Cem Erkin: "Turizm 12 ay olmalı"

Cem Erkin: "Turizm 12 ay olmalı"

Muğla'da turizmin 12 aya yayılması gerektiğini belirten İl Genel Meclis Başkanı Cem Erkin, "Ancak o zaman turizm işi ile ilgilenen kişiler kâr edebilir." dedi.

Muğla İl Genel Meclis Başkanı Cem Erkin, Muğla turizmini 12 ay yapmak için çalışma başlattıklarını bildirdi.


Erkin, Muğla'daki turizmin sadece 3 ay olduğunu öne sürerek, kısa dönemde yapılan turizmin bu işle uğraşanların bütçesine bir katkı sağlamadığını söyledi. Muğla'da mutlaka turizmin 12 aya yayılması gerektiğine dikkat çeken Erkin, "Ancak o zaman turizm işi ile ilgilenen kişiler kâr edebilir" dedi.

 



Turizmin çeşitlendirilmesi ve 12 aya yayılması amacıyla Fethiye Seki Eren Dağı Kayak Merkezi'nin turizme açılması projesinin devam ettiğini anlatan İl Genel Meclis Başkanı Cem Erkin, "2 bin 670 metre yükseklikteki Seki Beldesi sınırlarındaki Eren Dağın'da, uluslararası nitelikte kayak merkezi oluşturulması çalışmaları 1999 yılında başladı. Tesisin kurulacağı 34 bin 601 metre karelik ormanlık alanın Orman Bakanlığı'nca 49 yıllığına Özel İdare Müdürlüğü'ne tahsisi yapıldı. Ayrıca, kayak merkezine ait jeolojik etüt raporu mevzii imar planı ve ÇED raporu alınmıştır. Kayak Merkezi ile Muğla turizmi sadece yaz sezonunda değil kış sezonunda da kâr edebilecek." diye konuştu.


TÜRKİYE TURİZM



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.