Copa America başlıyor...

Copa America başlıyor...

Avrupa'da futbol heyecanının sona ermesiyle birlikte Copa America'nın heyacanı futbolseverleri sarmış durumda. Son şampiyon Brezilya'nın gurubunda Meksika, Ekvador ve Şili var...

Copa America başlıyor...

Avrupa'da futbol heyecanının sona ermesiyle birlikte CONMEBOL tarafından düzenlenen Copa America'nın heyacanı futbolseverleri sarmış durumda. 26 Haziran'da Venezuela'da başlayacak olan Copa America Tv8'den naklen olarak yayınlanacak. Venezuela'nın ilk kez ev sahipliği yapacağı Copa America'da son şampiyon Brezilya B Grubu'nda Meksika, Ekvador ve Şili ile mücadele edecek.

Copa America'nın son şampiyon Brezilya, Ronaldinho, Kaka, Adriano ve Ronaldo gibi isimlerden yoksun olarak katılacağı bu önemli organizasyonda daha çok genç oyuncularıyla boy gösterecek. 2006 Dünya Kupası'nda hayal kırıklığı  yaratan Brezilya üç grup içerisinde en dişli rakiplerle mücadele edecek.

Ekvador, Almanya'daki Dünya Kupası'nda son 16'ya kalarak dikkati çekerken, Şili yetenekli genç oyuncularıyla yeniden çıkışa geçmenin planlarını yapıyor.Grubun bir diğer önemli takımı olan Meksika ise 2006 Dünya Kupası'nda kalitesini gösterdi. 26 Haziran - 15 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek kupa, Dunga'nın Brezilya teknik direktörü sıfatıyla ilk resmi sınavı olacak. Genç teknik adam zor bir kura çektiklerini ve genel kanının aksine Şili'nin grubun en zayıfı olmadığını söyledi.

Evsahibi Venezuela ise Uruguay, Bolivya ve Peru'nun da buluduğu A Grubu'nda yer alıyor. 12 ülkenin katılacağı turnuvada Bolivya,Peru ve Venezuela en zayıf ekipler olarak gösteriliyor.

2004 finalinde Brezilya'ya penaltılarla kaybeden Arjantin C grubu'nda ABD, Paraguay ve Kolombiya ile mücadele edecek. 2010 Dünya Kupası Güney Amerika elemelerinden önce en ciddi hazırlık turnuvası niteliği de taşıyan Copa America'ya, Güney Amerika Futbol Konfederasyonu'na üye olmayan ABD ve Meksika davetli olarak katılıyor.

ARJANTİN

Brezilya Milli Takımı ile Copa America'nın en büyük fovarileri arasında olan Arjantin bu kupayı ülkesine götürerek 2006 Dünya Kupası'nın yaralarını sarmak istiyor. İlk Dünya Kupası finaline çıkmayı başarıp finalde Uruguay'a 4-2 kaybeden Tangocular, 1978 yılında Hollanda'yı 3-1, 1986'da ise Federal Almanya'yı 3-2 ile geçerek Dünya Kupası'nı müzesine götürmüştü.

Son yıllarda Dünya futbol arenasında hedeflediği başarılara ulaşamayan Arjantin'in tek amacı 2007 Copa America'yı müzesine götürmek. Daha önce 11 kez Copa America'yı kaldıran Arjantin'in bu yoldaki en büyük rakibi hiç kuşku yokki Brezilya...

Tarihinde iki Dünya Kupası şampiyonluğu ve 14 Copa America Kupası şampiyonluğu barındıran, kadrosunda Javier Mascherano, Carlos Tevez gibi kaliteli oyuncular; Roberto Ayala, Juan Pablo Sorin, Pablo Aimar, Hernan Crespo gibi tecrübeli isimler bulunan Arjantin, Lionel Messi gibi genç yetenekler ile beraber 2007 Copa America'nın en büyük fovarileri arasında.

Kaleciler: Roberto Abbondanzieri, Juan Pablo Carrizo, Agustín Orión
Defans: Roberto Ayala, Javier Zanetti,Burdisso, Hugo Ibarra, Daniel Díaz, Gabriel Milito, Heinze
Orta saha: Luis González, Javier Mascherano,Cambiasso, Fernando Gago , Pablo Aimar, Verón, Riquelme
Forvet: Lionel Messi, Hernán Crespo, Diego Milito, Carlos Tevez, Rodrigo Palacio

BREZİLYA

Copa America'da Ekvador, Meksika ve Şili gibi dişli takımlarla aynı gruba düşen Brezilya Ronaldinho, Kaka, Adriano ve Ronaldo gibi dünyaca ünlü yıldızlarından yoksun olarak bu turnuvada mücadele edecek. Futbol hayatlarını ülkemizde Fenerbahçe forması altından sürdüren Alex, Edu ve Deivid teknik direktör Dunga tarafından Brezilya Milli Takım kadrosuna dahil edilmedi.

