Çankaya Köşkü milletin olacak

Çankaya Köşkü milletin olacak

Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Sivas'ta halka hitap etti. Gül, Çankaya Köşkü gerçek sahiblerinin olacak' derken, Türkiye'nin artık 30 yıl önceki Türkiye olmadığı söyledi.

Gül, Cumhuriyet Meydanı'nda ortak açılışlar ve TOKİ tarafından inşa edilen konutların anahtar teslim töreninde bir konuşma yaptı.

Sivas'ın Ak Parti hükümetine ilk günden beri destek verdiğini belirten Gül, bundan dolayı Sivaslılara şükran borçlu olduklarını söyledi. Vatandaşlara layık olmak için hükümetin gece gündüz çalıştıklarını anlatan Abdullah Gül, şunları söyledi: ''Halkla mücadele etmenin, halkı küçük görmenin ne anlama geldiğini sandıkta görecekler ve göstereceksiniz. Halkın değerleriyle barışık olmayanlar, milli iradeye saygı duymayanlar, daima derslerini almışlardır. Bu sefer de alacaklardır.'' Bu sırada bazı vatandaşların 'Çankaya senindir, senin olacak' şeklinde tempo tutmaları üzerine Gül, ''Sağolun, 'hayırlı ne ise o olsun' deriz biliyorsunuz' karşılığını verdi.

Gül, bu coşkunun sebebini çok iyi bildiğini belirterek, ''Zannetmeyin ki, sadece Sivas'ta Cumhuriyet meydanında, Türkiye'nin dört bir yanında bu hissiyat, coşku hakimdir. Ve herkes de bunun gününün geleceğini beklemektedir'' diye konuştu.

''TÜRKİYE 30 YIL ÖNCEKİ TÜRKİYE DEĞİL''

Gül'ün ''Meclisi boykot ederek, bu işi engelleyenler...'' sözleri üzerine vatandaşlardan protesto ifadeleri geldi.

Gül, şöyle devam etti: ''Peki şimdi meclisi boykot ettiniz, gelin millete gidelim, halka soralım, halk karar versin dediğimizde görüyorsunuz neler yapıyorlar. Neredeyse Cumhurbaşkanını millete, yani size seçtirmeyi rejim düşmanlığı ile bağdaşır hale getirdiler. Milli irade, her şeyin sahibi olan millet bu işe karar versin dediğimizde 'aman olmaz, o hiç olmaz, o zaman rejim sarsılır' demeye başladılar. Ama şunu bilmiyorlar ki, Türkiye 10 sene, 20 sene, 30 sene önceki Türkiye değil. Bugün çok şükür ki, Türkiye çok açık bir toplum. Türkiye'de binlerce radyo, yüzlerce televizyon, binlerce gazete var. Nerede ne oluyor, ne bitiyor millet, halk, herkes evinin içinde büyük bir dikkatle takip ediyor. Bu yanlışlıkları, bu haksızlıkları zannediyorlar ki, millet unutacak. Bunlara alışkınız.''

'DEMOKRASİDEN GERİYE DÖNÜŞ YOK'

Bazı vatandaşların 'Çankaya Gül'ündür, Gül'ün olacak' şeklinde tempo tutmaları üzerine Gül, ''Sağolun Çankaya milletin olacak aslında. Çankaya bütün bu millete, bu halka açık olacak. Sadece bir kesimin değil, herkesin olacak. Bütün milleti, doğudan batıya, güneyden kuzeye, orta Anadolu'dan her yere kucaklayan, adım adım illeri gezen, bütün milletini kucaklayanların olacak'' diye konuştu. Gül, Türkiye'de artık özgürlüklerden, hürriyetten, demokrasiden geriye dönüş olmadığını söyledi.

Gül, şunları kaydetti: ''Acı olan şudur; Elbirliği içerisinde gece gündüz millete hizmet için uğraşırken, Türkiye'nin başındaki büyük belalarla uğraşırken, hepimizin kenetlenmesi, birliğimizi, beraberliğimizi dosta ve düşmana karşı daha çok göstermemiz gerektiği günde, durduk yere fırtınalar estirmektir. Cumhurbaşkanlığı seçimine mani olup bu milletin hiç de arzu etmediği, hiç yaşamak istemediği günleri tekrar yaşatmaktır. Halbuki bakın Irak'ta, Kafkasya'da, Avrupa'da neler oluyor? Hepimizin birlik, beraberlik, dürüstlük içerisinde demokrasiyi ülkede çalıştırarak, bütün dünyaya örnek olmamız gerektiği günde, terörle mücadelede omuz omuza olmamız gerektiği günde, birden bir bardak suda fırtına kopartıp, milletin tekrar moralini bozmaktır. Bunu kimse affetmeyecektir. Ne oldu Anayasa değişikliği mi yaptık? Cumhurbaşkanlığı seçimi için. Turgut Özal, Süleyman Demirel, Ahmet Necdet Sezer onların seçildiği...''

Vatandaşların ''protesto ifadeleri üzerine'' üzerine Gül, konuşmasına şöyle devam etti: ''Hayır öyle söylemeyin. Onların seçildiği Anayasa maddelerini mi değiştirdik? Kanunları mı değiştirdik? Onlar nasıl seçildiyse aynı kanunlarla aynı anayasa maddeleriyle seçimleri yaparken birden bire kuralların yanlış olduğu anlaşıldı. O zaman eski hükümetlere, eski cumhurbaşkanılarının yaptıkları icraatları ne diyeceğiz? Onların hepsi yanlış mıydı? Dolayısıyla herkesi olgunluğa davet ediyoruz. Milletin iradesine saygıya davet ediyoruz.Ve herkesi Türkiye'de demokrasinin çalışmasına hizmet etmeye davet ediyoruz. Hiç şüpheniz olmasın ki, bunlar gerçekleşecektir. Bu memleket hepimizindir. Hepimizin omuzlarında büyük Atatürk'ün muasır medeniyetin üstüne çıkartma emri çerçevesinde bu ülkeyi o hedeflere taşıyacağız. Zaten onu yaptığımız için bazıları kıskanıyor. Bazıları 'yapamadıklarımızı bunlar yapıyor' diye bunun kıskançlığı içinde ama biz yolumuza devam edeceğiz. Yeter ki siz bize bu güveni gösterin.''

BAŞBAKAN YARDIMCISI ŞENER

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener de, Sivas'a yönelik çalışmalara ve Sivasspor'un başarılarına değindi. Şener, ''Sivasspor Türkiye Kupası'nı kazanan Beşiktaş'ı yendi. Şampiyon olan Fenerbahçe'ye iki maçta da 2'şer puan kaybettirdi'' dedi.

AA


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.