Bursa Harmancık OSGB Firmaları

Bursa Harmancık OSGB Firmaları

İş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin OSGB firmalarından alınması işverene birçok avantaj sağlıyor.

İş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin OSGB firmalarından alınması işverene birçok avantaj sağlıyor. İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası işyerlerinde sağlıklı ve güvenli çalışma ortamının yaratılması için işverenleri yükümlü kılıyor. Ancak işverenlerin büyük kısmı kanunun öngördüğü uygulamalar hakkında yeterli bilgiye sahip değiller. Bu durumda birçok eksik çalışma yapılıyor ve işyerine para cezaları geliyor. Bu nedenle işverenler İsg hizmetlerini bu amaçla kurulmuş OSGB firmalarından almayı tercih ediyor. Bursa’da faaliyet gösteren Osgb firmaları il ve ilçelerde, yakın çevre illerinde İsg hizmetleri veriyor. Harmancık OSGB Firmaları da yasanın uygulanması için gerekli çalışmaları işveren adına yapıyor ve yasanın eksiksiz uygulanmasını sağlıyor.

Harmancık Bursa’nın nüfusu en az ilçelerinden biridir. Dağlık ve engebeli bir konumda bulunan Harmancık’ta tarım ve hayvancılık yapılamıyor, sanayi de gelişemiyor. Ancak kömür ve bazı diğer maden ocakları, mermer ocakları ilçenin geçim kaynağıdır. Bu ocaklarda faaliyet yürüten firmaların da İsg hizmetlerine ihtiyacı vardır. Bursa OSGB firmalarından biri olan ve hizmet kalitesiyle en çok tercih edilen Gözetim OSGB firmamız bu firmalara de İsg hizmetleri veriyor.

Harmancık İş Güvenliği Firmaları ile çalışmanın işletmelere sağladığı yararların en önemlisi maliyetleri azaltmasıdır. İşyerleri yasa gereği tehlike sınıfına ve çalışan sayısına göre belli sürelerde işyeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı bulundurmak zorundadır. Ama OSGB’ şerden hizmet alındığında bu personelin istihdam edilmesine gerek kalmaz. OSGB firmanız için gerekli olan sürelerle size İsg profesyoneli görevlendirir. Personelin maaş ve sigorta giderlerini de OSGB karşılar. OSGB’ lerden alınan hizmetleri gider olarak gösterebilirsiniz.

Harmancık OSGB Listesi içinde bulunan Gözetim OSGB’ nin görevlendirdiği personel işyerinde risk analizi yapacak, acil durum eylem planlarını hazırlayacak ve iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerini verecektir. Risk analizi sonuçlarına göre işverenin alması gereken tedbirler konusunda rapor hazırlayacak ve denetimini yapacaktır. Kanunun eksiksiz uygulanması işvereni para cezalarından kurtaracaktır. Ama bu çalışmaların temel amacı işyerlerinde meslek hastalıklarının ortaya çıkmasını ve iş kazalarını önlemektir. Sağlıklı ve güvenli çalışma ortamı yaratıldığında bu sorunlar ortadan kalkacak ve üretimde aksamalar yaşanmayacaktır. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.