Bodrum asfalta kaplanıyor

Bodrum asfalta kaplanıyor

Bodrum Belediyesi Gümbet İnönü, Büyük İskender, Bodrum Belediyesi önü ve İbrahim Gökbel Caddesi'nden sonra Atatürk Caddesi'ni asfaltlıyor.



Bodrum Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Gümbet İnönü Caddesi, Büyük İskender Caddesi, Bodrum Belediyesiönü ve İbrahim Gökbel Caddesi'nde  sıcak asfaltlama çalışmalarına Atatürk Caddesi'nde devam ediyor.



Atatürk Caddesi'nin Dr. Mümtaz Ataman Caddesi ile kesiştiği mevkiiden, polis lojmanları önüne kadar devem eden cadde üzerinde yapılan çalışmalar daha sonra Dr. Mümtaz Ataman Caddesi'nde devam ediyor. Toplam uzunluğu yaklaşık 1.9 kilometreyi bulan sıcak asfaltlama çalışmalarının 20 günde tamamlanmasını hedeflediklerini belirten Bodrum Belediyesi Fen İşleri Müdür Vekili Murat Yıldırım, sıcak asfaltlama çalışmalarının ancak yaz aylarında yapılabileceğini belirterek şunları anlattı:

 "Sıcak asfalt çalışmalarını yaz sezonunda yapmamızdan ötürü vatandaşlarımızdan şikayetler geliyor. Ancak döktüğümüz asfaltın özelliği sıcak olması ve bu asfaltın caddelerimizde tutması için hava sıcaklığının 25 - 30 derecenin üzerinde olması gerekiyor. Havaların ısınmasıyla beraber sıcak asfaltlama çalışmalarımıza hemen başladık. Kısa bir sürede İnönü Caddesi, Büyük İskender Caddesi, Bodrum Belediyesi önü ve İbrahim Gökbel Caddesi olmak üzere yaklaşık 2.5 kilometre sıcak asfaltlama yapıldı. Bozuk caddelerimiz arasında bulunan Atatürk ve Dr. Mümtaz Ataman Caddelerine girerek çalışmalarımızı tamamlayacağız. Dikkat ederseniz T.C. Karayolları da şehirlerarası yollardaki asfaltlama çalışmalarını yaz aylarında; yani sıcak havalarda yapmaktadırlar. Bu tür sıcak asfaltlama çalışmaları yaz aylarında yapılmalı; Bodrum caddelerinde sıcak asfaltlama çalışmaları yaz aylarında değil de hava sıcaklığının düşük olduğu aylarda yapıldığı takdirde asfaltlama randımanlı olmayacağı gibi daha çabuk bozulacak. Vatandaşlarımıza verdiğimiz rahatsızlıktan ötürü özür diler ve yaz sıcağında yapılan asfaltın uzun seneler boyunca dayanıklı kalacağını da eklerim."


Derya Duysak / Türkiye Turizm



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.