CHP Genel Merkezi savaş alanı gibi

CHP Genel Merkezi savaş alanı gibi

CHP Genel Merkezi önünde seçim sonuçları hakkında açıklamada bulunan Önder Sav'ın konuşması kesildi ve yumruklaşmalar başladı. Bir gazeteci ise o zor soruyu sordu:

CHP Genel Sekreteri Önder Sav, seçim sonuçlarına göre seçmenin CHP'ye yine ana muhalefet partisi görevini verdiğini belirtti.

CHP Genel Merkezi'nde sonuçları izleyen Genel Sekreter Sav, saat 23.00'de bir basın açıklaması yaptı. Parti Genel Merkezi önünde kurulan kürsüde açıklamasını yapan Sav, ülke genelinde sandıkların yüzde 75'inin açılmış olduğunu belirterek, ''Bu sonuçlara göre seçmenimiz CHP'ye yine ana muhalefet partisi görevini vermiş bulunuyor'' dedi.

İktidar partisinin yine tek başına hükümet kurabilecek çoğunluğu elde ettiğini ifade eden Sav, sözlerin şöyle sürdürdü: ''Demokrasiler, demokratik yarışlar, sonuçları itibariyle ülkemize, her siyasi partiye bir mesaj niteliğindedir. Bizde böyle bir sonucu demokrasinin bir gereği olarak algılıyoruz. Seçmenimizin bize verdiği görevin anlamını takdir ediyoruz, değerlendiriyoruz. Bu anlam doğrultusunda bize verilen ana muhalefet partisi görevini sürdüreceğiz.''

Sav, sonuçların ülke demokrasisine ve geleceğine hayırlı olması dileğinde bulundu. Bir gazetecinin ''Aldığınız sonucu bir ders, başarısızlık olarak görüyor musunuz, istifa etmeyi düşünüyor musunuz?'' sorusuna Sav, ''Parti olarak ders diye algılamıyoruz. Sözlerimi özenle seçtim. Seçmenimizin bize biçtiği bir değer, görev olarak söylüyorum. Demokrasilerde, siyasette başarıyı da olgunlukla karşılamak lazımdır. Başarısızlığın da siyasi partilere bir anlamı vardır, bu anlam doğrultusunda CHP olarak biz de gereğini düşüneceğiz'' karşılığını verdi.

Sav, ''Genel Başkan Deniz Baykal'ın istifa etmeyi düşündüğü ve vazgeçirme çabalarının sürdüğü'' yönündeki bazı iddialara dikkat çekilmesi üzerine ''Hayır. Sayın Genel Başkan'la herhangi bir şey konuşmadık, daha görüşemedik. Sonuçları aldığımız zaman Sayın Genel Başkan'la değerlendireceğiz'' dedi. Olağanüstü bir kurultayın söz konusu olup olmadığı yönündeki bir soruyu yanıtlarken de bunun partinin yetkili organlarının alacağı karara bağlı olduğuna işaret eden Sav, bir başka soru üzerine de parti içinde önümüzdeki siyasi dönemin neler getireceğini konuşup değerlendireceklerini ifade etti. Sav, vatandaşların tepkilerine dikkat çekilmesi üzerine de ''Olur tabii. Vatandaş duygularını dile getirecektir. Biz o dile getirmeleri de gerekli bir ölçü içinde değerlendiririz'' dedi.

PARTİLİLER ARASINDA KAVGA

 Sav, konuşması sırasında kendisini izleyen bazı partililerin bağırarak tepki göstermesi ve bir vatandaşın istifa çağrısına ''Ben basınla konuşuyorum. Sizin benimle konuşmak istediğiniz bir konu varsa basından sonra konuşuruz'' karşılığını verdi. Sav'ın soruları yanıtlaması sırasında da bazı vatandaşların tepkisi devam etti. ''Baykal, istifa'' sloganı atanlara diğer partililer tepki gösterince arbede yaşandı. Gerilim yumruklaşama kadar vardı. Bu arada soruları yanıtlama devam eden Sav, parti yöneticilerinin seçim bölgelerinde olduğunu ve henüz Genel Başkan Baykal'la bir değerlendirme yapmadığını ifade ederek, önümüzdeki süreçte kapsamlı bir değerlendirme yapacaklarını söyledi.

Bir gazetecinin ''Avrupa'da sosyal demokratlar seçim kaybedince istifa ediyorlar sizde böyle bir geleneği başlatmayı düşünüyor musunuz?'' sorusuna Sav, ''Bu genel sekreter olarak benim yanıtlayacağım bir soru değildir. Elbette yetkili organımız seçim sonuçlarını değerlendirecektir. O değerlendirme sonucunda ne olur ne biter onu bilmiyorum'' yanıtını verdi.

Önder Sav, Genel Başkan Baykal'ı aramadığını belirterek, ''Çünkü ülke genelindeki seçim sonuçlarını alıp değerlendiriyorum. Sayın Genel Başkan da elbette izliyordur. Önümüzdeki saatlerde kendisiyle görüşürüm, konuşurum. Herhangi bir telkinim yoktur. Sayın Genel Başkanımız deneyimli bir siyasetçidir. Elbette o da bu siyasi tabloyu görüyordur'' dedi.

Bu arada partililerin kavgası devam ederken Sav, gereken açıklamaları yaptığını ifade ederek, konuşmasını tamamladı. Genel Merkez bahçesindeki kavga sırasında bazı basın mensupları ile partililer arasında da tartışma çıktı. Kameramanların çekim yapmasına tepki gösteren bazı partililerin müdahalesiyle bir basın mensubu yere düştü. Bunun üzerine çekim yapan kameramanlar parti görevlilerine, müdahale etmedikleri gerekçesiyle tepki gösterdi.

Bu arada Sav'ın Genel Merkez önündeki açıklamasına başladığı sırada daha önce de Genel Merkez önünden geçen ve AK Parti bayraklarıyla süslenmiş araçlardan oluşan konvoy, korna çalarak CHP Genel Merkezi'nin bulunduğu Anadolu Bulvarı'ndan geçti.

AA




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.