‘Çare Sarıgül’ yazmaktan başkan yardımcılığına

‘Çare Sarıgül’ yazmaktan başkan yardımcılığına

Şişli Belediyesi’nde hem Dış İlişkiler hem de Özel Kalem Müdürü olarak görev yapan Uğur Gazi Yorgun Hayri İnönü tarafından bu görevlere ilaveten Şişli Belediye Başkan Yardımcılığı’na atandı.

Hayri İnönü Uğur Gazi Yorgun’a; Fen İşleri, Ulaşım Hizmetleri, Bilgi İşlem, Destek Hizmetleri ve Dış İlişkiler Müdürlüklerini  de bağladı.  

MUSTAFA SARIGÜL TARAFINDAN İŞE ALINMIŞTI

Mustafa Sarıgül döneminde Türkiye’nin her yerine ‘Çare Sarıgül’ yazma ekibi kurulmuştu. Bu ekibin tek işi de Mustafa Sarıgül’ün belirlediği yerlere ‘Çare Sarıgül’ yazmaktı. Uğur Gazi Yorgun da o dönemde  Sarıgül’ün Özel Kalem Müdürü Çağlar Sezgin tarafından işe alınmıştı.

Sonrasında Uğur Yorgun’un babasının Gazi olması nedeniyle, Mustafa Sarıgül tarafından Şişli Belediyesi’nde puantör olarak kadrolu personel yapılmıştı.

İNÖNÜ’DE ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ YAPTI

Hayri İnönü döneminde de Uğur Gazi Yorgun devlet memuru olabilmesi için tek şart olan, özel bir kadro olan Özel Kalem Müdürü olarak ataması yapıldı.

Uğur Gazi Yorgun başkan yardımcısı olmasına rağmen Özel Kalem ve Dış İlişkiler Müdürü olarak görevlerinin devam etmesi dikkat çekti. Bu durumda da  Uğur Gazi Yorgun’un Başkan Yardımcılığı’na vekaleten atandığı ortaya çıkıyor. Çünkü kanunda bir üst makamın alt makama vekalet etmesi kanunen yasak. Yani kendisine bağlı birim olan Dış İlişkiler Müdürü olup aynı zamanda da o biriminden sorumlu başkan yardımcısı olması mümkün değil. Bu engel de sadece müdürlüğü asaleten başkan yardımcılığı da vekalet atanması ile aşılabilir. Ama kesinlikle etik bir durum değil. 

ŞİŞLİ’DE HİZMETTEN ZİYADE BAŞKA  HESAPLAR VAR

Hayri İnönü tarafından Başkan Yardımcısı yapılan Uğur Gazi Yorgun’a bağlanan müdürlüklerin teknik bilgi gerektiren birimler olmasına rağmen lise mezunu birinin getirilmesi Şişli Belediyesi’nin içerisinde bulunduğu gariplikleri bir kez daha ortaya koydu.

Fen İşleri Müdürlüğü teknik bir kadrodur. Belediyenin imar mevzuatını, kamu ihale mevzuatını, yasa ve yönetmelikleri bilen ve uygulayan birimdir. Böyle bir birimden sorumlu başkan yardımcısının en az çalışan kadar bilgi sahibi olması gerekir.

Özel Kalem Müdürlüğü gibi istisnai bir kadrodan gelen ve başkan yardımcısı yapılan Uğur Gazi Yorgun; ne bir mühendis, ne ihale mevzuatını biliyor, ne imar mevzuatını biliyor, ne yasa ve yönetmelikleri biliyor.

Bu durum da Şişli Belediyesi’nde hizmetten ziyade başka işlerin ve hesapların yapıldığını ortaya koyuyor.

DIŞ İLİŞKİLER MÜDÜRÜ KAÇ LİSAN BİLİYOR

Uğur Gazi Yorgun halen Dış İlişkiler Müdürlüğü görevini de  vekaleten yürütüyor. Aynı zamanda da Dış İlişkiler Müdürlüğü’nden sorumlu başkan yardımcısı olması da yine garip olaylardan biri oldu.

Uluslararası tüm etkinlik ve davetlerin koordine edildiği müdürlüklerden sorumlu müdür ve başkan yardımcısının birkaç dil bilmesi gerek. Çünkü yapılan yurtdışı yazışma ve gelen yabancı misafirlerin ağırlanması gereken bir birim. Aynı dili konuşamadığın kişi ve kurumlarla ne bir hizmet ne de bir ortak nokta bulunamaz.

HEM HAKİM HEM SAVCI HEM AVUKAT

Her iki kadronun da aynı kişi de ve vekaleten olması etik ve uygun değil. Bir taraftan müdür olarak proje ve çalışmalar yapacaksın diğer taraftan da o birimi denetleme ve teftiş etme makamı olan başkan yardımcısı olacaksın. Bu durumda da Şişli Belediyesi’nde işten ziyade başka hesapların yapıldığı anlamı çıkıyor. İşi yapan da, işi uygulayan ve işi denetleyen de aynı kişi. Yani bir kişinin hem Hakim hem Savcı, hem de Avukat olması ne anlama geliyor ise bu atama da aynı anlama geliyor.      

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum