Çapan Nereden Aday?!

Çapan Nereden Aday?!

Esenyurt eski Belediye Başkanı Çapan halka buluştu ve bakın hangi kararı aldı?

Esenyurt eski Belediye Başkanı Gürbüz Çapan, cumartesi günü Esenyurt İş Merkezi’nde düzenlediği toplantıya katılan yaklaşık 2 bin Esenyurtlu’nun “Esenyurt’tan Aday Ol” çağrısına uzun süre direndi, fakat sonunda “Pes ediyorum, tamam. Haydi buyurun, çalışalım o halde” dedi. Çapan, böylece Kars'a gitmekten vazgeçti ve "Esenyurt Belediye Başkan adaylığı" için kolları sıvadı.

MEHMET AĞAR ADAYLIK TEKLİF ETTİ

Seçim dönemiyle ilgili Esenyurtlulara bilgi vermek istediğini söyleyen Esenyurt eski Belediye Başkanı Gürbüz Çapan, CHP ve DSP ittifakının kendilerini kenara ittiğini, sonra da DYP’den milletvekili adaylığı teklifi aldığını söyledi. Çapan, “Solda birlik çalışmasını beceremedik. CHP, DSP’yi kafalayınca, biz kenarda durmak zorundaydık, çünkü bizi dışladılar oradan. Bizi dışlama gerekçesi olarak da Kürtlerle işbirliği yaptığımızı gösterdiler. Ama Türk kamuoyu da bir başka noktaya kilitlenmiş durumda; sanki şeriat gelecek.

Biri çıkmış, “Geçen sene gelmedi ama bu sene gelebilir” diyor. Böyle bir sıkıntı var. Bu arada herkes savrulmaya başladı; soldan sağa gitmeler oldu, soldan sağa gitmeler oldu. Bize de bir takım teklifler yaptılar. Beni Mehmet Ağar aradı, "Bizimle olur musunuz?" diye sordu. Ben arkadaşlarıma sordum, kimse sıcak bakmadı. Laf dolaşıyordur aranızda, haberiniz vardır. Hem mahalleli ve hem de siyasal arkadaşlarımızla konuştuk, kimse sıcak bakmadı” dedi.

GP'YE ESENYURTLULAR SICAK BAKMAYINCA

Genç Parti’nin de adaylık teklifinde bulunduğunu söyleyen Çapan, Esenyurtlu’ların sıcak bakmadığını ve bu teklifi de geri çevirdiğini belirterek, “Genç Parti’den teklif geldi, Cem Uzan dedi ki, "Bütün anakentlerde sizin adaylarınızı gösterelim", buna da iyi bakmadı arkadaşlarım, kabul edilmedi. Dolayısıyla bu seçimde siyasal tavır koyamayacağız, o noktaya geldik.

Bugün de DP – ANAP birleşmesi bozuldu. Bir sürü kötü gelişme var, herkes seçilme derdinde. Kimsenin Türkiye ile ilgili derdi yok. Ama Türk kamuoyu da ilk defa sokağa çıktı, yürüdü. Kadınlarımız yürüdüler. Cumhuriyet öncesi İstanbul İngiliz işgali altındayken, Halide Edip Adıvar ve arkadaşları Sultanahmet’e yürüyüş yapmışlardı. O zaman 200 bin kadının toplandığı söyleniyor. Ben hep söylerim; bizim kahramınımız kadınlarımızdır diye… Bu mitingleri, Cumhuriyet mitinglerini, hayat standartlarına sahip çıkan kadınlarımız örgütlediler. Huzurlarınızda hepsinin ellerinden öpüyorum” şeklinde konuştu.

“MİLLETVEKİLİ SEÇİLİRSEM BİLE, GELİR ESENYURT’TAN ADAY OLURUM”

Milletvekili seçilmesi halinde bile Esenyurt’la ilgili bir çıkış yolu belirlenememesi halinde Esenyurt’tan tekrar Belediye Başkan Adayı olacağı sözünü veren Başkan Çapan, “Seçenek yok, halkımızın oy vermek için başka seçeneği olmadığı için darmaduman olmuşlar. CHP’nin başında Baykal değil herhangi bir Mehmet efendi olsa %50 oy alır. Ama adam, solu toparlamak için sağdan mal devrişiyor. Sebebi de şu; biat ettirmeye çalışıyor, “Herkes biat etmeli” diyor.

Geçen sefer 175 Milletvekili çıkardılar, 8’i ANAP’a grup kurdu, 8’i AKP’nin eksiğini tamamladı, 5 – 6’sı da yok oldu. Hepsini Baykal yazmamış mıydı bunların? Şimdi size soruyorum; orada Celal Doğan, Hikmet Çetin, Gürbüz Çapan, Mehmet Moğultay olsa, biz sağa – sola gider miyiz? Nedir problem? Türkiye’de 20 tane adamı toparlasa, iktidara gelecek. Ama Baykal o riski göze alamaz, hiçbir sorumluluk almaz. Bunları anlatmamız lazım, bunları herkesle paylaşmamız lazım.

Esenyurtlu arkadaşlarım otursun konuşsunlar kendi aralarında. Gene bir toplantı yapalım. Milletvekili olursam bile, gelir Esenyurt’tan aday olurum, söz. Baktık çözüm bulamıyoruz, gelir aday oluruz. Benim etim – kemiğim, her şeyim sizin, alın tepe tepe kullanın. Ama beni bilin, benim kıymetimi bilin. Beni düşmanın önüne koymayı bilin, kılıç gibi kullanmayı bilin” dedi.

“BENDEN BAŞKA ALEVİ’NİN YOLUNA KURBAN OLAN MI VAR?”

Alevi yurttaşların CHP’ye oy verdiğini ve bu oylar sayesinde Baykal’ın partinin başında kaldığını belirten Başkan Çapan, “Türkiye’de solun bahçesi Alevi’lerdir, yüzakı Alevi’lerdir, Alevi’ler bizim aydınlık yanımızdır. Ama Aleviler Baykal’a oy verdiği için Baykal’da sürekli başımızda duruyor, gitmiyor. Aleviler Federasyon Başkanı aradı beni, “Mutlaka CHP’ye gelmelisin” dedi.

Gittim, CHP’ye başvurdum, almadılar beni. Şimdi diyorum ki, düşünerek bir şey yapalım. Oy veriyoruz ama bizi yok sayıyorlar. 1990’ların başında CHP’ye – SHP’ye oy veren Kürtler ve Alevilerdir. Alevi’nin hakkını benden başka koruyan kimse mi var Türkiye’de? Benden başka yolunuza kurban olan mı var? Ama, Tayyip iktidardan gitsin diye Baykal’a razı olmanız doğru değil, söylediğim budur. Toplanalım gene, bir seçenek bulamazsak mutlaka Cumhuriyet’in bekçiliğini yapacağız, lanet olsun deyip CHP’ye oy vereceğiz, ne yapalım?” şeklinde konuştu.

TAMAM, PES EDİYORUM. HAYDİ BUYURUN, ÇALIŞALIM O HALDE”

Esenyurtlu hemşerilerinin “Esenyurt’a Başkan, Türkiye’ye Başbakan” sloganlarıyla Esenyurt’a tekrar aday olmasını istedikleri Dr. Gürbüz Çapan, toplantının bitiminde “Tamam, pes ediyorum. Siz ne isterseniz onu yapıyoruz. Haydi, buyurun çalışalım o halde” dedi.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.