Ceza Sabit Ama Affedildi

Ceza Sabit Ama Affedildi

"Biz Sarıgül'ün üyeliğe iadesini' değil 'af edilmesini' oyladık, karara bağladık."

       CHP Parti Meclisi, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün 2005 yılında alınan ihraç kararını 44 oyla kaldırdı; 10 üye ret oyu verirken 4 üye boş oy kullandı. CHP Genel Başkan Yardımcısı, "Basına yansıyan dilekçesinin kabul edilmeyeceğini anlayınca yeni bir dilekçe ulaştırılmış genel merkeze. Yani biz 'üyeliğe iadesini' değil 'affedilmesini' oyladık, karara bağladık. Yani cezası sabit ancak affedildi" dedi.
      3 üye ise oylamaya katılmadı. PM'nin aldığı kararla affedilen ve Sarıgül'ün CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığının da yolu açılmış oldu.
     CHP PM'nin yaklaşık 7 saat süren toplantısının son gündem maddesi Şişli Belediye Başkanı Sarıgül'ün, hakkındaki ihraç kararının kaldırılması isteğiyle yaptığı başvurunun oylanmasıydı. Saat 17.00'de başlayan kapalı oylama yaklaşık bir saat sürdü. 61 üyeli Parti Meclisi'ndeki oylama öncesi konuşan isimler arasında bulunan İlhan Cihaner ve Oğuz Oyan'ın, Sarıgül'ün dönüşüne muhalif oldukları öğrenildi.
İade değil af
     Sarıgül, bizzat CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na elden teslim ettiği dilekçesinde "Hakkımdaki haksız ihraç kararının kaldırılarak parti üyeliğimin iade edilmesini bilgilerinize arz ederim" demişti. Ancak bazı PM üyelerinin oylama öncesinde "Sarıgül'ün basına yansıyan dilekçesi hukuksal olarak kabul edilebilir değil. Affedilmesini istemiyoruz" itirazında bulundu. İtirazlar üzerine toplantı divanından "Bize basına yansıyandan farklı bir dilekçe ulaştı" bilgisi geldi. Bir CHP genel başkan yardımcısı bu durumu "Basına yansıyan dilekçesinin kabul edilmeyeceğini anlayınca yeni bir dilekçe ulaştırılmış genel merkeze. Yani biz 'üyeliğe iadesini' değil 'af edilmesini' oyladık, karara bağladık. Yani cezası sabit ancak affedildi" sözleriyle özetledi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.