Dalmaz Guinnesse'e girecek

Dalmaz Guinnesse'e girecek

Polis basmaktan, onlar yakalanmaktan bıkmadı. Etiler'deki Dalmaz Center, kumar oynatıldığı gerekçesiyle 10'uncu kez basıldı. Yasa değişmezse, Dalmaz “Guinness”e girer.

Kumar da, kumarhane işletmek de yasak. Ama yasalar yetersiz... İşte son olay: İstanbul Etiler'deki "Dalmaz Center"da kumar oynatıldığı yönünde ihbar alan İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro ve Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, söz konusu yere dün geceyarısından sonra baskın düzenledi.

PARA CEZASI VERİLDİ

Daha önce 9 kez bastıkları mekana, 10'uncu baskını düzenleyen ekipler, kumar oynamakta kullanılan bir rulet masası, kağıtlar ve yüzlerce pul ile çeşitli malzemeler ele geçirdi. İçeride bulunan 6'sı kadın 87 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerden 73'üne kumar oynamak suçundan 117 YTL para cezası kesildi.

İŞLETMECİ DEĞİŞİYOR

Geri kalan 14 kişi hakkında ise yer temin etmek suçundan işlem yapıldı. Her baskında, mekanın işletme sahibinin değiştiği görüldü. Daha önceki baskınlarda işletmeci olarak öne çıkan Cengiz K, tutuklanmıştı. İşyeri de polis tarafında mühürlenmişti

YAKALANAN SAYISI 500

Bir önceki baskında Celal Ç. isimli bir kişi işletmeci olarak görülürken, son baskında Murat K. işletmeci olduğunu belirtti. Dalmaz Center'a yapılan toplam 10 baskında yaklaşık 500 kişiye kumar oynamak suçundan para cezası kesildi. Bu kişiler, Kabahatler Kanunu'na göre emniyetten serbest bırakıldı.

CEZA İÇİN MASADA PARA OLMASI GEREK

TCK'nın 228. Maddesi'ne göre kumar oynamanın cezası bulunmuyor. Oynatana ise 1 yıla kadar hapis var. Cezanın verilmesi için oyun masasının üzerinde para bulunması gerekiyor. Gizli kumarhanelerde çoğunlukla kamera sistemi bulunuyor. Polisin geldiğini ekrandan gören kişiler, masadaki parayı kaldırıyor. Polis de, işletmeci hakkında sadece kumar malzemesi bulundurmaktan işlem yapabiliyor.

Bugün



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.