Çevre gününde çevre elçisi olun

Çevre gününde çevre elçisi olun

Bugün dünya çevre günü. WWF-Türkiye 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde gençleri Bayer Genç Çevre Elçisi olmaya çağırıyor.

Yüzyılımızın ikinci yarısında insanlar çevreye verdikleri zararın farkına vardılar. 1972'de Stockholm'deki Birleşmiş Milletler (BM) Zirvesi'nde çevre ilk kez resmen dünyanın gündemine girdi ve toplantı günü olan 5 Haziran, Dünya Çevre Günü ilan edildi. Bu çerçevede kurulan Birleşmiş Milletler Çevre Programı (UNEP) uluslararası işbirliğine önderlik etmeye başladı.

 

UNEP, dünyada Bayer ile birlikte yürüttüğü geleneksel Bayer Genç Çevre Elçisi Programı’nı (Bayer Young Environmental Envoy Programme) bu yıl Türkiye’ye taşıyor.

 

WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı)’nin danışmanlığında Türkiye’de ilk kez hayata geçirilen “Bayer Genç Çevre Elçisi Programı” kapsamında üniversite ögrencileri arasında “Suya doğru bakıyor musun?” başlıklı proje yarışması düzenlenecek. Yarışma ile yanlış su politikaları, bilinçsiz su tüketimi, doğa dostu olmayan üretim süreçlerinden kaynaklanan suyun yanlış kullanımına bağlı olarak Türkiye’nin su kaynaklarının her geçen gün azaldığına dikkat çekilmesi amaçlanıyor. Yarışma ile bu sorunların tespiti ve çözümünde gençlerin getireceği önerilerin değerlendirilmesi hedefleniyor. Gençler, “Suya doğru bakıyor musun?” teması altında “Sanayi ve Su”, “Turizm ve Su”, “Tarım ve Su”, “Kentleşme ve Su”, “Birey ve Su” ile “Ekonomi ve Su” olmak üzere altı ayrı konu başlığından birini seçerek, sorunu tespit edecek ve uygulanabilir çözüm önerilerini sunacaklar. Projeler, aralarında akademisyenler ve gazetecilerin de bulunduğu jüri tarafından değerlendirilecek, dereceye giren ilk iki proje sahibi üniversite öğrencisi Türkiye’yi temsilen Genç Çevre Elçisi seçilecekler.

 

Genç Çevre Elçileri 17-24 Kasım 2007 tarihleri arasında Almanya’da düzenlenecek Genç Çevre Elçileri Toplantısı’nda Türkiye’yi temsil etme ve projelerini uluslararası katılımcılar ile paylaşma şansını yakalayacaklar. Bayer Genç Çevre Elçileri, Bayer Türk tarafından kendilerine tanınan staj imkanından da dilerlerse yararlanabilecekler.

 

Son başvuru tarihi 1 Ekim 2007 olarak belirlenen Bayer Genç Çevre Elçisi Programı ve katılım şartları ile ilgili detaylı bilgi için www.bayeryoungenvoy.com sitesi ziyaret edilebilir.

 

Ayrıca WWF-Türkiye’nin (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) yayınları, www.ilknokta.com’ dan temin edilebilir:

 

Benim adım Caretta caretta… Ya seninki?

 

Türkiye ve Avrupa Kuşları

 

Türkiye’nin 122 Önemli Bitki Alanı

Diğer çevre kitapları

 

Akdeniz Foku – Anahtar Kitaplar

Ekolojik Sorunlar ve Çözümleri - Tubitak

Kaptan June ve Kaplumbağlar – Remzi Kitabevi

 
haber7
 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.