Bu yaz ayakkabılar yeşil ve sarı olacak

Bu yaz ayakkabılar yeşil ve sarı olacak

Ayakkabı sektörüne yön veren İtalya ve giyimde modayı belirleyen Fransa'nın kadın ürünlerine işlediği yeşil ve

KTO-TÜYAP Uluslararası Fuar Merkezi'nde açılan Konya Ayakkabı, Yan Sanayi ve Moda Fuarı'nda, Türkiye, İtalya, Brezilya, Çin, İspanya, Japonya, Tayvan, İngiltere, Endonezya'dan katılan çok sayıda firma, erkek, kadın ve çocuk ayakkabıları, terlik, iş ve spor ayakkabılarını sergiliyor.

Tamamen yaz ürünlerinin sergilendiği fuarda, özellikle kadın ayakkabısı ve terliklerinin yer aldığı standlar, renkli ürünlerle dikkat çekiyor.

Abiyeden, babet ve spor ayakkabıya kadar kadın ayakkabısında ve terliklerinde yeşil, sarı, mor ve kırmızı renkler daha fazla görülüyor.
 
Konya'da kurulu bir firmanın sahibi Mehmet Kiçimusla, babadan kalma mesleği yürüttüklerini yaklaşık 36 yıldır kadın ayakkabısı ve terlik ürettiklerini söyledi.

Kiçimusla, Konya'nın yılda ortalama 50 milyon çift üretimiyle Türkiye ayakkabı sektöründe ilk 3 il arasında olduğunu belirterek, bu yüzden Konyalı üreticilerin özellikle İtalya ağırlıklı modayı yakından takip ettiğini ve üretimlerini buna göre şekillendirdiğini anlattı.

Ayakkabı sektörüne yön veren İtalya ve giyimde modayı belirleyen Fransa'nın bu yıl için yeşil ve sarı renkleri öne çıkardığını vurgulayan Kiçimusla, şunları kaydetti:

"Yurtdışındaki fuarlarda ve defilelerde genelde bu renk öne çıkıyor. Geçen yıl mor ve kırmızı renkler sunulmuştu. Geçen yaz bu renkler inanılmaz tuttu. Bu yıl da sarı ve yeşil... Spor tarzı babet türü ayakkabılarda yeşil ve sarı ile birlikte kadınların ayakları rengarenk görülecek. Bu yaza 12 farklı renkle giriyoruz."

Kiçimusla, kadın ayakkabılarında sivri ve yuvarlak burunların yine ön planda olacağını belirterek, bu yıl topukların biraz daha kısaldığını ve hatta düz taban ayakkabıların yazın daha fazla satılacağını bildirdi.

Türkiye'de sektörün son 5 yıldır ciddi sıkıntılar yaşadığını ifade eden Kiçimusla, "Bazı önlemlerle sektörün rahatlatılması gerekiyor. İthal ürünlere daha ciddi kısıtlamalar yapılırsa yerli firmaların önü açılacaktır" dedi


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.