Bonding Diş Uygulaması Fiyatları?

Bonding Diş Uygulaması Fiyatları?

Bonding Diş Uygulaması Fiyatları?

 

Bazı diş problemleri hem estetik açıdan hem de hastanın ağız ve diş sağlığı açısından tedavi edilmesi ve onarılması gerekir. Eğer sizin de diş kırılması, ayrı dişleriniz gibi, küçük diş sorunlarınız varsa Bonding Uygulaması sizin için ideal bir diş tedavisi yöntemidir.

 

Diş Bonding Nedir?

Bonding uygulaması, genellikle dişler arasında boşluk olan hastaların dişlerini onarma, çürük ve kırık dişleri yenilemek, diş yapısında değişiklik meydana gelmiş ya da dişlerin renk değiştirmesi durumlarında uygulanan kompozit kaplamadan yapılan uygulamadır. Bonding uygulaması, diş kırıklıkları meydana geldiğinde ya da  porselen kaplama uygulanmadığı durumlarda, tercih edilen bir yöntemdir.  Doğal diş yapılarının yüzeylerine yapıştırılarak uygulanan bu tedavi yöntemi, dişlerdeki renk ve şekil bozukluklarının onarılması için kullanılırken, bu tedavi yöntemi ile aynı zamanda diş yüzeylerinde lekelenmeler de tedavi edilmiş olur. Eğer dişinizin yarısı kırıldıysa, bonding diş uygulamasını rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Tek seansta, ağrı ve acı hissetmeden uygulanan bir tedavi yöntemidir. Diş teli tedavisi yani ortodonti tedavisinden sonra da tedaviyi destekleyici uygulama olarak Bonding uygulaması kullanılabilir.

 

Bonding Uygulamasının Avantajları Nelerdir?

Bonding uygulaması sadece kırılan, çürüyen ya da lekelenmiş dişlerin onarılması için kullanılan bir tedavi değildir. Aynı zamanda bu tedavi estetik diş hekimleri tarafından gülüş tasarımı için de kullanılan bir yöntemdir. O yüzden, birden fazla avantajı bulunmaktadır. Bonding uygulamasının avantajları aşağıdaki gibidir;

·       Diğer diş estetiği tedavilerine göre daha ekonomiktir.

·       Kırılan dişlerin, sağlıklı bir şekilde onarılmasına yardım eder.

·       Doğal diş yapısı ve formunda olduğunda, dışarıdan fark edilmez.

·       Dişleri lekelenmeye karşı korur.

·       Kişinin ağrı ve acı eşiğine göre değişse de bu durum dişi uyuşturmaya gerek kalmadan uygulanabilir.

·       Kişiye güven verir.

·       Diş aşınmalarına hızlı çözüm sunmaktadır.

·       Bonding uygulaması yaptırmış kişiler, kanal tedavisi ya da ortodonti tedavisi gibi tedavi yöntemlerini de rahatlıkla tercih edilebilir.

 

 

Bonding Uygulaması Ne Kadar Sürer?

Bonding Uygulaması, yapılacak diş sayısına, dişlerin hasar durumlarına göre uygulama süresi değişmektedir. Genellemek gerekirse, Bonding Uygulamasının süresi 2-3 diş ile sınırlıysa 60 dakika ila 90 dakika arasında değişebilir ve Bonding Uygulaması tek seansta uygulanabilir.  Uygulama süresi, diş hekiminin sahip olduğu tecrübesine, uygulanan kliniğin olanak durumuna göre değişebilir. Ancak, tek diş için 30 dakika ila 40 dakika süre belirlenebilir. 6 ayda bir de Bonding Uygulaması durumunu öğrenmek için kontörle gitmelisiniz.

 

Bonding Tedavisi Sonrasında Nelere Dikkat Edilmelidir?

Bütün diş tedavilerinden sonra dikkat edilmesi hususlar olduğu gibi bonding tedavisi sonrasında da dikkat edilmesi gereken hususlar vardır. Eğer bazı noktalara dikkat ederseniz, tedavinizin ömrünü arttırabilirsiniz. Ayrıca, sadece kullanım süresini değil, aynı zamanda ağız ve diş sağlığınızı da korumuş olursunuz. Bonding tedavisi sonrasında dikkat edilmesi gereken hususlar aşağıdaki gibidir;

·       Düzenli ağız ve diş bakımına dikkat etmek gerekir.

·       Sert yiyeceklerden uzak durmak gerekir.

·       Diş temizliği yaparken uygun diş fırçası ve diş macunu kullanılmalıdır ki diş yüzeylerinde çizilme ya da aşınma meydana gelmesin.

·       Tırnak yeme, kalem ısırma gibi alışkanlıklarınızı bırakmanız gerekmektedir. Eğer bu alışkanlıklarınızı bırakmazsanız Bonding tedavisinin ömrünü kısaltmış olursunuz.

 

 

Bonding Uygulamasının Fiyatları Nedir?

Bonding Uygulamasının fiyatı, bonding Uygulamasının yaptırdığınız kurumlara göre bonding Uygulamasının fiyatları değişiklik göstermektedir. Yani, bonding uygulamasının özel muayenehanede farklı, hastanelerde farklı ücret belirlenmektedir.  Bu gibi durumlara göre fiyat politikaları değişiklik göstermektedir. Bu yüzden de en net fiyatı size hekiminiz bildirecektir. Daha ayrıntılı tedavi yöntemleri ve bu tedavi yöntemlerinin ücretleri hakkında bilgi sahibi olabilmeniz için ziyaret edebilir ve size uygun en doğru diş tedavisi işlemini tercih edebilir ve ödemenizi bu doğrultuda gerçekleştirebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.