Bu numarayı not edin: 0 (212) 656 96 96

Bu numarayı not edin: 0 (212) 656 96 96

İstanbul'da şiddete maruz klalan kadınblar bu telefon numarası sizin için..


İstanbul'da şiddete uğrayan kadınların mağduriyetlerinin en kısa sürede giderilmesi amacıyla acil yardım hattı ve her ilçenin Emniyet müdürlüklerinde özel birimler oluşturuldu.

İstanbul Valiliği koordinatörlüğünde hazırlanan ve AB tarafından desteklenen 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Projesi'nin hazırlıkları tamamlandı. Proje hakkında bilgi veren İstanbul Vali Yardımcısı Mehmet Seyman, şiddet ve istisman mağduru kadınların süratle sorunlarını iletebilecekleri bir acil yardım hattı ile Emniyet bünyesindeki özel birimlerle doğru ve hızlı yönlendirilmesini sağlayacak bir kurumsallaşma oluşturulacağını kaydetti.

Acil yardım hattında psikolog, öğretmen, çocuk gelişimci sosyal hizmet uzmanı gibi meslek elemanlarının görev yapacağını ifade eden Seyman, 'Acil yardım hattı, şiddet mağduru kadınlara yasal haklarını, nereye süratle müracaat etmeleri gerektiğini ve acil gereksinimlerini hangi kurumlara başvurarak karşılayabileceklerinin anlatıldığı projenin çekirdek yapısını oluşturan bir yönlendirme birimi. 0 (212) 656 96 96 numaralı acil yardım hattı birkaç gün içinde açılacak' dedi.

En az bir kadın var
Seyman, proje kapsamında kadına yönelik şiddetle ilgili vakalara bakabilecek, ilgilenecek, yönlendirme hizmeti yapacak 32 ilçenin bünyesinde en az 1 amir ve 2 polis memurundan oluşan özel birimler oluşturulduğunu vurguladı. Şiddet mağduru kadınların bu birimlere 24 saat başvurabileceklerini anlatan Seyman, her birimde en az bir kadın görevlinin bulunduğunu söyledi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.