CHP İstanbul İl Sekreteri Oğuz Kemal Yakar: ‘Amaç olumsuz algı oluşturmak’

CHP İstanbul İl Sekreteri Oğuz Kemal Yakar: ‘Amaç olumsuz algı oluşturmak’

CHP İstanbul İl Sekreteri Oğuz Kemal Yakar, CHP’nin İstanbul’da üye sayısının düştüğü yönündeki çıkan haberler üzerine, CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın bir açıklamasını yayınladı.

İŞTE, CHP İSTANBUL BAŞKANLIĞI’NCA YAYINLANAN AÇIKLAMA

Son günlerde bazı yayın organlarında iddia edildiği gibi Cumhuriyet Halk Partisi’nin İstanbul’a üye sayısının azaldığına ilişkin bilgiler gerçeği yansıtmamaktadır. Cumhuriyet Halk Partisi hakkında kamuoyunda olumsuz algı oluşturmak amacıyla yapılan söz konusu açıklamaların ve haberlerin tümü yalandır.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Örgütü’nün üye sayısı 6 yıl boyunca her yıl düzenli olarak artış göstermiş olup hiçbir yıl bir önceki yılın gerisine düşmemiştir. Cumhuriyet Halk Partisi’nin İstanbul’da üye sayısı sadece 2020 yılının ilk 9 ayında 14.872 artmıştır. Bu somut gerçeklik kimi nedenlerle gerçekleşen istifalardan çok daha fazla yeni üye katılımı olduğunu göstermektedir.

Örneğin; Kadıköy ilçemizde kimi nedenlerle son 1 yılda sadece 250 üyemiz çeşitli sebeplerden dolayı partimizle ilişiğini kesmek zorunda kalırken, aynı süre zarfında 683 yeni üye aramıza katılmıştır.

Cumhuriyet Halk Partisi üye sayısının yalnızca niceliksel değil nitelik yönünden de artırmak amacıyla çalışmalar yürütmektedir. CHP’ye üye olmak demek kişiye ömür boyu taşımak zorunda kalacağı sorumluluklar yükleyeceği için AKP’nin yaptığı gibi kağıt üzerindeki sahte üyelikler, işe alımlarda zorunlu tutulan üyelik yada Saray ziyareti garantisiyle üyelik gibi ahlaktan yoksun bir üyelik anlayışının dışında çalışmalar yapmaktadır.

Tüm gücünü halktan ve üyelerinden alan Cumhuriyet Halk Partisi, her koşulda siyasi ahlakı, liyakati, adaleti ve gerçekleri savunmaya devam edecektir.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Örgütü’nde binlerce kişinin istifa ettiğine dair art niyetli bir biçimde ortaya atılan yalan haberlerin maksatlı olduğunu ifade eder ve bu bilgilendirmeyi kamuoyunun takdirine sunarız. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.