Dünya'nın en başarılı Milli Takımları arasında gösterilen ve birçok yıldız futbolcuyu bünyesinden barındıran Brezilya, yeni teknik direktörü Dunga'yla birlikte kadroda ciddi bir revizyona gitti. Diego, Mineiro, Fred ve Wagner Love bu yeni yapılanmanın simge isimlerinin başında geliyor.

Dünya Kupası kadrosundan sadece 7 oyuncu, Robinho, Fred, Cicinho, Gilberto, Mineiro, Gilberto Silva ve Juan'ı Copa America kadrosunda barındıran son şampiyon Brezilya bu kupayı, tarihi boyunca 7 kez müzesine getirme başarını gösterdi. Dünya Kupaları'ndaki başarılı performansını genelde Copa America'da gösteremeyen Brezilya'nın Venezuela'da göstereceği performans merak konusu.

Kaleciler: Doni, Helton
Defans: Alex Silva , Alex , Daniel Alves, Gilberto , Juan, Maicon, Naldo
Orta saha: Diego, Fernando, Gilberto Silva, Josué, Mineiro, Julio Baptista
Forvet: Afonso, Anderson, Elano, Fred, Robinho, Vagner Love

BOLİVYA

Dünya futbolunun en zayıf ülkelerinden biri olan Bolivya'nın tarihindeki en büyük başarı 1963 yılında Copa America'yı kazanmış olması. Son dönemlerde özellikle yurt dışına futbolcu ihracatıyla toparlanma sinyalleri veren Bolivya, bu turnuvada Uruguay, Meksika ve Peru gibi takımlarla gruptan çıkma mücadelesi verecek. Takımın en önemli silahları bu turnuvada da Carlos Arce ve Nelson Sossa olacak.

Kaleciler: Hugo Suárez, Sergio Galarza
Defans: Miguel Hoyos,Torrico, Ortiz,Méndez,Rodríguez, Raldes,Zabala, Lorgio Alvarez, Juan Manuel Peña
Orta saha: Leonel Reyes, Ronald García, Sacha Lima, Joselito Vacah,Mojica, Darwin Peña, Gonzalo Galindo, Jhasmani Campos
Forvet: Juan Carlos Arce, Nelson Sossa, Pablo Salinas, Augusto Andaveris, Jaime Moreno, Diego Cabrera

KOLOMBİYA
 
Dünya futbolunda kazandığı başarılardan daha ziyade ülkede yaşanan skandallarla gündemde olan Kolambiya'nın tarihindeki en büyük başarısı 2001'de kazandığı Copa America. 2001'de düzenlenen Copa America'da olağanüstü bir performans göstererek namağlup ve gol yemeden kupaya uzanan Kolombiya bütün dikkatleri üzerine çekmişti.

Öte yandan 1994 Dünya Kupası zamanında Kolombiya ve dünya futbol tarihinde kara bir leke olarak kalacak bir olay yaşanmıştı. Kolombiya Milli Takımı defans oyuncusu Andres Escobar, Kolombiya'nın Amerika Birleşik Devletleri ile karşılaştığı grup maçında, kendi kalesine gol atmış ve kendi kalesine attığı bu gol turnuva bitiminde Kolombiya'ya gittiğinde onun öldürülmesine neden olmuştu.

Andres Escobar'ın karşılaştığı bu olay Kolombiya futbol tarihinde tek değildi. 2004 senesinde futbolculardan Alberio Usuriaga, Cali'de bir gece kulubü çıkışında öldürülmüş, 2006 yılında ise Elson Becerra karıştığı kavga sonucu silahla vurulmuştu. Dünya futbolunda adı başarılardan çok skandallarla anılan Kolombiya'nın 2007 Venezeuela Copa America'daki tek amacı Arjantin, Uruguay ve Paraguay arasından ilk iki sırada yer alarak bir üst tura yükselerek bu kötü mazisine bir sekte vurmak.

