Citibank'a kıyak mı geçildi?

Citibank'a kıyak mı geçildi?

Perinçek Citibank'a kıyak geçildi diyor. Vergi borçları nereye gitti?

İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, Citibank'ın 3 milyar dolar (4 milyar YTL) tutarındaki vergi borcunun neyin karşılığında silindiğinin araştırılmasını istedi.

Perinçek, yaptığı yazılı açıklamada, Citibank'ın vergi borcunun silindiği iddiasıyla ilgili Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'nın, “Citibank'a kıyak çekilmesi söz konusu değil. Konu, hatalı yazılan bir raporun düzeltilmesinden ibarettir” şeklindeki açıklamasının, “suçun itirafı olduğunu” ileri sürdü.

Açıklandığı gibi bir hata söz konusu olsa bile, Maliye Bakanlığı'nın da Uzlaşma Komisyonu'nun da bu hatayı düzeltme yetkisi olmadığını iddia eden Perinçek, Maliye Bakanlığı'nın yetkisinin, bir mükellefin başvurması durumunda konuyu ilgili vergi dairesine yönlendirmekten ibaret olduğunu kaydetti.

Perinçek, bu nedenle 23 Aralık 2002'de Maliye Bakanlığı'nın kararıyla yapılan işlemle Citibank'ın 3 milyar dolarlık vergi borcunun silinmesinin açıkça yasalar çiğnenerek yapıldığını ve bunun suç olduğunu savundu.

Citibank'ın 3 milyar dolarlık vergi borcunun neyin karşılığında silindiğinin araştırılmasını isteyen Perinçek, konuyla ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Maliye Bakanı Kemal Unakıtan hakkında suç duyurusunda bulunduklarını anımsattı. Perinçek, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bu konuyu derhal araştırması ve gereğini yapmasını talep etti.

İşçi Partisi tarafından, Citibank'ın 3 milyar dolarlık vergi borcunun silindiği iddiasıyla Erdoğan ve Unakıtan hakkında suç duyurusunda bulunulmuş, Erdoğan, Unakıtan ve diğer hükümet üyelerinin, Citibank'ın vergi borcunun tahsilinden vazgeçmek suretiyle irtikap ve görevi kötüye kullanma suçlarını işlediği iddia edilerek, haklarında kamu davası açılması istenmişti.

internethaber.com



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.