'CHP'li İlhan Kesici ne demek istedi

'CHP'li İlhan Kesici ne demek istedi

Demirel ailesinin damadı, eski DPT Müsteşarı İlhan Kesici, CHP rozetini taktı. Kesici'nin, CHP'ye katılım töreninde kullandığı bir cümle çok dikkat çekti. O cümle neydi?

İlhan Kesici'nin CHP'ye katılımıyla ilgili CHP Genel Merkezi'nde tören düzenlendi.

Törende konuşan CHP lideri Deniz Baykal, Kesici'nin partilerine katılımından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Yeni bir dönemin başladığına işaret eden Deniz Baykal, İlhan Kesici'nin vatanseverliğinden hiçbir kuşkusu bulunmadığını, bir süredir izlediği Kesici ile ortak çok yanları olduğunu anlattı.

"İlhan beyle birlikte çalışacağız." diyen Deniz Baykal, bir soru üzerine, CHP eski Genel Sekreteri Ertuğrul Günay'ın AK Parti'ye gitme niyeti ile İlhan Kesici'nin CHP'ye katılmasının birbirine karıştırılmaması gerektiğini dile getirdi.Baykal, "İkisi farklı şeyler, AK Parti, Ertuğrul Günay'ı alarak vitrin yenileme peşinde" diye konuştu.

Deniz Baykal, Mersin CHP mitingine, İlhan Kesici'nin de katılacağını duyurdu..

İŞTE KESİCİ'NİN DİKKAT ÇEKEN O CÜMLESİ

İlhan Kesici de yaptığı açıklamada, niçin CHP'ye katıldığını anlattı. 'Tarihin kırılma günlerini' yaşadıklarını vurgulayan Kesici'nin gerekçeleri arasında^, "Normal bir zamandan geçmiyoruz." değerlendirmesi dikkat çekti. AK Parti'yi eleştiren Kesici, AK Parti'nin başarısızlıklarını dini duyguları kullanarak örttüğünü savundu.

Seçimlere 20 dolayında partinin katılmasının 'fetret devri' anlamına geleceğini belirten Kesici, CHP lideri Deniz Baykal'ı, "Ciddi bir Başbakan adayı' olarak lanse etti.

Kendisini 'Liberal ılımlı, memleketini seven' biri olarak niteleyen Kesici, CHP ile ortak noktaları olduğunu ifade etti.

Kesici,  bir soru üzerine kendisinin Süleyman Demirel'in kardeşinin kızıyla evlendiğini, eşinin kendisiyle evlendikten sonra soyadını 'Kesici' olarak değiştirdiğini dile getirdi. Kesici, "Sayın Süleyman Demirel ile zaman zaman biraraya geliyoruz. Kendisi siyaset üstüdür. İç politikaya karışmaz." görüşlerini ifade etti.

cafesiyaset.com (özel)




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.