Çinli patron kendini astı

Çinli patron kendini astı

ABD tarafından kurşun bazlı boya kullanıldığı gerekçesiyle toplatılan oyuncakları üreten Çinli şirketin patronu kendisini astı.

ABD tarafından kurşun bazlı boya kullanıldığı gerekçesiyle toplatılan oyuncakları üreten Çinli şirketin patronu kendisini astı.

Yarı resmi Southern Metropolitan Daily gazetesinin bildirdiğine göre, ülkenin güneyindeki Guangdong eyaletinin Foshan şehrinde Lee Der Industrial (Lida Toy) şirketinin Hong Konglu patronu Zhang Shuhong (50), Cumartesi günü fabrikasının deposunda kendini astı. Şirketten bu konuda bir açıklama yapılmadı. Gazetenin haberinde, patronun, oyuncaklarda kullanılan kötü boyayı en iyi arkadaşından satın aldığı belirtildi. Şirket, okul öncesi çocukların kullandığı 1.5 milyon oyuncağı üretmişti.

Şirketin patronunun ölüm nedeni olarak da ABD'li oyuncak devi Fisher-Price'ın (Mattel Grubu) dünya genelinde kurşun bazlı boya kullanıldığı gerekçesiyle yaklaşık 1 milyon Çin malı oyuncağı geçen hafta toplatması olduğu tahmin ediliyor. Bir başka Amerikan şirketi RC2Corp da Çin'de üretilen 1,5 milyon tahta treni toplatma kararı almıştı.

Çin'den ihraç edilen ürünlerin yüzde 99'undan fazlasının iyi ve güvenilir olduğunu söyleyen Pekin yönetimi, söz konusu oyuncakları üreten ülkenin güneyindeki Hansheng Woodware Factory ile Lida şirketlerinin ihracat yasağının, sorun çözülene kadar devam edeceğini bildirmişti. Dünyanın en büyük oyuncak üreticisi Çin'de üretilen oyuncakların ve çocuk giysilerinin yüzde 20 kadarının standartların altında olduğu kaydediliyor.

Pekin yönetimi, 1 Temmuz 2007 tarihinde başlamak üzere oyuncak üreticilerine zorunlu bir sertifika vereceğini açıklamış, bu sertifikayı almayı başaramayan şirketlerin faaliyetlerinin durdurulacağını duyurmuştu.

Pekin/Cihan



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.