Bodrum Uluslararası Bale Festivali

Bodrum Uluslararası Bale Festivali

Devlet Opera ve Balesi ve Bodrum Belediyesi işbirliği düzenlenen 5. Bodrum Uluslararası Bale Festivali, sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü organizasyonuyla, Bodrum Belediyesi işbirliği ve katkılarıyla düzenlenen 5. Bodrum Uluslararası Bale Festivali, zengin programıyla sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor.
Festival, 7 Ağustos Salı Günü, Saat 21.30’da Bodrum Kalesi’nde sergilenecek olan Tango Europa ile devam edecek.

 



Ankara Devlet Opera ve Balesi Klasik Bale Topluluğu, büyük beğeni toplayan Tango Europa adlı eseri Bodrum Kalesi’nde sahneleyecekler. Ülkemizin Avrupa Birliği’ne üyelik sürecinin ilham kaynağı olduğu eser adını, Türkiye ve Avrupa’nın yıllar süren “tango”sundan alıyor. Ankara İtalyan Kültür Merkezi’nin katkılarıyla sahnelenen bale 3 bölümden oluşuyor. Tango Europa’da; çağdaş bale sanatının usta ismi Krzysztof Pastor’un “In Light and Shadow”, Türk izleyicinin tanıyıp sevdiği Mauro Bigonzetti’nin “Mozart Senfoni” ve Christopher D’amboise’un büyük beğeni toplayan caz balesi “Just One of Those Things” adlı eserleri yer alıyor.

 

Bodrum Uluslararası Bale Festivali 10 Ağustos Tarihinde, festivalin klasiği haline gelen ve izleyicilerin merakla beklediği Yıldızlar Gecesi ile devam edecek. Dünya bale literatüründe ve önemli yarışmalarda isim yapmış, çeşitli başarılara imza atmış yerli ve yabancı dansçıların yer aldığı gece 10 Ağustos’ta  Bodrum Kalesini renklendirecek.

 

Biletler; geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 20 YTL’ den satışa sunuluyor.

Biletler, İskele Meydanı ( 18.00’den sonra ) Kale Girişi,  İskele Market, Marina Yatch Club, Turgutreis Amiral Cafe, Turgutreis Başak Kırtasiye, Oasis Danışma ve Bodrum Ajans-Oasis Alışveriş Merkezinde satılmaktadır.


Derya Duysak-Türkiye Turizm



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.