"Bunlar kacak mazot mu satacak?"

"Bunlar kacak mazot mu satacak?"

Erdogan: "Bunlar kacak mazot mu satacak ne yapacak bilmiyorum"

BALIKESİR- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Petrolcüler, mazotçular çıktı bu ara. Mazotçular var şimdi. Bunlar kaçak mazot mu satacaklar, ne yapacaklar bilemiyorum'' dedi.

Erdoğan, Balikesir'de Kuvay-ı Milliye meydanında düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, partililerden gece gündüz demeden kapı kapı dolaşarak, seçim kampanyasına katkıda bulunmalarını istedi.

MHP'ye yönelik eleştirilerde de bulunan Erdoğan, şöyle konuştu:

''MHP'ye destek veren kardeşlerime de söylüyorum; 'gelin' diyorum şu işi bir kez daha gözden geçirin. Bakın oy verdiniz bir zamanlar. Gittiler, DSP'ye koltuk değneği oldular. Şimdi de oy vereceksin. Bu defa böyle bir şans yakalarsa gidip CHP'nin değirmenine su taşıyacaklar. Onun için bu oyuna gelmeyin.

Şehitler üzerinden oy toplama dönemi geçti. Maalesef şehitlerimizin cenazelerinde, cenazelerimize saygıdan uzak hareketlerde bulundular. Bizim cenazelerimizde bizim dinimize göre böyle bağırmak, çağırmak gibi şeyler olmaz. Bizim cenazelerimizde sessizlik vardır. Saygının gereği de budur, edebin, adabın gereği de budur. Onlar, bu cenazelerimizin üzerinden oy toplamanın gayretiyle 'terörü ben bitiririm' diyorlar. Ne bitirirsin be. Biz sizin cemazülevvelinizi çok iyi biliriz. 12 Eylül öncesini gayet iyi biliriz. Terör hiçbir zaman sıfırlanmamıştır, hiçbir zaman.

Bölücü terör örgütünün başını getirip bunlara teslim ettiler. İmralı'yı alladılar, pulladılar, oraya yerleştirdiler. Ondan sonra da kalktılar, 'AK Parti İmralı'da niye tutuyor. Onu çıkartsınlar' dediler. Akıllıydın da niye oraya yerleştirdin? O zaman da bu cezaevleri vardı. Onlardan birine koysaydın. Bu, dürüst siyaset değil.

Yapılan iş yanlış mıydı? Hayır değildi. Bana göre doğruydu. Çünkü kalkıp da bir F tipi cezaevine bölücü terör örgütünün başı yerleştirilmiş olsa, bu Türkiye'de çok daha farklı sancılara neden olabilirdi. Yapılan iş doğru, ama bunların yaptığı yanlış. Şimdi onun üzerinden de bir şeyler toplayabilir miyiz diye gayret ediyorlar. Toplayamayacaksınız. Bölücü teröre karşı var gücümüzle çalışıyoruz.''

Terörü önlemek için tüm siyasi kadroların dayanışma içinde olmaları gerektiğini vurgulayan Erdoğan, sivil toplum örgütleri ve medyanın da bu dayanışma içinde yerlerini alması gerektiğini söyledi.

Erdoğan, ''Medya, bunları abartılı olarak vermemeli. Çünkü, terörün en büyük amacı propagandasını yaptırtmaktır'' dedi.

''Kimse şehitler üzerinden siyaset yapmasın'' diyen Erdoğan, herkesin bu konuda hassas davranması gerektiğini söyledi.

Erdoğan, şunları kaydetti:

''Petrolcüler, mazotçular çıktı bu ara. Mazotçular var şimdi. Bunlar kaçak mazot mu satacaklar, ne yapacaklar bilemiyorum. 'Mazot 1 YTL olacak' diyorlar. Hani kaynak? 'Vergiyi kaldıracaklarını' söylüyorlar. Peki bu ülkenin ihtiyacı olan yatırımları nereden yapacaklar? Bu ülkenin cari harcamalarını nereden karşılayacaklar? Borçları, faizleri nereden ödeyecekler? Bekara karı boşamak kolay. Kuru sıkı atıyorlar. Efendim Avrupada işsizlik sigortası 2 bin Avro veriyormuş. Sende mi vereceksin? Bir defa kendi iş yerin bir zamanlar vardı. O iş yerinde çalıştığın insanlara acaba ne veriyordun?

'Acaba yutarlar mı? Acaba tutar mı' diyorlar. Çünkü son kozlarını oynuyorlar. Onun için dikkatli olmaya mecburuz. Bakınız İmar Bankası'nı tanırsınız değil mi? Herhalde İmarzedeleri de tanırsınız. Ama şimdi bunun sahipleri yok meydanda. Kaçıp gitmişler. Bunu söyleyen beyefendiye diyorum ki, sen önce babanın 9 katrilyonunu öde de ondan sonra konuş. 9 katrilyonu biz ödedik, biz. Önce bunları öde, ondan sonra gel konuş. Dilin kemiği yok ki. Dürüst değiller. Doğru değiller.

Bakınız ben şu anda 25. ilde miting yapıyorum. Ama bu beyefendiler daha 3-5 tane ile gittiler. Nasıl gitsinler ki? Nasıl gidecekler? Hatta onlara diyorum ki siz Ankara'nın doğusunu tanır mısınız? Güneydoğuyu, Karadeniz'i tanır mısınız? Hiç oralara gittiniz mi? İnanın gidemezler.

Biz, 780 bin kilometre karelik bu vatan topraklarının yöneticisiyiz. Farkımız bu. Ama bunlar inanın Ankara'nın sınırlarının dışına bile icazetle çıkarlar. Çıkamazlar. İnanın çıkamazlar. Başbakan Yardımcısıydı sayın Bahçeli, araştırın bakın acaba Türkiye'nin kaç vilayetine gitmiş? Sorun Türk cumhuriyetlerine acaba gitmiş mi? İnanın ne Azerbaycan'ı bilir, haritada bilebilir, ne Türkmenistan, ne Kırgızistan, ne Tacikistan, ne Özbekistan bilir. Ey Bahçeli sen buralara niye gidemedin acaba, neden?''

Konuşmasında sağlık alanında yapılanlara da değinen Erdoğan, hastanelerin birleştirildiğini, üniversite hastanelerinden de artık sevksiz yararlanmanın mümkün hale geldiğini söyledi.

Erdoğan, bir vatandaşın askeri hastaneleri hatırlatması üzerine de, ''O da başladı. Onlar da biliyorsunuz belli bir oranda askeri hastaneler de şu anda sivile açıldı. Onun da Özkök Paşamızın olduğu dönemde adımını attık. Onlar da almaya başladılar'' dedi.




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.