CHP altı yeni bakanlıkla gelebilir!

CHP altı yeni bakanlıkla gelebilir!

CHP, iktidara gelmesi halinde Bakanlar Kurulu'nun yapısında ciddi değişikler yapmayı planlıyor. CHP, üç yeni bakanlık kurmayı ve birleştirilen bakanlıkları ayırmayı planlıyor.

A. Rezzak ORAL-Ercan ÖZTÜRK'ün haberi

Bakanlar Kurulu'nun yapısındaki değişikler konusunda da çalışmalar yapan CHP kurmayları üç yeni bakanlık kurmayı kararlaştırdı.

Esnaf ve KOBİ Bakanlığı, Bilişim ve Teknoloji Bakanlığı, Yerel Yönetimler Bakanlığı başlığı altında yeni bakanlıklar kurmayı hedefleyen CHP'liler bu yolla çağın gereklerine uygun stratejiler belirlemeyi, halkın işlerini zorlaştıran bürokratik engelleri kaldırmayı planlıyor.

ÜÇ İSİM BELLİ

Parti kulislerinde Esnaf ve KOBİ Bakanlığı için CHP'nin birlikte Esnaf Kurultayı düzenlediği ve Çorum'da birinci sıradan aday olan TESK eski

Başkanı Derviş Günday'ın, Bilişim ve Teknoloji Bakanlığı için DSP kontenjanından Ankara 1'inci Bölge 3'üncü sıradan aday olan Emrehan Halıcı'nın, Yerel Yönetimler Bakanlığı için CHP'de bu konudaki komisyon çalışmasını yürüten ve seçimde yeniden İzmir'den aday gösterilen Genel Sekreter Yardımcısı Oğuz Oyan'ın ismi konuşuluyor.

CHP kaynakları, daha önce birleştirilen ancak bazı uygulama sorunları yaşayan Çevre ve Orman, Kültür ve Turizm ile Tarım ve Köyişleri bakanlıklarının yapısının da gözden geçirilebileceğini, bunlardan bazılarının da yeniden ayrılabileceğini belirtiyor.

Bakanlar Kurulu'nda yapacakları değişikleri kesinleştiren CHP, seçim bildirgesi üzerindeki çalışmalarını da yoğunlaştırdı. DSP'lilerin de katıldığı çalışmaya, zaman zaman CHP lideri Deniz Baykal ve DSP Genel Başkanı Zeki Sezer de katkı sunuyor. Bildirgenin bazı ana sloganları ise, 'Halk kazanacak' , 'Cumhuriyet kazanacak' ve 'Kimse yatağına aç girmeyecek' şeklinde belirlendi. Seçim vaatleri ve hedefleri belirlemek üzere yapılan bildirge toplantılarına, CHP'den Mustafa Özyürek, Algan Hacaloğlu, Oğuz Oyan ve Bihlun Tamaylıgil, DSP'den de Emrehan Halıcı, Hüseyin Pazarcı ile Harun Öztürk katılıyor.

Mazotta ÖTV'ye son CHP'nin seçim bildirgesinde dikkat çeken bazı vaatler şöyle:

Hedef sıfır açlık

Öğrenci bursları iki katına çıkacak, yani 250 YTL olacak

ÖSS kalkacak

Mazotta ÖTV kalkacak

Tarım ilaçları ve gübrede KDV yüzde 1'e inecek

Teşvik politikası değişecek, sektörel teşvik uygulamasına geçilecek.

Reel ekonomi, reel sektör esas alınacak.

Terör öncelikli hedef

CHP bildirgesinde öncelikli konuların başında, terör ve terörle mücadele geliyor. Bildirgede şu hedeflere yer veriliyor:

Yasal ve idari eksikliklerin giderilmesi için yasal çalışmalar yapılacak.

Terörle mücadele eden güvenlik güçlerine ihtiyaç duyduğu her türlü araç - gereç sağlanacak.


Bölge halkına şefkatle yaklaşılacak, başta işsizlik olmak üzere ekonomik sorunlar çözülecek.

Devlet eliyle yatırım yapılacak, iş yerleri açılacak.

Bireysel ve kültürel haklar konusunda titiz davranılacak.

Silahla terör eylemi gerçekleştirenlerle kararlı mücadeleye devam edilecek.

GECE MİTİNGİNDEN VAZGEÇİLDİ

YAZ sıcakları nedeniyle gündüz miting yapmak istemeyen CHP yönetimi, geceleri konserli mitingler yapma düşüncesinden son dönemde terör olaylarının artışı nederiyle vazgeçti. CHP kurmayları, bir yandan terör olayları yaşanırken diğer yandan sazlı-sözlü, konserli mitinglerin yanlış olacağını düşünerek eski sistem miting planına döndü.

CHP lideri Baykal, seçim kampanyasında günde iki ilde konuşmayı planlıyor.

CHP'nin mitingleri, hava sıcaklığının çok yüksek olmadığı sabah ve akşam saatlerinde gerçekleşecek. Kampanya öncesinde reklamcıları ile son toplantılarını yapan Baykal'ın, 50'ye yakın il merkezinde miting konuşması yapması bekleniyor.



Akşam

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.