Kaleciler: Robinson Zapata, Agustín Julio,Miguel Calero
Defans: Jair Benítez, Javier Arizala, Gerardo Vallejo, Aquivaldo Mosquera,Iván Ramiro Córdoba, Amaranto Perea, Mario Yepes
Orta saha: Jorge Banguero, Alvaro Domínguez, Macnelly Torres, Jaime Castrillón, Camilo Zúñiga , David Ferreira, Fabián Vargas, Vladimir Marín and John Viáfara
Forvet: Sergio Herrera, César Valoyes, Hugo Rodallega, Luis Gabriel Rey, Andrés Chitiva, Perea

PARAGUAY

2006'da Almanya'da düzenlenen Dünya Kupası'nda zorlu bir gruba düşmesine rağmen bir üst tura çıkmayı başaran Paraguay, 2 kez Copa America'yı kazanma başarısı gösterdi. Dünya Kupası'nda nispeten alınan başarılı sonuçların ardından kadroda pek bir değişikliğe gitmeden Copa America'ya katılacak olan Paraguay, sert savunması ve kontraatak futboluyla zevk vermeyen ancak günümüz futbol mantelitesini iyi uygulayan bir takım olarak karşımıza çıkacak. C Grubu'nda Arjantin'den sonra, yükselen değer Amerika ile ikinci sırada yer almak için kıyasıya mücadele edecek olan Paraguay, gruptan çıkarsa ilerleyen turlarda sürpriz sonuçlara imza atabilir.

Kaleciler: Justo Villar, Aldo Bobadilla, Joel Zayas
Defans: Paulo da Silva, Claudio Morel, Julio César Cáceres, Darío Verón, Julio Manzur, Carlos Bonet, Enrique Vera
Orta saha: Edgar González, Cristian Riveros , Aureliano Torres, Jonathan Santana, Edgar Barreto, Domingo Salcedo, Julio dos Santos
Forvet: Salvador Cabañas, Dante López, Roque Santa Cruz, Oscar Cardozo, Nelson Cuevas

Eskiden Paraguay'ın gollerini kaleci Chilavert atardı. Chilavert'in görevini ise Bayern'in en önemli golcülerinden Roque Santa Cruz devraldı. 24 yaşındaki futbolcu milli takım formasıyla attığı 13 golle Jose Sarturnino Cardozo'dan sonra kadroda en çok gol atan 2. futbolcu. Bayern Münih'te attığı gollerle kendini tüm Dünyaya ispatlayan Santa Cruz'un partneri Salvador Cabanas olacak. Sağ dizinde yaşadığı uzun süreli sakatlığın ardından tekrar yeşil sahalara dönen Bayern Münih'in Paraguaylı yıldızı Santa Cruz hedeflerinin Copa America'yı kazanmak olduğunu söyledi.

AMERİKA

Devamlı yükselen bir grafik sergileyen ABD milli takımı, zorlu bir ön hazırlık evresinin ardından kaliteli oyuncu kadrosu ile, ki bu oyuncuların bir çoğu ülkeye Kore/Japonya 2002 Dünya Kupası'nda çeyrek final heyecanını yaşattılar, Almanya'da yapılacak olan 2006 Dünya Kupası finallerinde oynama şansını yakaladı.

Katıldıkları ilk Dünya Kupası'nda yarı final oynama başarısını gösterdikten sonra, ABD milli takımının uluslar arası arenadaki başarı grafiğinin düşmesi ile 1950 Dünya Kupası'ndan sonra taraftarlarını bir sonraki kupa finalleri için neredeyse yarım yüzyıl bekletti. Ve ancak 1990 Dünya Kupası finalleri ile takım tekrar yükselen bir performans grafiği yakalamayı başardı. Bunun sonucunu ise 2002 Dünya Kupası'nda çeyrek finale yükselen alan ABD, burada Almanya'ya 1-0 yenilince kupaya veda etmek zorunda kaldı. 2006'da Almanya'da düzenlenen Dünya Kupası'nda istediği başarıyı yakalayamayan Amerika'nın tek hedefi Copa America'da kaydeğer bir başarı elde ederek, yükselen futbol potansiyeline önemli bir katkı yapmak. Copa America'da Amerika'nın en büyük kozu hiç kuşku yokki DaMarcus Beasley ve Landon Donovan gii yıldızlar olacak.

