Cehennem gibi bir gezegen bulundu

Cehennem gibi bir gezegen bulundu

Bilinen en sıcak gezegen bulundu. Bilim adamları, "Tahmin edilemeyecek kadar sıcak bir gezegen, hemen hemen bütün ışınları yutuyor" diyerek şaşkınlıklarını dile getirdiler.

ABD’li bilim adamları bilinen en sıcak gezegeni belirlediler. Florida Üniversitesi gökbilimcilerinin tespit ettiği gezegenin sıcaklığı 2050 derece olarak kaydedildi.

Spitzer Uzay Teleskobu’ndan elde edilen verilere göre "cehennem" gezegen, yaklaşık olarak Satürn büyüklüğünde ve siyah renkli. Fizikçi Prof. Joseph Harrington, "Tahmin edilemeyecek derecede sıcak bir gezegene sahibiz. Gezegen hemen hemen bütün ışınları yutuyor" diye konuştu.

En sıcak gezegenden elde edilecek bilgilerle, küresel ısınma nedeniyle artan sıcaklığın nedeninin daha iyi anlaşılabileceği belirtildi.

Güneş Sistemi’ndeki en sıcak gezegen ise Güneş’e ikinci yakın gezegen olan Venüs’tür. Venüs’ün atmosfer sıcaklığı, 464 santigrat olarak ölçüldü. Kalın bir atmosferi olan Venüs’ün yüzeyi bu yüzden dünyadaki en güçlü teleskoplar tarafından bile görülemez.

(Hürriyet)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.