CARMEN dans gösterisi

CARMEN dans gösterisi

İspanya'da defalarca Yılın Dansçısı olarak ödüllendirilen İspanya'nın ve Flamenko dansının en büyüğü AIDA GOMEZ ve grubu yepyeni prodüksiyonu 'CARMEN' ile Dünya turnesi kapsamında Çin, Japonya, Avrupa ve de Amerika gösterileri sonrası bu kez 27 Haziran'da

İspanya'da Jerez kentinde yapılan prömiyer sonrası 'EN SEKSİ CARMEN' ifadesiyle başlıklara taşınan AIDA GOMEZ, yeni prodüksiyonu ile 27 Haziran'da Magusa'yı flamenko ateşi ile yakacak! 

BIZET'in unutulmaz CARMEN müzikleri ile gösteri için Jose Antonio Rodriguez tarafından özel bestelenmiş flamenco eserleri dans ve müzik severlere unutulmaz dakikalar yaşatacak.  

Herkesin hikayesini bildiği Carmen gösterisi İspanya'dan gelen Aida Gomez ve Dans Grubu ile coşkulu,şehvetli ve aşk dolu bir dans şölenine dönüşüyor.  

AIDA GOMEZ  

Aida Gomez 1967 yılında Madrid'de doğdu. Dans çalışmalarına Ispanyol klasik dansı üzerine başladı ve 12 yaşında birçok ödül ve özel mezuniyet derecesini kazandı.

Ulusal Bale Grubuna (National Ballet Company) “Antonio El Bailarin” himayesinde katıldı ve birçok önemli rolde sahne aldı.  Grubunun 10. kuruluş yıldönümünde “Bodas de Sangre” de Antonio Gardes ile başrolü paylaştı.

1989 yılında Jose Antonio'nun koreografisiyle Miguel Narros'un Don Juan'ında Dona Ines olarak sahne aldı. Aynı gösteri Moskova ve St. Petersburg'da da sahnelendi. Aynı yıl Antonia Merce'nin “La Argentina”sı için düzenlenen 100. yıldönümü kutlamalarında Teatro Maria Guerrero de Madrid'de sahne aldı. Trieste ve Carcassonne'ye giden “Stars o Dance” adlı projede birçok efsanevi dansçıyla beraber gösteriler düzenledi. Jose Antonio ile beraber Antonio Ruiz'in Puerta de Tierra adlı düetinde beraber çalıştı ve Vicente Escudero'ya hürmeten yapılan gecede başdansçılardan biriydi.

Joaquin Cortes 1996 yılındaki Avrupa ve Amerika turnesinde kendisini misafir sanatçı olarak ağırladı. Londra'daki “Royal Albert Hall” ve New York'taki “Radio City” sahne aldıkları en önemli sahnelerdi. Maurice Bejart's dans grubunda ve Rudra Dans okulunda öğretmen olarak beraber calıştı.

1997 yılında Madrid'de bulunan “Teatro Real”'in açılışında kendi prodüksiyonu olan “Falla's El Sombrero de Tres Picos” adlı gösterisini sahneledi ve aynı gösterideki performansı nedeniyle “Max Scenic Arts Prize” ödülünü aldı.

Kendi grubunu kurduktan sonra Ispanya Kültür Bakanlığı onu Ispanyol Ulusal Balesi için Sanat Yönetmeni seçti ve bu sayede Ulusal Balenin başındaki en genç sanat direktörü oldu. Aynı yıl Vicente Amigo'nun “Poeta” adlı eserindeki koreografisiyle Endülüs Dans Grubuyla (Andalusian Dance Company”) turneye çıkmak için davet edildi.

2000 yılında birbirinden çok farklı 2 adet karakteri içinde bulunduran yeni bir performans için çalışmalara başladı. Bunlar Antonio Canales'in Frida Kahlo adlı gösterisi ve Jose Antonio'nun Carmen'iydi. Aynı yılın Nisan ayında “Teatro Bellas Artes de Mexico”daki performansı nedeniyle “Instituto de Cultura del Teatro Bellas Artes” tarafından Gümüş Onur Madalyası aldı.

