Cüneyd Zapsu Açıklama yaptı

Cüneyd Zapsu Açıklama yaptı

Zapsu, American Enterprise Institute'da 7 Nisan 2006'da yaptığı konuşmaya açıklık getirdi

Türkiye’nin seçim sürecine girdiği bu günlerde yeniden şahsım üzerinden genel başkanım ve partimi hedef alan itham ve suçlamalara muhatap olmaktayım.

Bu ithamlar ile ilgili olarak her ne kadar daha önce yasal yollara başvurmuş olsam da, bu hususları açıklığa kavuşturma ve iddialara cevap verme gereği doğmuştur.

Bilindiği üzere, son bir yıldır bir takım yazılı ve görsel medya kuruluşlarında yer alan haber ve yorumlarda, 7 Nisan 2006 tarihinde American Enterprise Institute’da yaptığım bir konuşma sırasında “O adamı delikten aşağı süpürmeyin, kullanın”  dediğim iddialarına yer verilmektedir.

Konuşmamin akabinde soru cevap sırasında kurduğum bir cümle bilinçli olarak yanlış yorumlanmış ve siyasi ciddiyetten uzak birinin sözleri gibi kamuoyuna yansıtılmıştır.

Her şeyden önce, Sayın Başbakanımız, inandığım, güvendiğim ve saygı duyduğum kişiliğiyle birlikte çalışmaktan onur duyduğum seçkin bir  Devlet adamıdır.

Bu derece inandığım ve desteklediğim Sayın Başbakanımızı kastederek “Bu adamı süpürmeyin, Bu adamı kullanın” şeklinde yorumlanacak bir ifade kullanmadım, kullanmam da mümkün değildir.

Bir kısım medya tarafından “deliğe süpürmek” şeklinde çarpıtılarak tercüme edilen “down the drain” deyimi de İngilizcede sık kullanılan bir deyimdir. Ayrıca inatla “bu adam” olarak tercüme edilmeye çalışılan kelime de “bu kişi” anlamındadır.

Türk Dil Kurumu’na ait sözlüğe bakılacak olursa bu deyimin Türkçe anlamının “heba olmak, boşa gitmek” olduğu görülecektir. Kurduğum cümle içinde kullandığım bu deyim ile kastettiğim de doğal olarak “Sayın Başbakan’ın çabalarının boşa gitmemesidir, heba olmamasıdır”

Son derece olumlu ve ölçülü bir cümlenin “deliğe süpürmek” şeklinde tercüme edilmesinin şahsıma ve şahsım üzerinden Sayın Başbakan’a zarar verilmesi kastından başka bir açıklaması yoktur. 

Aynı şekilde “Sayın Başbakan’ı kullanın” anlamında bir ifadem de yoktur. Gerçekte söylenen şey “Sayın Başbakan’ın deneyiminden, kredibilitesinden faydalanın” dır. O toplantıda bulunan ABD’lilere ABD’nin Afganistan ve Ortadoğu’daki yaptıkları yanlışlar neticesinde düştüğü duruma karşı Sayın Başbakanımız’ın tecrübesinden, birikiminden ve tüm taraflarca saygı duyulan şahsiyetinden faydalanmaları gerektiğini söyledim, ki bu da en normal, en tabii bir şeydir.

Gerek ABD’li katılımcılar ve gerekse de olaya şahit olan önemli siyaset adamları tarafından da bu aynen bu şekilde anlaşılmıştır ve hepsi de Türkiye’de koparılmaya calisilan  kıyameti anlayamadıklarını sozlu ve yazili olarak belirtmişlerdir.

Dileyen arkadaşlara ABD’li katılımcılar tarafından şahsıma gönderilmiş bu mektupları ve AEI ‘dan alınan tam konuşma metnini iletebilirim.

Nitekim, Türklüğü, Cumhuriyeti, Başbakanı, Devletin Kurum ve Organlarını aşağıladığım gerekçesiyle hakkımda yapılan şikayetlerde adalet tecelli etmiş ve gerek Savcılıklar gerekse Mahkemeler tarafından suc unsuru bulunmayip hakaret etmediğim yönünde kararlar verilmiştir.

Örnek vermek gerekirse, bazı odakların bilinçli yönlendirmesiyle şahsım hakkımda yapılan suç duyurusu üzerine Ankara C. Savcılığı tarafından hakkımda yürütülen  2006/1132 sayılı soruşturması neticesinde kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmiştir.

Yine Sayın Başbakanı aşağıladığım iddiasıyla hakkımda açılan tazminat davasında da mahkeme bu haksız davanın reddine karar vermiştir.

Yüce Türk adaleti önünde gerçekler ortaya çıkmış ve çıkmaktadır.

Ancak tüm bunlara rağmen son günlerde bir kısım çevrelerce bel altı vuruşlarla, bilinçli olarak kamuoyunun yanıltılmaya çalışıldığını ve şahsım üzerinden partimin ve Sayın Genel Başkanımın yıpratılmaya çalışıldığını üzüntü ile izliyorum. Bir siyasi parti lideri, bu anlattıklarımı bildiği halde, kamuoyunu aldatmak için, sanki benim ABD’ye gidip, “aman Başbakan’ı gözden çıkarmayın, onu kullanın” dediğimi sürekli olarak tekrarlamaktadır. .

Bu nedenle gerçekleri bir kez daha sayın kamuoyunun bilgisine sunuyorum.

Hasan Cuneyd Zapsu



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.