Çetin: Baykal siyaseti bırakmalıdır

Çetin: Baykal siyaseti bırakmalıdır

CHP'li muhalifler adına konuşan Hikmet Çetin "CHP'nin yönetimi sadece partiden istifa etmemeli siyaseti de bırakmalıdır. Sayın Baykal siyaseti tamamen bırakmalıdır." dedi.

CHP’nin aldığı seçim sonucunu değerlendiren muhalif grup adına açıklama yapan Hikmet Çetin, Deniz Baykal’ın derhal siyaseti bırakması gerektiğini söyledi. Çetin “Bırakması için daha ne olması lazım” dedi.

1’lik artışı başarı gören CHP yönetiminin halka ve seçmene haksızlık ettiğini belirten Çetin “Hiçbir partiye ‘falan kişiye rağmen oy verdim’ denemez. CHP’de bu var: Seçmen ‘Başındakine rağmen oy verdim’ diyor. Bunu Atatürk’ün partisine yaşatmaya kimsenin hakkı yok” dedi.

Aralarında Hikmet Çetin, Adnan Keskin, Hasan Aydın, İsmail Değerli, Celal Doğan gibi isimlerin bulunduğu muhalifler, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün Ankara’daki çalışma ofisinde biraraya geldi.

Toplantıda seçim sonuçları ve CHP’nin durumu değerlendirildi. Grubun sözcülüğünü yapan Hikmet Çetin bu seçimin mağlubunun CHP değil, CHP yönetimi olduğunu belirterek “Bu yönetim 4. kez başarısız olmuştur. 4 defa arka arkaya başarısız olup görevde kalan bir yönetim yoktur. Hele bir sosyal demokrat yönetim bunu asla yapılamaz. Siz Avrupa’da örneğini göremezsiniz. Bunu yönetim kabul etse bile halk kabul edemez. CHP yönetiminin sadece istifa etmesi yetmez, siyaseti de terketmelidir. En büyük hizmet katkı siyaseti bırakmaktır. Halkın beklentisi budur” dedi.

“Hiçbir partiye falan kişiye rağmen oy verdim denemez” diyen Çetin “Şu anda CHP’de bu vardır. Seçmen ‘Başındakine rağmen oy ver verdim’ diyor, Bunu Atatürk’ün partisine yaşatamaya kimsenin hakkı yok. Bu arkadaşların hedefi parti iktidarıdır. Temel amaçları budur. Ülkede iktidarı başaramadılar” dedi.

DSP’nin katıldığı, SHP’nin destek olduğu, seçim önrcesi cumhuriyet mitinglerinin yapıldığını hatırlatan Çetin, bunların CHP’nin avantajları olduğunu ancak bütün bunlara rağmen CHP’nin yüzde 1 artışı başarı gördüğünü söyledi. Çetin “CHP yönetimi halka ve seçmene haksızlık ediyor. Siyaseti bırakmaları partinin ve Türkiye’nin önünü açar” dedi.

Muhalif kesimden Onur Kumbaracıbaşı da, Baykal’ın “Biz ne yaptığımızı biliyoruz, 15 yıldır partiyi inşa etmeye çalışıyoruz” sözlerine yanıt verdi: “Bu kadar sürede bir inşaat yapamayan müteanhhidi dava ederler”




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.