Kaleciler: Tim Howard, Brad Guza, Kasey Keller
Defans: Frankie Hejduk, Carlos Bocanegra, Jay DeMerit, Jonathan Bornstein, Michael, Frank Simek , Jonathan Spector, Oguchi Onyewu
Orta saha: DaMarcus Beasley , Michael Bradley , Ricardo Clark, Clint Dempsey , Benny Feilhaber, Justin Mapp , Pablo Mastroeni, Steve Ralston
Forvet: Brian Ching , Landon Donovan, Eddie Johnson, Taylor Twellman

URUGUAY

Dünya Futbol tarihinde önemli bir yere sahip olan Uruguay'ın mazisi başarılarla dolu. 1930 ve 1950 yıllarında Dünya Kupası'nı müzesine götürme başarısı gösteren Uruguay şu anda eski günlerinden oldukça uzakta. 2006 yılında Almanya'da düzenlenen Dünya Kupası'na baraj maçlarında Guuis Hiddink'in Avusturalyasına yenilerek katılamayan Uruguay'da tüm planlar Copa America üzerine yapılmış durumda.

Copa America'yı tam 14 kez müzesine getirerek Arjantin ile birlikte en fazla bu kupayı kazanan takım ünvanına sahip olan Urugay, eski günlerinden oldukça uzak olmasının yanı sıra ciddi bir potansiyele sahip bir ülke. Kadrosunda bir çok önemli oyuncuyu barındıran Uruguay'ın bu turnuvadaki en büyük silahları Alvaro Recoba ve Diego Forlan olacak. Öte yandan geçen sezon başında Brezilya'nın Sao Paoulo takımından Fenerbahçe'ye transfer olan Diego Lugano da bu turnuvada Uruguay forması altında ter dökecek.

Kaleciler: Fabián Carini, Juan Castillo
Defans: Diego Godín, Diego Lugano, Darío Rodríguez, Andrés Scotti, Carlos Valdez, Jorge Fucile
Orta saha: Fabián Canobbio, Carlos Diogo, Pablo García, Walter Gargano , Maximiliano Pereira, Diego Pérez, Cristian Rodríguez, Ignacio González
Forvet: Sebastián Abreu , Fabián Estoyanoff, Diego Forlán, Alvaro Recoba, Vicente Sánchez, Gonzalo Vargas

VENEZUELA

2007 Copa America'nın ev sahibi olan Venezuella tarihe ve çeşitli istatistiklere göre 10 CONMEBOL ülkelerinden en zayıfı. Tarihinde Dünya Kupası'na katılma başarısı gösteremeyen aynı zamadan Güney Amerika ülkelerinin en büyük düşü olan Copa America'yı sadece uzaktan görmüştür. Copa America'da (A) Grubu'nda Bolivya, Peru ve Uruguay'la mücadele edecek olan Venezuella ev sahibi olmanın avantajını kullanmak isteyecek.

Kaleciler: George Vega, Javier Toyo
Defans: Alejandro Cichero, Gabriel Cicherro, José Manuel, Jonay Hernández, Oswaldo Vizcarrondo
Gerson Chacón, Luis Jose Vallenilla
Orta saha: Leopoldo Jiménez, Juan Arango, Luis Manuel, Alejandro Guerra, Ruben Arocha, Miguel Mea Vitali,Héctor González, Jonh Ospina, Jesús Gómez
Forvet: Paul Ramirez,Nicolas Fedor, Armando Maita, Giancarlo Maldonado, Alejandro Moreno, José Torrealba

ŞİLİ

Ivan Zamorano, Carlos Campos ve Marcelo Salas gibi yıldız oyuncuların önderliğinde bir döneme damga vuran Şili eski günleri mumla arıyor desek yeridir. İyi bir Dünya Kupası geçmişine sahip olmasına rağmen aynı başarılı geçmişi Copa America'da gösteremeyen Şili dört kez finale yükseldiği Copa America turnuvalarını Ekvador ve Venezuela ile birlikte kazanamayan üç Güney Amerika ülkesinden biri konumunda.

Şili futbol tarihinde karşılaşılan en büyük skandal, 1989 yılında, 1990 Dünya Kupası'na katılmak için Brezilya ile mücadelede Maracana stadyumunda gerçekleşti. Brezilya 1-0 önde iken, 67. dakikada Şili kalecisi Roberto Rojas başına bir meşale isabet etmesi sonucu kanlar içinde yere yığılmış ve Şili futbol takımı güvenlik gerekçesiyle sahadan çekilmişti. Maç sonunda yapılan televizyon analizleri sonucu, Roberto Rojas'ın aslında başına herhangi bir cisim isabet etmediği, kendisini meşalenin ortasına attığı ve eldivenlerinden çıkardığı bıçak ile kendisini kafasından bıçakladığı anlaşılmış ve Şili hükmen 2-0 yenik sayılmıştı. Bu trajıkomik olaydan sonra, FIFA Şili futbol takımını 1994 Dünya Kupası elemenlerinden men etmiş ve Roberto Rojas ise ömür boyu futbol karşılaşmalarından men cezası almıştı.

