Çinli Chery için bayi kuyruğu

Çinli Chery için bayi kuyruğu

AB mevzuatı gereği Çinli otomobillerin satışına henüz onay çıkmadı. Buna rağmen Çinli Chery'nin distribütörlüğünü alan Mermerler Grubu'na bayilik başvurusu yağdı.

Mermerler'e tam bin 583 başvuru geldi. Türkiye'de tüm markaların toplam bin bayii bulunuyor

ÇİNLİ otomobil üreticilerinin Avrupa pazarlarına girme 'çabaları' Türk girişimcileri heyecanlandırdı. Bazı teknik yetersizlikler gerekçesiyle Avrupa ülkelerinde satılamayan Çinli markaların kapsama alanına Türkiye de giriyor. Ancak Avrupa Birliği ülkelerine giremeyen Çinli markalar, gümrük birliğine tabi olduğu için Türkiye'ye de giremiyor.

Ama buna rağmen Çinli markaların Türkiye'de henüz satış yapmadan pazar oluşturma faaliyetleri de sürüyor. Çinli otomobillerin 'fiyatının ucuz olacağı umuduyla' pazarda yaratması beklenen 'hareketten' faydalanmak isteyenler de artıyor.

BU konuda en ilginç gelişmelerden biri de Çin'in en önemli otomotiv markalarından biri olan Chery'nin distribütörlüğünü alan Mermerler Grubu'na yapılan bayilik başvuruları oldu.

Mermerler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Mermer, Chery'nin bayiliğini almak için kendilerine tam bin 583 başvuru geldiğini açıkladı. Bu rakam Türkiye çapında faaliyet gösteren tüm markaların bünyesindeki yaklaşık bin civarındaki yetkili satıcı sayısından daha fazla. Bayi teşkilatı oluşturma çalışmalarına başladıklarını da ifade eden Yüksel Mermer, kendilerine çok ciddi başvurular geldiğine işaret etti.

'Distribütörlüğümüz sürecek'

Mermer 'Bayilik başvuruları Türkiye'nin her yanından geliyor. İlk kez bayi olmak isteyenler de var. Mevcut bir markanın bayisi olan da var. Ankara'dan bir başvuru var. Başka bir markanın bayisi ve Ankara'nın en büyük bayilerinden. Her ilde bir bayi hedefliyoruz. Bazı büyük illerde birden fazla olacak' diye konuştu.

Bu arada Yüksel Mermer, Chery'nin Chrysler ile 'Chery otomobillerinin Avrupa ve ABD'de Dodge markasıyla satılmasına ilişkin' anlaşmanın distribütörlük çalışmalarını etkilemeyeceğini de söyledi. Mermer, bu tür anlaşmaların Çinli markanın güvenilirliğini ortaya koyduğunu savundu. Chery ile Chrysler arasındaki anlaşmaya göre, Chery'nin A1 modeli bir yıl içinde Dodge markasıyla piyasaya çıkacak. Böylece Chery, Avrupa ve ABD pazarına girecek.

Belma Toprak/Star



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.