Bodrum bale festivali

Bodrum bale festivali

5.Bodrum Uluslararası Bale Festivali’nde İzmir, İstanbul, Mersin ve Odesa balelerinin yıldızları Bodrumlulara ünlü oyunları sergilediler.

ORKUN TÜRE BODRUM'DAN BİLDİRİYOR...


5.Bodrum Uluslararası Bale Festivali’nde İzmir, İstanbul, Mersin ve Odesa balelerinin yıldızları  Bodrumlulara ünlü oyunları sergilediler. Festivalin 4. gösterisinde “Yıldızlar Geçidi” izleyenlere rüya gibi bir gece geçirtti. Muğla Valisi Hüsni Yiğenoğlu,Bodrum Kaymakamı Abdullah Kalkan, Em.Org.Hakkı Karadayı ve kaleyi dolduran Bodrumlu sanatseverler gösteri sonunda sanatçıları dakikalarca alkışladılar.

 



İzmir Devlet Opera ve Balesinden Aslı Çilek ve Kıvanç Ekin “Kuğu Gölü” , İst. Devlet Opera ve Balesinden Selim Borak ve Deniz Kılınç “İstanbul” , HÜ Ankara Devlet Konservatuarından Kadir Okurer “Flame de Paris”, Mersin Devlet Opera ve Balesinden Özlem Şenormanlılar ve Ender Üçdemir “Bach Orıental”, Estonya Ulusal Balesinden Marine Chirkova ve Vladimir Arhangleski “Romeo ve Juliet”, Hollanda Kraliyet Balesinden Marisa Lopez ve Felipe Diaz “Who Cares”, Odesa Devlet Akademik Opera ve Bale Tiyatrosundan Kseniya Kravchenko ve Andrei Musorin “Esmeralda” adlı eserleri gösterinin ilk bölümünde sahneye koydular.



İkinci bölümde Mersin Devlet Opera ve Balesinden Özlem Şenormanlılar ve Ender Üçdemir “Binbirgece masalı”, HÜ Ankara Devlet Konservatuarından Kadir Orkurer “Öfke”,İst. Devlet Opera ve Balesinden Selim Borak ve Deniz Kılınç “Kurban”, İzmir Devlet Opera ve Balesinden Aslı Çilek ve Kıvanç Ekin “Genç Wertherin Acıları”, Estonya Ulusal Balesinden Marine Chirkova ve Vladimir Arhangelski “Cassandra”, Odesa Devlet Akademik Opera ve Bale Tiyatrosundan Kseniya Kravchenko ve Andrei Musorin “Adagio” , Hollanda Kraliyet Balesinden Marisa Lopez ve Felipe Diaz “Dreaming About You”, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğünden Özge Başaran ve Bahri Gürcan “Uyuyan Güzel” , Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğünden Sanem Ergüler ve Volkan Ersoy “Walpurgis Night” adlı eserleri sahnelediler.








HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.