Carlos mu Lincoln mu?

Carlos mu Lincoln mu?

Her ikisi de top cambazı.. Bir yanda Carlos diğer yanda Lincoln.

Kurşun gibi şut çekti. Mesafe yaklaşık 35 metreydi. İnanılmaz bir hızla giden top, metrelerce sonra birden sola keskin bir kavis yaptı.. Barthez topu ağlara gördüğünde iş işten geçmişti. O şiddetli topa verilen falsonun benzeri belki de uzun yıllar tekrarlanmayacak..

Evet bunlar Roberto Carlos'un 1997'de Fransa'ya attıgı golün özeti..

Fizik kurallarını alt üst eden Carlos'un golü unutulmaz... Diğer yandan Shalke'yi sırtlayan Linconl'un sıradışı pasları ve golleri de unutulmaz..

Fenerbahçe Carlos'u alır da Cimbom boş durur mu? Nispet yaparcasına Brezilyalı bir yıldız futbolcu aldılar.

Taraftarlara verdikleri yıldız sözünü yerine getirdiler. Shalke 04'ün yıldızı Lincoln artık sarı kırmızılar için gollerini sıralayacak.

Sarı kırmızılı taraftarların sesi artık gür çıkıyor. Yeni bir 'Hagi'ye kavuştuklarını iddia ediyorlar. Uzun yıllardır böylesi bir transfer yapılmamıştı. Galatasaray sanki kullerinden yeniden doğdu..

Fenerliler de gelmiş geçmiş en büyük yabancı transferinin kendilerine ait olduğunu ileri sürüyor. Haksız da değiller.

Kariyer açısından bakıldığında Lincoln, Carlos'un fersah fersah gerisinde. Carlos Real Madrid'in en uzu süre forma giyen yabancı oyuncusu.. Lincoln büyük bir takımda forma giymedi.

Ama futbol bir takım oyunu.. Sambacı ile Galatasaraylı futbolcular kaynaşırsa neler yapabileceğini kestirmek zor değil..

Carlos daha yaşlı, Lincoln ise ondan 6 yaş küçük. Ancak Carlos'un inanılmaz enerjik bünyesi ilerleyen yaşını unutturuyor.

Ah o gol yok mu

Roberto Carlos, frikikleri, bitmez bilmek enerjisi ve beklenmedik hücum girişimleriyle sol kanadı parselliyor. Sürati ile geriden gelip topları rakibin ayağından çekip alıyor. Hızıyla dünyanın en hızlı atletleriyle yarışabilecek nitelikte..

Sol ayağını raket gibi kullanıyor. Fransa'ya attığı frikik golü hala hafızalarda. Real Madrid maçlarında sıradışı böyle gollere imza attı.

Her iki ayağı da çok teknik

Lincon ise duran tam duran top ustası.. Frik golleri ve attırdığı goller sayısız. Hagi'nin yerini tutar mı bilinmez ama yaşı itibariyle ondan daha çok koştuğu kesin..

Yüksek top tekniği ve rakipleri zor durumda bırakan ara paslarıyla dikkat çekiyor. Her iki ayağını kuLlanarak rakiplerine karşı avantaj sağlıyor. Sağ ayağı ile topa istediği şekilde yön verebiliyor. 2004-2005 sezonunda Almanya'da yılın futbolcusu ünvanını aldı.

Carlos'un Fransa'ya attığı muhteşem gol



Lincoln bir başka

internethaber
 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.