylığından çekilmesinin ardından, Mehmet Ali Bayar ve Bahattin Şeker de adaylıklarını geri çektiler.

Merkez sağda birleşememe şoku yaşanıyor. Anavatan’da peşpeşe yaşanan istifalardan sonra DP de istifalarla sallanıyor. Birleşmenin sağlanamaması nedeniyle DP’den adaylıktan ilk çekilen isim, Mahir Kaynak’ın kızı Deniz Ülke Arıboğan oldu. Merkez sağdaki birleşme kararı nedeniyle DP’nin adayı olan Arıboğan, birleşmenin gerçekleşmemesi nedeniyle adaylıktan çekildi. Arıboğan, hayal kırıklığına uğradığını belirterek üniversite görevine geri döneceğini söyledi.

BAYAR VE ŞEKER DE ÇEKİLDİ

Merkez sağda birleşmenin gerçekleşmemesi nedeniyle adaylıktan çekilen bir başka isim de merkez sağın önemli isimlerinden Mehmet Ali Bayar oldu. Bu şartlarda DP’den aday olmayacağını belirten Bayar’ın CHP’den aday olabileceği kaydediliyor. Birleşememe krizi DP’de Bahattin Şeker’in de istifasına yol açtı. Şeker’in parti yönetiminin aday belirleme yöntemine itiraz ettiği ve bu nedenle hem görevinden, hem de adaylıktan çekildiği bildirildi.

Bu isimlerin yanı sıra DYP eski genel başkan yardımcısı ve eski Antalya Belediye Başkanı Hasan Subaşı da DP adaylığından çekildi.

DP'DE KAVGA İDDİASI

Genel İdare Kurulu toplantısında Bahattin Şeker, Celal Adan'a "Herşey senin yüzünden bozuldu" diyerek bağırdı ve partideki görevlerinden istifa etti. Anavatan'dan sonra DP de kaynamaya başladı. İstifaların arkasının gelmesinden korkan parti yönetimi önlem almaya çalışıyor.

Parti kaynaklarından alınan bilgiye göre, Şeker ile Adan arasındaki tartışma Samsun'daki milletvekilleri aday listesi yüzünden çıktı.
Bu tartışmanın ardından partideki idari görevlerinden istifa eden Şeker, partiden ayrılması kararı alırsa partide bir çözülme başlayabilir. Şeker, parti teşkilatında sözü geçen biri.
Şeker'in istifa etmesi halinde arkasından gelecek ilk ismin Rıza Akarca olacağı konuşuluyor.
Şeker ve grubunun partiden ayrılmasının ardından Kayalar ve Gaydalı ekibi gibi CHP'nin kapısını çalması bekleniyor.

Tartışmanın ardından DP GİK toplantısına ara verildi. Öğleden sonra devam etmesi beklenen toplantı öncesi parti kurmayları ortamı yatıştırmak için görüşmeler yapıyor.

Anavatan ile Demokrat Parti arasında birleşmenin sağlanamaması Anavatan’ı olduğu kadar DP’yi de zora soktu. Birleşme hayalinin suya düşmesi DP’de istifaları gündeme getirdi. Mahir Kaynak’ın kızı Deniz Ülke Arıboğan’ın DP adaylığından çekilmesinin ardından, Mehmet Ali Bayar ve Bahattin Şeker de adaylıklarını geri çektiler.

Bu isimlerin yanı sıra eski bakanlardan ve DP GİK üyesi Rıza Akçalı ile DYP eski genel başkan yardımcısı ve eski Antalya Belediye Başkanı Hasan Subaşı da DP adaylıktan çekildi.

 



ANKA

 
 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.