Danıştay'ın rövanşını almak istiyorlar

Danıştay'ın rövanşını almak istiyorlar

Ümraniye'de bir eve yapılan baskında ele geçirilen 28 el bombasının emekli astsubay Oktay Yıldırım'a ait olduğu ve bu kişinin emekli yüzbaşı Muzaffer Tekin'le ilişkili olduğu ileri sürülmüştü. Tekin, "Kendisini tanıyorum, bu olayın da komplo olduğu ortaya


SAYGI ÖZTÜRK'ÜN HABERİ

İstanbul Ümraniye'de bir eve yapılan baskında bulunan 28 el bombası, TNT kalıpları ve fünyelerin Kuvvaiye Milliye Derneği İstanbul İl Başkanı Oktay Yıldırım'a ait olduğu ileri sürüldü. Yıldırım'ın, Danıştay saldırısından sonra gözaltına alınan emekli yüzbaşı Muzaffer Tekin'le ilişkili olduğu iddiaları ortaya atıldı. Tekin, hürriyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada, "Oktay Yıldırım'ı tanıyorum, benim yanımda bulunan bir kişidir. Danıştay olayının rövanşını almak için böyle bir komplonun gündeme getirildiğini sanıyorum" dedi.

Oktay Yıldırım'la ilgili iddiaların daha önce Danıştay baskını, Atabeyler Operasyonu, Küre Operasyonu gibi tek merkezden ve yanlı olarak basına sızdırıldığını öne süren Yıldırım'ın meslektaşları olayda çok sayıda soru işareti bulunduğunu ifade ettiler.

Oktay Yıldırım'ın Özel Harp'çi olduğu belirtilmesine rağmen, Yıldırım'ın piyade komanda Astsubay'ı olduğu, paraşüt atlayışında diz kapağında oluşan sakatlık nedeniyle malülen emekli edildiği öğrenildi. Son dönemlerde sıkça televizyonlara çıkan ve hükümetin uygulamalarını eleştiren Oktay Yıldırım'ın internet sitelerine de aynı içerikte yazılar gönderdiği bildirildi.

MUZAFFER TEKİN YİNE GÜNDEMDE

Alpaslar Aslan'ın Danıştay'a yaptığı baskından sonra bu kişiyle ilişkili olduğu gerekçesiyle emekli yüzbaşı Muzaffer Tekin, ön plana çıkmıştı. Hakkındaki iddialar üzerine bunu onur meselesi yapıp intihara kalkışan ve yaralı olarak hastaneye kaldırılan Muzaffer Tekin, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmış ve saldırıyla ilişkisi olmadığı gerekçesiyle dava dışında tutulmuştu.

Oktay Yıldırım'ın gözaltına alınması üzerine Muzaffer Tekin ismi yeniden gündeme geldi. Yıldırım ile çekilen fotoğrafları basında yeraldı. Musaffer Tekin, hürriyet.com.tr'ye Oktay Yıldırım'ın bir komplo ile karşı karşıya olduğunu söyledi.

Danıştay saldırısından sonra kendisinin de gündeme getirildiğini anımsatan, ancak olaylarla ilişkisinin olmadığının ortaya çıktığını hatırlatan Tekin, "İşte Danıştay'ın rövanşını bu yolla almak istiyorlar. Ben Oktay Yıldırım'ı tanıyorum. Benim yanımda bulunan bir kişidir. Yazıları ve konuşmalarıyla birilerini rahatsız etti. Günden değiştirmek için böyle bir olayla ve benimle ilişkilendirildi. Oktay'ın bombaları çöplükte bulduğunu söylediğine de inanmıyorum" dedi.

Emekli bir asker de, Oktay Yıldırım'ın uzun yıllar Güneydoğu'da görev yaptığını, orada görev yapanların güvenlikleri nedeniyle kendilerini emniyete almak ve tehditlere karşı güçlü olabilmek için el bombası aldıklarını söyledi. Ancak, bu kadar bombanın alınmasının garip olduğunu vurgulayan aynı emekli asker, Cumhuriyet Gazetesi'nin bombalanmasında da kullanılan el bombası ile Yıldırım'a ait olduğu ileri sürülen bombaların benzerliği için ise şunları söyledi:

"MKE ülkemizde birimsiz olan taaruz el bombası ile birimli olan savunma el bombalarını üretiyor. Bunların verildiği yerler de bellidir. Bu bombaların hangi birliğe ve kimin üzerin ezimmetli olduğu da kayıtlardan ortaya çıkar. Aynı tip bombaların Cumhuriyet Gazetesi eyleminde de kullanılması doğaldır. Çünkü aynı bombalar ülkemizde üretiliyor. Bunların zaman zaman yasa dışı örgütlerin eline de geçtiği doğrudur."


HÜRRİYET



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.