2001 yılına gelindiğinde kendi kurduğu prodüksiyon şirketi ve grubuyla beraber Carlos Saura'nın yönettiği Salome'nin ilk gösterimindeki performansı için provalara başlamıştı. Aynı proje Montreal Ulusal Film Festivalinde “Best Artistic Contribution” ödülünü aldı. Valladolid, Brüksel, Paris, Miami Uluslararası Istanbul Film Festivalinin de içinde olduğu birçok festivalde de film gösterildi.

2003 yılının Mart ayında Milanonun dünyaca ünlü sahnelerinden  “La Scala”da “Suenos” adlı projesinin prömiyeri yapıldı. Daha sonra aynı proje ile Avrupa'da turneye çıktı. “Un Paso Adelante” adlı popüler televizyon projesindeki rolünden sonra, İspanya Ulusal Tiyatrosuyla beraber Manuel de Falla'nın çalışmalarına dayanan Jose Carlos Plaza'nın “Suenos” adlı gösterisiyle turneye çıktı. Ispanyol Kraliyet Ailesi Palacio Real'de düzenlenen tanıtıma katıldı.

Asya'da kendi grubuyla yaptığı geniş turnelerden sonra Carlos Saura ile tekrar “Iberia” adlı filmde beraber çalıştı. 2004 yılında Ulusal Dans Ödülünü (National Dance Prize) aldı. “Glamour” dergisi tarafından Yılın Kadını seçildi ve “Teatro de la Zarzuela” da düzenlenen Antonia Gades'e ithaf edilen özel gecede performans sergiledi.

Şu anda Malaga ve Cordoba Konservatuarında Yetkin Sınıflara ders verirken aynı zamanda Emilio Saggi tarafından yönetilen  “Carmen” adlı yeni gösterisi ile Dünya turnesinde bulunmakta. 

CARMEN'İN HİKAYESİ 

Tüm erkekleri cezbeden Carmen aşktan söz eden şarkısıyla dans etmeye başlar. Uyandırdığı ilginin farkında, inatçı hayranlarını küçümseyerek reddetmekte, yalnız Don Jose ile ilgilenmektedir. Şarkı bitince Don Joseye çiçek atar ve işbaşı yapan arkadaşlarına katılarak fabrikaya döner.

Carmen bir kızla kavga etmiş ve onu bıçaklamıştır.Yüzbaşı Zuniga,Carmen ‘i sorguya çeker,olayın nedenini anlatmasını ister. Ama Carmen konuşmamakta ısrarlıdır. Zuniga kızı tutuklamaya karar verip Don Joseye Carmen’i hapse götürmesini emreder. Özgürlüğüne kavuşabilmek için tüm çekiciliğini kullanan Carmen, Don Jose’yi kandırmaya çalışır ve eğer kaçmasını sağlarsa onu Lillas Pastia’nın meyhanesinde bekleyeceğini söyler. Sonunda onbaşı Carmen’in cazibesine dayanamayıp, onun kaçmasına göz yumar. Bunun üzerine Zuniga, onbaşıyı tutuklar.

Ünlü boğa güreşcisi Escamillo Lillas Pastia’nın meyhanesinde tüm ilgisini Carmen’e yöneltir

Meyhaneye gelen Remendado ve Dancaire, yeni bir kaçakçılık planı yaparlar. Carmen sevgilisinin her an dönebileceğini düşünerek onlara katılmayı reddeder. Uzaktan Don Jose’nin sesi duyulur. Bu sırada gelen Zuniga, Don Jose ile alay ederek gitmesini emreder. Hakarete uğrayan Don Jose, Zuniga’ya saldırır. Remendado ve Dancaire, araya girerek olayın büyümesini önlerler. Don Jose’nin artık kaçaklara katılmaktan başka şansı kalmamıştır. Carmen, Don Jose’nin aşkından artık sıkılmaya başlamıştır

Don Jose, aşağı vadide tırmanan bir adama ateş etmiştir. Escamillo  görünür, mermi şapkasını delip geçmiştir. Don Jose, Escamillo’nun sevgilisi Carmen’i aradığını öğrenince bıçağını çeker. Ancak Carmen ve diğerleri araya girerek kavgaya engel olurlar. Escamillo herkesi Sevil’deki boğa güreşine çağırarak gider. Saklandığı yerde kaçakçılar tarafından bulunan Micaela, ölmek üzere olan annesini görmeye gitmesi için Don Jose’ye yalvarır. Don Jose, Carmen’e geri döneceğini ve aralarındaki ilişkiyi ancak ölümün bitirebileceğini belirtir, Micaela ile gider. Oysa Carmen yeni sevgilisini düşünmektedir