Şili futbol tarihine kara bir leke olarak geçen bu olaydan sonra ülkede adeta seferberlik ilan edilmiş ve bu kara lekeyi temizlemek için uluslararası tüm spor branşlarında başarı hedeflenmiştir. Ancak aradan geçen uzun yıllara rağmen Şili'nin bu 'temizleme politakası' bir istekten öteye gidememiştir. Copa America'da en zor gruba düşen Şili Brezilya, Meksika ve Ekvador'un arasında sıyrılarak bir üst tura yükselmek istese de kadro kaliteleri buna pek imkan vermeyecek gibi gözüküyor. Öte yandan Beşiktaş'ın Sporting Lizbon'dan bu sezon transfer ettiği Rodrigo Tello da Şili'nin Copa America'daki başarısı için ter dökecek.

Kaleciler: Claudio Bravo, Nicolás Peric, Fernando Hurtado
Defans: Pablo Contreras, Ismael Fuentes, Álvaro Ormeño, Sebastián Roco, Rodrigo Tello, Jorge Vargas, Gonzalo Jara , Miguel Riffo, Boris Rieloff
Orta saha: José Luis Cabión, Matías Fernández, Gonzalo Fierro, Manuel Iturra, Arturo Sanhueza, Rodrigo Meléndez, Jorge Valdivia, Carlos Villanueva, Mark González
Forvet: Roberto Gutiérrez, Reinaldo Navia, Rodolfo Moya, Juan Gonzalo Lorca,Humberto Suazo

EKVADOR

Güney Amerika'nın vasat ekiplerinden biri olan Ekvador son yıllarda futbol açısından büyük gelişme kaydediyor. 1926 yılında FIFA'ya üye olan Ekvador'un son iki Dünya Kupası'na katılma başarısı göstermesi bunun en büyük kanıtı.

Her ne kadar G.Amerika futbolunun tipik özelliklerini yansıtmasalar da birkaç yetenekli futbolcuyla bu eksikliklerini biraz olsun kapatmaya çalışıyorlar. 2006 Almanya'da düzenlenen Dünya Kupası'nda sergildeği pozitif futbolla tüm dikkatleri üzerine çeken ve bir üst tura kalmayı başaran Ekvodor, bu başarının ardından iyi bir atılım gerçekleştirdi. Antonio Valencia, Edison Méndez ve Edwin Tenorio Dünya Kupası'nda gösterdikleri performansla çeşitli Avrupa kulüplerine transfer oldular. Dünya Kupası'nda elde edilen başarının ardından kadrosundan önemli bir değişikliğe gitmeyen Ekvador 2007 Copa America'nın sürpiz takımları arasında yer alıyor.

Kaleciler: Javier Klimowicz, Daniel Viteri
Defans: Renán Calle, Oscar Bagui, Carlos Castro, Ulises de la Cruz, Iván Hurtado, Néicer Reasco
Orta saha: Wálter Ayoví, David Quiroz, Segundo Castillo, Luis Caicedo, Edwin Tenorio, Patricio Urrutia, Luis Bolaños
Forvet: Iván Kaviedes, Cristian Benítez, Félix Borja, Felipe Caicedo, Carlos Tenorio

MEKSİKA

Tekila, Speddy Gonzales, Hugo Sanchez deyince akla ilk olarak kuşkusuz Meksika gelir. Yıllarca ekonomik sıkıntı içerisinde yaşayan Meksika'nın hayata tutunacak ender dallarından biri de futbol. 1970 ve 1986'da Dünya Kupası'na ev sahipliği yapan Meksika efsane haline gelen Hugo Sanchez'den sonra onun ayarında önemli bir futbolcu yetiştiremedi. Hugo Sanchez dışında Meksika'da akla gelen ilk isimler spektaküler kaleci Campos ve Hernandez...

Meksika diğer Amerika ülkeleriyle kıyaslanacak olursa Avrupa'ya fazla futbolcu göndermeyen bir ülke. İspanyolca konuşmalarından dolayı genelde İspanya'yı tercih eden Meksikalı futbolculardan La Liga'da gözümüze çarpanları Barcelona'nın defans oyuncusu Rafael Marquez ve Villarreal'in forveti Franco.

