Çocuklar kumdan heykelleri beğendi

Çocuklar kumdan heykelleri beğendi

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), dar gelirli ailelerinin 7-16 yaş grubundan dar gelirli ailelerin 153 çocuğuna Kum Heykel Festivali'ni gezdirdi.

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), dar gelirli ailelerinin çocuklarına Uluslararası Kum Heykel Festivali'ni gezdirdi. Festivali gezmeye, 7-16 yaş gurubundan 153 çocuk katıldı.

TEGV'de eğitim gören dar gelirli ailelerin çocukları, masallarda okuduğu kahramanların kumdan heykellerini karşılarında görence hem şaşırdı, hem de hayranlıkla izledi. Fotoğraf çektirmeyi ihmal etmeyen çocuklar, kendilerini gezdiren öğretmenlerine heykellerin nasıl ve ne kadar sürede yapıldığını sordu.



TEGV'de gönüllü öğretmenlik yapan Seçil Arıtürk, çocukların bu gezi sayesinde emeğin sanat üzerindeki yansımasını gördüklerini söyledi. Kendinin de bu masal kahramanlarıyla büyüdüğünü dile getiren Arıtürk, çocuklarla beraber gezerken çok heyecanlandığını ifade etti. Vakfın bir diğer gönüllü öğretmeni Mahide Keşikçi de çocuklarla beraber böyle bir organizasyonda bulunmaktan çok keyif aldığını belirtti. Keşikçi, "Çocuklar bu açık hava sergisini gezerek kitaplarda okudukları kahramanları zihinlerinde çok daha iyi canlandıracaklar." dedi.

Prosandart firmasının sahibi ve kum heykel festivalinin orginazetörü Çağdaş Alagöz, festivalin konusunun bu sene 'Binbir Gece Masalları' olduğu için çocukların daha çok dikkatini çektiğini belirtti. Alagöz, ekim ayında heykelleri yıkacaklarını hatırlatarak bu süreye içinde herkesin bu festivali görmesini isteyerek, "Bu gün dar gelirli ailelerin çocuklarını da bunun için misafir ettik. Dediğim gibi bu senenin teması çocuklara yönelik. Çocuklar masal kitaplarında okuduğu kahramanları burada daha yakından görüyor. Yıkmadan önce burayı yüz binlerce kişinin gezmesini istiyoruz." diye konuştu.


TÜRKİYE TURİZM



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.