Arenayı dolduran kalabalık, yeni sevgilisi Carmen ile gelen Escamillo’yu alkışlamaktadır. Don Jose’yi gören Frasquita ve Mercedes, Carmen’i ona karşı uyarırlar. Ama Carmen ondan korkmadığını belirtir. Herkes arenaya gelir. Yalnız kaldıklarında Carmen, Don Jose’nin tüm yalvarışlarını reddeder, kendisini öldürmesini veya bırakmasını söyler. Parmağından onun armağanı olan yüzüğü çıkarıp atar. Bunun üzerine çılgına dönen Don Jose, bıçağını çeker, Carmen’i öldürür. 

COMPANIA DE AIDA COMEZ - CARMEN

SANAT YÖNETMENİ: AIDA GOMEZ

YÖNETMEN: EMILIO SAGI

KOREOGRAF: AIDA GOMEZ

MÜZİK YÖNETMENİ: JOSE ANTONIO RODRIGUEZ

MÜZİK: BIZET / JOSE ANTONIO RODRIGUEZ

IŞIK TASARIMI: NICOLAS FISTCHEL

KOSTÜM TASARIMI: MIGUEL CRESPI

ROLLER

“CARMEN” - AIDA GOMEZ

“DON JOSE” - JOSE HUERTAS

“ESCAMILLO” - CRISTIAN LOZANO

“LILLAS PASTIA” - EDUARDO CARRANZA

“MANUELITA” - MONTSE VINDEL

“ZUNIGA” - FERMIN CALVO de MORA

 

ULUSLARARASI MAGUSA KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ

11. YAŞINI 21 HAZİRAN- 12 TEMMUZ ARASI DÜNYACA ÜNLÜ STARLAR VE MUHTEŞEM KONSER İLE KKTC'DE KUTLUYOR! 

 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde kültür sanat dünyasının nabzını tutan ve sanatseverleri  dünyaca ünlü starlar ile buluşturan festival geçen 11 yıl içinde birçok yerli ve yabancı starı Kuzey Kıbrıslılar ile buluşturan festival bu senede büyük isimleri konuk etmeye hazırlanıyor.

 

Son 11 yıl içinde Nilufer, Candan Erçetin, Sertab Erener, Zülfü Livaneli, Timur Selçuk, Yıldız İbrahimova, Bülent Ortaçgil, Özdemir Erdoğan, Burhan Öcal, Leman Sam, Teoman, Okay Temiz, Kardes Türküler, Laço Tayfa, Ezginin Günlüğü ve Ferhat Göçer gibi Türk yıldızları ve Cesaria Evora, Monica Molina, Goran Bregovic, Vicente Amigo, Weather Girls,Tango'nun Divası Amelita Baltar, Roby Lakatos, Los Paraguayos, Aswad, Paco Pena ve grubu, Bolsoy Balesi, Giora Feidman, Viktorio Tolstoy, Third World gibi dünyaca ünlü isimleri ağırlayan festivalin bu seneki programı;

 

 

21 Haziran 2007 - Nil Karaibrahimgil

25 Haziran 2007 - Ersen Sururi ve Müzik Elçileri

27 Haziran 2007 - Compania AIDA GOMEZ 'CARMEN' 

02 Temmuz 2007 - Martin Lubenov Orkestrası

04 Temmuz 2007 - BONEY M feat Liz Mitchell

05 Temmuz 2007 - Funda Arar

10 Temmuz 2007 - Ennio Morricone Tribute by Nino Rota Ensemble

12 Temmuz 2007 - MFÖ

 

21 Haziran'da Türk Pop müziğinin özgür kızı 'NİL KARAİBRAHİMGİL' konseri ile Namık Kemal Meydan'ın da başlayan festival, Salamis Antik Tiyatrosunda MFÖ'nun 12 Temmuz'da vereceği konser ile son bulacak.Geçtiğimiz senelerde katılımın çok yüksek olması nedeniyle açılış konseri hariç tüm etkinlikler muhteşem atmosferi ile Salamis Antik Tiyatrosunda gerçekleşecek festivale bu sene Türkiye'den de yüksek bir katılım bekleniyor.

 

Magusa Belediyesi tarafından düzenlenen festival hakkında daha fazla bilgi edinmek için:

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.