ÇUKURDAN GEÇİLMİYOR!

ÇUKURDAN GEÇİLMİYOR!

Gülbağ sokaklarında uzun süredir var olan ve türlü şikâyetlere rağmen belediyenin bir türlü kapatamadığı çukurlar yoldan geçen araç sürücüleri ve yayalar için tehlike teşkil ediyor. Yolların çukurlu ve yamalı görüntüsü ise Şişli’ye yakışmıyor.

UCUZ MALZEME KULLANILIYOR

Sertaç Özal

Çukurlar kötü hava şartları, kamyonlar, yolların iyi yapılamaması gibi sebeplerle oluştular. Yama çalışmaları yapıldı ancak yamaların yapıldığı yerlerde sağlı sollu çökükler vardı. Şimdi sağa sola gittiğimiz zaman arabaları vuruyoruz, çukura giriyoruz. Belediye bu konuda yetersiz ve çalışmıyor. Ucuz mal kullanılması, düzgün mal kullanılmaması, belli saatlerde yapılmaması vs gibi nedenlerden dolayı yollar sürekli bozuk. Gündüz vakti yapıldığı zaman kurumadan üstünden geçildiğinde yine aynı şey oluyor, başa dönülüyor. Bu bizim araçlarımızın rot başlarına zarar veriyor, sürekli masraf çıkarıyor.


YAPTIK OLDU MANTIĞI VAR

Erol Haşcı

Ben belediyenin Fen İşlerinden emekliyim. Bu işlerden anlarım. Malzemenin zayıf olması artı kötü havalarda asfalt yapılması bu çukurları oluşturuyor. Gerekirse program biraz geciktirilir ama güzel havalarda yapılır. Yoksa emir komuta zinciri gibi bir alttaki verilen görevi geciktiriyor denilmesin, bu kanaat oluşmasın diye günü gelince iş yapılmış görünüyor. Yaptık oldu mantığı var. Bu mükerrer çalışmayı, masrafı getiriyor.

GÜNÜ KURTARIYORLAR


Daha güzel havalarda bu çalışmalar yapılsa bu yol 5, 10 sene hiçbir çalışma yapılmadan kullanılabilir. Ama bu şekilde yapılırsa her yıl bir iki defa bakımı yapılması gerekir. Aksi halde değil asfalt bu yol beton yapılsa daha karlı hale gelir belki de. Kamu kuruluşlarının milletimize verdiği zarar budur. Yol olsun başka bir şey olsun hep o günü kurtarmak şeklinde yapıldığı zaman sorun oluyor. Bu genel bir sorun ve belediyeler de bunun bir parçası.


ASFALT BAŞTAN BERİ KÖTÜ

Emre Çakıroğlu

Çukur konusuyla ilgili belediye daha önce bir asfalt çalışması yaptı ama taşeron firma hiçbir iş yapmadı. Asfalt atıldığı günden beri çökük zaten yamuk yumuk. Çukurların hiçbirisi kapatılmadı hatta aksine daha çok çukurlaştı. Belediye emlak vergisi olarak asfalt parasını bizlerden aldı. Ümraniye belediyesi karın bittiği gün tüm çukurları doldurdu. Şuan yollarda hiçbir bozukluk ya da çukur yok. Ayrıca oraya yapılan arnavut kaldırımlarına bakın oradan tanker geçse taşlardan bir tanesi yerinden oynamaz, çukur oluşmaz.


SEÇİMDEN SEÇİME


Seçimden seçime gelip direkleri yeniliyorlar. Hiçbiri de hiçbir zaman doğru düzgün yanmıyor zaten. Bir seçimde elektrik direkleri diktiler geçen seçime kadar elektrik vermediler. Elektrik direkleriyle bir yanıyor bir yanmıyor. Belediyeyi arayıp söylediğimizde taşeron firmanın ilgilendiğini söylüyorlar. Taşeron firmayı arıyoruz onlar da belediye ilgileniyor diyor. O ona paslıyor o ona paslıyor, kimse ilgilenmiyor. Buna karşın Nişantaşı’nda bayanlar topuklu ayakkabıyla yürüsün diye özel kaldırımlar, asfaltlar yapılıyor. Buraya hiçbir şekilde hizmet yapılmıyor. Sarıgül fazlasıyla şov yapıyor ama yakındır sönmesi. Burada kaç bin kişi var.


KİMİ KİME ŞİKÂYET EDELİM?

Ahmet Demir- Koska Butik- Gülbağ

Bu yol yeni yapıldı, şikâyetler oluyor tabi. Geliyorlar tabela dikiyorlar ama yine de trafik girmeyince rahatlamayacak. Yol hemen aşınmış örneğin. Kimi kime şikâyet edeceğiz? Devlet devlete şikâyet edilir mi? Geliyorlar, bir şeyler yazıyorlar gidiyorlar. Buradaki çukur bayağı büyük bir çukur. Buraya zabıta da olsa bir memur şart. En azından yoldaki adam rast gele bırakmaz arabayı. Belediye şimdi gelse de görse. Adam milim milim gidiyor. Bir memur olsa bu yol rahatlayacak.


SİLAHLI TEHDİT

Bizim burada vatandaş olarak en büyük sıkıntımız trafik. Ben burada trafik polisliği yapıyorum resmen. Bana burada zamanında silah bile çekildi bu yüzden. Adam buraya park ediyor, gidiyor ama bir başkasının hastası var acelesi var vs. geçemiyor. En son oraya tabela diktiler ama yine araba konuyor. Zabıta bile olsa şuraya bir trafik koysunlar. Çünkü belediye arabası dönemiyor, sonra çarptıktan sonra hır gür çıkıyor.
Adam park etti aracını, trafiği tıkıyorsun aracını çek dediğimde bana silahını gösterdi. Bu yol vatandaş için yapılmışsa bu yolun vatandaşa bırakılması lazım. Belediye arabası burada çok sorun yaşıyor. Bu bölgeye hiç olmazsa belediye trafik görevlisinin konması lazım. Bu durum benim işimi engellemiyor ama ben vatandaş için diyorum.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.