Dede Korkut Festival

Dede Korkut Festival

Bayburt Dede Korkut 13. Uluslararası Kültür ve Sanat Şöleni Soğanlı Dağı Yayla şenlikleri Bayburt ve Kahta halk oyunları ekibinin katılımıyla yapıldı.

BAYBURT - Bayburt Dede Korkut 13. Uluslararası Kültür ve Sanat Şöleni Soğanlı Dağı Yayla şenlikleri ile sona erdi. Şenliklere; Bayburt Valisi Musa Küçükkurt, Belediye Başkanı Bekir Çetin, Başsavcı Mithat Kutanoğlu, idari yetkililer ve vatandaşlar katıldı.





Bayburt Halk Oyunları ve Kahta Halk Oyunları ekiplerinin sunduğu folklör gösterisi ile başlayan yayla şenliği Bayburtlu sanatçılar Aslıhan ve Muhsin Bayburtlu'nun söylediği türkülerle devam etti. Şenlikler kapsamında yapılan yayla ağalığı açık artırmasına 4 aday katıldı. Açık artırma sonrası 35 bin YTL veren Recai Battal, Bayburt Yayla Ağası seçildi. Yayla ağalığı seçimlerine 7 yıldır yayla ağası olan Alaaddin Koral katılmazken, Belediye Başkanı Bekir Çetin, "O bizim onursal yayla ağamız olarak kalacak." dedi.

Bayburt Soğanlı Yaylası şenlikleri ses sanatçısı Fırtına Sarıseyfettin'in söylediği horon havası ve çekilen horonla sona erdi.







HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.