Bu da İşçi Partisi'nin seçim vaadi

Bu da İşçi Partisi'nin seçim vaadi

İşçi Partisi Genel Sekreteri Nusret Senem, iktidara geldikleri taktirde, siyasi partilere hazineden yapılan yardımı kaldıracaklarını söyledi.

Senem, “İşçi Partisi, siyasi partilere hazine yardımını kaldıracaktır. Siyasi partilere hazine yardımı yapılmasına gerek yoktur. Hazine yardımı halktan kopuk, lüks ve safahat hayatı yaşayan, halkın sıkıntılarını paylaşmayan politikacı ve partiler içinde menfaat grupları yaratıyor” dedi.

Senem, yaptığı yazılı açıklamada, hazinenin siyasi partilere yaptığı yardımın, partiler arasında eşitsizlik yarattığını ve bu durumun da Türkiye’ye ve politika adamlarına zarar verdiğini savundu.
Hazine yardımı alan bazı partileri "saray gibi genel merkezler" yaptırmakla eleştiren Senem, şunları söyledi:

“Bu iktidarları yaratan seçimlerin adaletsiz ve eşitsizliğinin en önemli sebeplerinden biri de bir önceki seçimde aldığı oy oranı nazara alınarak siyasi partilere yapılan hazine yardımlarıdır. 1984 yılında çıkarılan bir yasayla her yıl hazineden 100 milyon YTL’nin üstünde hazine yardımı siyasi partilere verilmektedir. Seçim dönemlerinde ise bu hazine yardımları üç misli artırılmaktadır. Bu yıl ocak ayında beş siyasi partiye 108 milyon YTL Hazine yardımı verildi. AKP, CHP, DYP, MHP ve Genç Parti’ye, seçim dolayısıyla 216.4 milyon YTL ilave yardım yapıldı. Bu beş parti, 2007 yılının ilk altı ayı içinde toplam 325 milyon YTL yardım almıştır.”
Senem, İşçi Partisi iktidara geldiği taktirde hazine yardımını kaldırılacağını vurgulayarak, “Bu haramzadeliği ve yetimin hakkına el uzatan uygulamayı milletimizin görmesini diliyorum” dedi.

ANKA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.