Böyle adam görülmedi

Böyle adam görülmedi

Çin'de 72 yaşındaki bir adam, üzerinden 220 vatlık elektrik geçirerek ampul yakıyor...

Çin'de yaşayan bir adamı 220 vatlık elektriğin bile çarpmadığı ve bu elektriği iletebildiği ve parmaklarıyla elektrikli akupunktur tedavisi yapabildiği yaptığı ortaya çıktı.

Yerel bir gazetenin haberinde, Zhang Deke (71) adlı yaşlıya 220 vatlık enerjinin bile zarar vermediği, iletken bir vücuda sahip olduğu ve aynı zamanda vücudundaki elektriği kontrol edebildiği kaydedildi. Yaptığı gösteride Zhang, vücuduna aldığı elektrik ile bir balığı iki dakikada kızartarak görenleri şok etti.

PARMAKLARI İLE ELEKTRİKLİ AKUPUNKTUR TEDAVİSİ BİLE YAPIYOR

Yerli halk tarafından 'garip adam' ve 'elektrik adam' lakaplarıyla çağrılan Çinli yaşlının aynı zamanda eklem iltihaplanması ve romatizma hastalığı olanlara kendini elektriğe bağladıktan sonra parmakları ile tedavi uyguladığı ve birçok hastayı iyileştirmeyi başardığı ifade ediliyor. Tedavi ettiği kişilerden kesinlikle para almayan Zhang, tedavi sürecinde eğer 3 gün boyunca başarılı olamazsa tedavide çok ısrarcı olmayarak, hastalarının doktora görünmesini tavsiye ediyor. 22 kişiyi tedavi ettiğini söyleyen Zhang, bunlardan 18'inin tedaviden çok memnun kaldıklarını belirtti.

1994 yılında emekli olduktan sonra Çin Sosyal Bilimler Akademisi'ne başvuran Zhang, kendisi üzerinde deneyler yapan bilim adamlarının durumu şaşkınlıkla karşıladığını ve bu esrarengiz durumu bilimsel olarak açıklayamadıklarını ifade etti. Evine gelen misafirlere bazen küçük gösteriler de yapan Zhang, bir eline eksi bir eline artı kutuplu elektrik kablosu değdirerek vücudunun değişik yerlerindeki lambaları yakabiliyor.

Zhang Deke, tek ümidinin bilim adamlarının bu garip olaya bir açıklık getirmesi olduğunu söylüyor.

Osman Erol/Pekin/Cihan



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.