CHP'li aday Unakıtan'a meydan okudu

CHP'li aday Unakıtan'a meydan okudu

CHP’nin Eskişehir 1'inci sıra adayı Tayfun İçli, AKP’den Eskişehir’de ilk sırada aday gösterilen Maliye Bakanı Unakıtan’a meydan okudu. İçli, Allah’ın sevgili kulu olduğunu söyleyerek, Unakıtan’ın rakip çıkmasından duy

İçli, “Eline Deli Dumrul gibi bir çok yetkiyi alıp esnafla, sanayici ile dalga geçip, bir takım baskılar yapan bir Maliye Bakanına işte şimdi hodri meydan” derken, Unakıtan’ın “süpürülme zamanı geldiğini” söyledi.

CHP’nin DSP kökenli adaylarından eski devlet bakanı Tayfun İçli, adaylığı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Eskişehir’den liste başı aday gösterilmesinden dolayı büyük gurur duyduğunu ifade eden İçli, “Benim için Eskişehir’den aday olmak çok onur verici. Eskişehir’e yabancı da değilim. Sayın Zeki Sezer’in de memleketi” dedi.

Eskişehir halkının laik, demokratik, cumhuriyete sıkı sıkıya bağlı olduğunun altını çizen İçli, DSP’li Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in de belediye başkanı olmasının kendisi için bir avantaj olduğunu söyledi. İçli, “Aslında, Eskişehir halkıyla kaynaşmak önemli. Aldığım bütün duyumlar çok muhteşem. Hem CHP örgütü, hem DSP örgütü büyük bir coşku ile karşıladı adaylığımı. İnşallah onları mahcup etmeyeceğim” diye konuştu.

“SÜPÜRGELER ELDE, UNAKITAN’I BEKLİYORUZ”

İçli, Eskişehir’de ilk sırada aday gösterilen Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın da karşısına rakip olarak çıkarılmasını sevinçle karşıladığını bildirdi. Unakıtan’ın adaylığı nedeniyle seçim kampanyasının oldukça “keyifli” geçeceğini belirten İçli, “Ben Allah’ın sevgili kuluyum galiba. Karşıma AKP Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ı birinci sıradan aday gösterdi. Bu, benim için kampanyanın çok keyifli geçeceğinin bir göstergesi. Sanırım benim olduğu kadar Eskişehir halkı için de çok keyifli olacak” dedi. Unakıtan’ı “Deli Dumrul”a benzeten İçli, “Eline Deli Dumrul gibi bir çok yetkiyi alıp esnafla, sanayici ile dalga geçip, bir takım baskılar yapan bir Maliye Bakanı'na işte şimdi hodri meydan diyorum. Unakıtan’ın süpürülme zamanı geldi artık” diye konuştu.

“KARŞIMA ÇIKACAK YÜREĞİ YOK”

Unakıtan’ın Maliye Bakanı seçilir seçilmez naylon faturayı suç olmaktan çıkardığı ve kendini aklamaya çalıştığının kaydeden İçli, Unakıtan’la demokratik bir şekilde hesaplaşacağını ifade etti. İçli şunları söyledi:

“Umut ediyorum ki karşımıza çıkacak yüreği kendinde bulur. Çünkü biraz yürek işi bu. Ama o bakanlık görevinin arkasına sığınacak ve kaçacak. Eskişehir’e gelip yoğun bir faaliyet sürdüreceğini düşünmüyorum. İstediği kadar kaçsın. Bu dört buçuk yıldır halkı inim inim inleten, halkı yoksulluğa sevkederken kendi yandaşlarına farklı duyarlılıklar gösteren sayın Maliye Bakanı'na karşı kampanya Türkiye’nin en ilginç kampanyası olacak. Ben ve sevgili Eskişehirliler için hesaplaşma günü geldi. Unakıtan ve AKP’yi sandığa gömdüğümüzde sanıyorum Eskişehir’de ve Türkiye’de bir çok yerde insanlar ellerinde Türk bayraklarıyla zaferi kutlayacak. AKP ve Unakıtan’ı Eskişehir ve tüm Türkiye’de süpüreceğiz.”

İNÖNÜ SAVAŞI İLHAM KAYNAĞI OLDU

İnönü savaşlarıyla Anadolu’da halka zulmedenlerin, “süpürülmesine” Eskişehir’den başlandığına vurgu yapan İçli, “Halka zulmeden, dini istismar eden ve yandaşlarını zengin eden AKP adaylarının süpürülmesine Eskişehir’den başlanacaktır. Sanıyorum, Eskişehirliler ellerinde süpürgelerle bekleyecekler. Herkes süpürüyoruz diyecek” diye konuştu.

ANKA

 
 
 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.