CNN ekranında 'Bush istifa etti' gafı

CNN ekranında 'Bush istifa etti' gafı

CNN International, canlı yayında öyle bir gaf yaptı ki, ABD Başkanı Bush’u adeta istifaya davet etti. İzleyicileri hayrete düşüren haber nedeniyle kanalın telefonları kilitlendi.

CNN International, önceki akşam canlı yayında yaptığı gafla ABD Başkanı George Bush’u adeta istifaya davet etti. Programda Başkan Bush’un Irak savaşı için Kongre’yi karşısına almasını anlatan sunucu, daha sonra İngiltere Başbakanı Tony Blair’in, istifa programı ile ilgili haberine geçti. Blair ile halefi Maliye Bakanı Gordon Brown’ın görüntülerinin yayınladığı sırada ekranda “Bush istifa etti” yazısı belirdi.

İzleyicileri hayrete düşüren “Bush istifa etti” yazısı ekranda kalmaya devam ederken Blair’in istifa süreci ile ilgili haber de okundu. Bush’un gerçekten istifa ettiğini düşünen bazı Amerikalılar gözlerine inanmakta güçlük çekti. Çok sayıda izleyicinin kanalı arayarak, bunun doğru olup olmadığını sordukları belirtildi.

GERÇEK SANDILAR

CNN’in unutulmaz gafları listesinde yerini alan hata, 12 saniye sonra fark edilerek ekrandan kaldırıldı. CNN International Yetkilileri konuyla ilgili bir açıklama yapmadığı için gafın sebebi anlaşılamadı.

Cheney’nin yüzüne çarpı koymuştu

ABD'nin saygın televizyon kanalı CNN, daha önce de birçok gafa imza atmıştı. İşte bunlardan bazıları:

ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney’nin bir televizyon konuşmasını, yüzüne büyük bir çarpı (X) işareti koyarak yayımladı. (Kasım-2005)

Tartışmalı göçmen yasasıyla ilgili Oval Ofis’te halka canlı olarak hitap eden Bush, konuşmasına başlamadan önce prova yapmak istedi. Bu sırada canlı yayına giren CNN International, 16 saniye boyunca Bush’un konuşmasını, susmasını ve sıkıntı içinde yönetmenin yüzüne bakmasını gösterdi. (Mayıs-2006)

Bush’un Katrina Kasırgası’nın birinci yıldönümü yaptığı konuşma sırasında, spiker Kyra Phillips ile bir meslektaşının aralarındaki konuşmalar, bir buçuk dakika boyunca naklen yayından açık biçimde dinlenmişti. Phillips, erkekler hakkında sohbet ediyordu. (Ağustos-2006)

Papa’nın Türkiye ziyareti sırasında, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu’yla birlikte düzenlediği basın toplantısını canlı yayınlayan kanal, bu görüşmeyi “Papa, Türkiye Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile görüşüyor” alt yazısıyla dünyaya duyurdu. (Kasım-2006)


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.