Çankaya yatırımı mı?

Çankaya yatırımı mı?

AKP, Abdüllatif Şener'in aday olmamasının 22 Temmuz'da sandığa nasıl yansıyacağını tartışıyor.

AKP, Abdüllatif Şener'in aday olmamasının 22 Temmuz'da sandığa nasıl yansıyacağını tartışıyor. Son iki haftada, sağ ve sol kesimden 20 kişiyi transfer eden AKP'-de, “Gelenler oy getirmeyecek ama bir kişi bize oy kaybettirir” düşüncesi konuşulmaya başlandı. Siyasi kimliğini “AKP'liyim” diye tarif eden Şener için Ankara kulislerinde şu yorumlar konuşuluyor:

KARARI GEÇMİŞLE DÜŞÜNÜLÜR: Şener, 4.5 yıldan bu yana doğruları savundu ve dengeli tavırlar sergiledi. Son kararı, bu tavırlarıyla bütünlük içinde.

OY KAYBETTİRECEK: Ertuğrul Günay, Haluk Özdalga gibi sosyal demokrat isimler AKP'ye çok düşük oy getirebilir. 20 isim geldi. 20 kişinin AKP'nin genel oyuna yapacağı katkı, Şener'in ayrılışının kaybettireceği oyu karşılamaz.

KAVGAYI REDDETTİ: Şener, aday olmama kararını zarif bir şekilde açıkladı ve parti tabanına da kamuoyuna da kriz görüntüsü vermedi. Başkentte Genelkurmay, Yargı, YÖK ve Cumhurbaşkanlığı gibi kurumlarla kavga eden bir siyasi kadronun aktörü olmak istemediğini ortaya koydu.

KÖŞK YATIRIMI MI?: Cumhurbaşkanını halkın seçmesi halinde AKP'nin Çankaya adayı Abdullah Gül olacak. CHP'nin de desteklediği Şener de aday gösterilirse seçimi kazanabilir.

PARÇALANMA SİNYALİ Mİ?: AKP, kurulduktan kısa süre sonra iktidara geldi. İktidar gücü, grubu parçalanmaktan korudu. Ancak partinin kare asındaki bu yol ayrımı, kopmalara yol açabilir.

ŞENER'E YAKIN İSİMLER: 2001'de AKP'nin kuruluşunda Teşkilat Başkanı olan Şener, kendine yakın birçok il başkanı atadı. Daha sonra bunların 50'ye yakını milletvekili seçildi. Halen AKP'den milletvekili olan bu milletvekillerinin, 4 Haziran'da listede nasıl bir yerden aday gösterileceği merak ediliyor. Erdoğan'ın, Şener'e yakın isimleri pasifize edip etmeyeceği tartışılıyor.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.