Carlton Oteli ihalesi 4'ncü kez iptal

Carlton Oteli ihalesi 4'ncü kez iptal

TMSF'nin dördüncü kez satışa çıkardığı eski Carlton Oteli arsasına yine alıcı çıkmadı.

TMSF, 4 parselden oluşan 49 milyon 562 bin 613 YTL muhammen bedelli arsayı, 3 Nisan ve 10 Nisan ve 22 Mayıs 2007'den sonra bugün tekrar satışa çıkardı.
 
Üzerinde İş Bankası, Garanti Bankası ile Etibank'ın 96 milyon YTL tutarında ipotekleri bulunan arsanın ihalesinde alıcı çıkmadı.
 
Arsanın ihale açılış bedelinin 96 milyon 165 bin YTL olduğu belirtildi.
 
Toplamda 4 kez satışa çıkarılan Carlton Oteli'nin ihalesi teminat yatırılmadığı ve katılım olmadığı için yapılmadı.
 
Arazinin özellikleri

 
Üzerinde otel yapma izni bulunan Boğaz kıyısındaki 6 bin 674 metrekarelik eski Carlton Oteli arsasının ihalesi, TMSF'nin satışa çıkardığı gayrimenkuller arasında 49 milyon 562 bin 613 YTL (Daha sonra 96 milyon 33 bin YTL) ile en yüksek muhammen bedele sahip gayrimenkul.
 
Yeniköy'deki arsanın çevresinde; Sait Halimpaşa Yalısı, Ayanikola Kilisesi ve bitişik nizam konutlar bulunuyor. Arazi, dünyanın en pahalı evlerinden biri olarak gösterilen Erbilgin Yalısı'na da çok yakın.
 
İhale sonrası, arazinin metrekare fiyatının en az 20 bin dolara ulaşması bekleniyor. Eğer bu gerçekleşirse, Carlton Otel arsası metrekare fiyatı açısından Türkiye'nin en pahalı arazisi olacak.
 
Daha önce ihaleleri yapılan Karayolları arazisinde metrekare fiyatı 8 bin 290 dolar, İETT Garajı'nda ise yaklaşık 18 bin dolar olmuştu.

CNNTURK


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.