Dünya Kupaları'nda 13 kez katılmış olan Meksika çeyrek finalde öteye gidemezken, Copa America'da nispeten daha başarılı sonuçlar alan bir takım. Copa America'da 1993 ve 2001 yıllarında finale yükselme başarısı gösteren Meksika tarihinde ilk kez Copa America'yı müzesine götürmek için bu turnuvada büyük çaba sarfedecek. Meksika eğerki Brezilya, Şili, Ekvador gibi güçlü takımların bulunduğu (A) Grubu'ndan bir üst tura çıkmayı başarırsa Copa America'ya damgasını vurabilir.

Kaleciler: Oswaldo Sánchez, Guillermo Ochoa, Jesús Corona, Luis Michel
Defans: Rafael Márquez, Ricardo Osorio, Carlos Salcido, Jonny Magallón, Francisco Rodríguez, José Antonio Castro, Israel Castro and Fausto Pinto
Orta saha: Jaime Lozano, Jaime Correa, Gonzalo Pineda, Guardado, Pavel Pardo, Ramón Morales, Gerardo Torrado , Alberto Medina, Fernando Arce
Forvet: Francisco Fonseca, Nery Castillo, Cuauhtémoc Blanco, Adolfo Bautista, Jared Borgetti, Juan Carlos Cacho, Omar Bravo

PERU

2006 Dünya Kupası'na katılamayarak hayal kırıklığı yaratan Peru, Copa America'da teselli arıyor. Bolivya, Uruguay ve ev sahibi Venezuella ile aynı grupta mücadele edecek olan Peru, Uruguay'da sonra bu grubun bir diğer fovarisi durumunda. 1939 ve 1975 yıllarında Copa America'yı kazanan Peru aynı başarıyı 2007'de de tekrarlamak istiyor.

Kaleciler: Juan Flores, Leao Butrón, George Forsyth
Defans: Santiago Acasiete, Alberto Rodríguez, Walter Vílchez, Edgar Villamarín, Miguel Villalta, John Galliquio, Juan Vargas
Orta saha: Carlos Mariño,Carlos Bazalar, De la Haza, Jhoel Herrera, Pedro García ,Damián Ismodes
Forvet: Jefferson Farfán , Andrés Mendoza, Paolo Guerrero, Claudio Pizarro, Roberto Jiménez, Ysrael Zúñiga

COPA AMERİCA ŞAMPİYONLARI

14 kez Arjantin: 1921, 1925, 1927, 1929, 1937, 1941, 1945, 1946, 1947, 1955, 1957, 1959, 1991, 1993
14 kez Uruguay: 1916, 1917, 1920, 1923, 1924, 1926, 1935, 1942, 1956, 1959, 1967, 1983, 1987, 1995
7 kez  Brezilya: 1919, 1922, 1949, 1989, 1997, 1999, 2004
2 kez  Paraguay: 1953, 1979
2 kez  Peru: 1939,1975
1 kez  Bolivya: 1963
1 kez  Kolombiya: 2001

Beşiktaş yeni transferi Rodrigo Tello ve Fenerbahçe'nin yıldız futbolcusu Diego Lugano'nun Şili ve Uruguay formalarıyla boy göstereceği Copa America 26 Haziran - 15 Temmuz arasında oynanacak ve karşılaşmalar Tv8'den naklen olarak yayınlanacak.

COPA AMERİCA MAÇ TARİHLERİ VE SAATLERİ

26.06.2007
Uruguay - Peru         01:00
Venezuela - Bolivya  03:45

27.06.2007
Ekvador - Şili           01:30
Brezilya - Meksika   03:45

28.07.2007
Paraguay - Kolombiya 01:30
Arjantin - ABD            03:45

30.06.2007
Bolivya - Uruguay    23:00
Venezuela - Peru     01:15

01.07.2007
Brezilya - Şili              23:00
Meksika - Ekvador    01:15

02.07.2007
ABD - Paraguay       01:30
Arjantin - Kolombiya 03:45

03.07.2007
Peru - Bolivya            01:30
Venezuela - Uruguay  03:45

04.07.2007
Meksika - Şili             01:30
Brezilya - Ekvador      03:45

05.07.2007
Kolombiya - ABD      01:30
Arjantin - Paraguay    03:45

 



sporx-Fatih Şamoğlu

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.