Çıldır Göl Festivali

Çıldır Göl Festivali

Çıldır Göl Festivali'nin 8.'si Akçakale adasında Halk oyunları gösteriler ve aşıkların türküleriyle renkli bir şölenle kutlandı.

ARDAHAN- Çıldır Göl Festivali'nin 8.'si Akçakale adasında renkli bir şölenle kutlandı. Çıldır Kaymakamlığı ve Belediyesi'nin ortaklaşa organize ettiği festivalin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Nizamettin Coşkun, festivalde emeği geçenlere teşekkür etti. Festivallerin insanları bir araya getirdiğini dile getiren Coşkun, "Başta Çıldır olmak üzere Doğu'daki pek çok il ve ilçe göç vermeye devam ediyor. Bizim buradaki sevdamız insanların göç etmesini önlemek ve doğdukları yerde doymasının yollarını öğrenmektir. Bu coğrafyada su var, yayla var, hayvancılık için her şey var. Ne yaparsak yapalım insanımızı bu coğrafyada tutalım. Bunun için de hayvancılığı ve süt ve süt ürünlerini teşvik etmeli ve desteklemeliyiz." dedi.

 

2011'de Erzurum'da yapılacak Kış Oyunları'na da olimpiyatlarına değinen Coşkun, "Erzurum'da yapılacak Üniversiteler Arası Kış Oyunları'na hazırlanıyoruz. Buradan yatırımcılarımıza sesleniyorum. Gelin, bu coğrafyada yıldızlı oteller yapın. İnsanlar emin olun ki bu coğrafyada kış aylarında tatil yapacaklardır. Gördüğünüz bu göl üzerinde kayaktan buz patenine kadar her imkan doğal ortamlarda sunuluyor. Bu vesileyle iş imkanı bulan insanımız tekrar buralara gelecek ve göç olayını bir şekilde engellemiş olacağız." diye konuştu.

 

Vali Murat Yıldırım ise, yaz aylarında tüm Türkiye'de olduğu gibi Ardahan'da da birçok festival düzenlendiğini ifade ederek, "Festivallerin amacı yapıldıkları yerleri, coğrafyayı tanıtmak, turizme kazandırmak ve birlik ve beraberlik içinde sıla hasreti çekenleri bir araya getirmektir. Ama benim kanımca en önemlisi tanıtımlar neticesinde turizm pastasından pay alabilmektir. Böylelikle ekonomik olarak bölge gelişecektir. Bu dediklerimizin olabilmesi için de düzenlenen bu festivallerde coğrafyamızı, kültürel değerlerimizi, el sanatlarımızı en iyi şekilde tanıtmamız gerektiğine inanıyorum." dedi.

 

Ardahan'ın birçok yerde şantiyeler görmenin mümkün olduğunu dile getiren Vali Yıldırım, "KÖYDES kapsamında yıl içerisinde 250 kilometre asfalt yol yapacağız. Bunun için tam dokuz trilyon ayırdık. Yine Hanak ve Damal ilçelerimizi kapsayan 14 köyümüzün içme suyu projemiz var ve inşallah ağustosun sonlarında vatandaşlarımız suya kavuşacak. Bunun için de tam 3 milyon YTL ödenek ayrıldı. Bizler bu yatırımları en kısa zamanda bitirerek halkımızın hizmetine sunmayı hedefliyoruz." şeklinde konuştu.

 



Bu arada Göl Festivali'ne vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Halk oyunları gösterilerinin yapıldığı festivalde aşıklar da birbirinden türküler söyledi. Festivale; Vali Murat Yıldırım'ın yanısıra Belediye Başkanı Mikail Kayatürk, çok sayıda daire amiri ve vatandaş katıldı.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.