Bizi önceden uyardığın için; Teşekkürler Boğaç Şarküteri

Bizi önceden uyardığın için; Teşekkürler Boğaç Şarküteri

Önce sahte bal üreten bal firmaları, ardından Sağlık Bakanlığı’nın deşifre ettiği et, tavuk ve peynir gibi şarküteri ürünlerinin içine at eti, iç organ, bitkisel yağ gibi maddeler karıştıran ve neredeyse her markette gördüğümüz ünlü markalar…

Sağlıksız et ve şarküteri ürünleri son günlerin en fazla konuşulan konularından biri. Birçok ünlü markanın bile sağlığımızla oynayacak şekilde üretip bizlere sattığı ürünlerden sonra, yediğimiz her şeye daha fazla dikkat eder olduk. Uzun zaman önce keşfettiğimiz ve yaptığımız bütün röportajlarda özellikle bu konuda okuyucularını uyaran Boğaç Şarküteri kalitesi, tecrübesi ve bu konuda gösterdiği hassasiyetle Şişli’den tam not aldı. Okuyucularımızın gazetemizi arayarak Boğaç Şarküteri’yi keşfederek onlara tanıttığımız için teşekkür etmeleri ve bu sayede çıkan haberlerden etkilenmeden, şarküteri ürünlerini gönül rahatlığıyla tükettiklerini söylemeleri üzerine Boğaç Şarküteri’nin, bu sağlıksız koşullar hakkında bizleri önceden bilgilendirdiği röportajların ilgili kısımlarını tekrar yayınlamaya karar verdik.

İşte Boğaç Şarküteri’nin sahibi Hüseyin Bulgur’un öngörüsü ile aylar önceden yaptığı uyarılar:


Rukiye AY-2008 Mayıs Sayımız
Boğaç Şarküteri uyarıyor!
…Kaliteli ve sağlıklı ürün satarak özellikle Musevi, Rum ve Ermeni’lere hizmet veren Boğaç Şarküteri sağlıksız et ürünleri hakkında uyarıda bulundu. Tüm ürünleri gerekli sağlık koşullarına uyan ve birçoğu el yapımı olan özel mamuller satan Boğaç Şarküteri, birçok markanın peynir, sucuk, sosis, salam gibi ürünlerinin hileli olduğunu söyledi. Tüketirken çok seçici davranmamız gerektiğini ve ünlü markalar diye düşünerek aldanmamamız gerektiğini belirtti.


Neslihan DİLBER-2009 Şubat Sayımız
Hüseyin Bulgur: Ünlü Marka da olsa ucuzsa korkun!
…Ucuz olan bir ürünün kaliteli olma şansının olmadığını söyleyen Hüseyin Bulgur, ‘etin kilosu 30 lirayken neredeyse 10 liraya satılan sucuklar var. Bu sucukların sağlıklı olabilmesi, yüzde yüz dana eti olabilmesi mümkün değil. Mutlaka koşulları uygun değildir, farklı maddeler karıştırılıyordur. Birçok ürünü, içinde ne olduğunu bilmeden yiyoruz. Bilgimiz güvendiğimiz şarküterilerden alışveriş yaparsak böyle bir sorunla karşı karşıya kalmayız. Fakat insanlar fiyatı uygun olsun diye marketlerden en ucuzunu almaya çalışıyor.’ dedi


Gülşah GÜYÜK-2009 Mart Sayımız
…Gülşah: Peki günümüz süt, süt ürünleri ve şarküteri ürünleri hakkında neler söylemek istersiniz?
Özellikle süt ve süt ürünleri bununla beraber et ürünleri, yaşamımıza kalite katan çok önemli besin kaynaklarıdır. Fakat günümüz koşullarında eskisi gibi bu ürünlerden fayda sağlayabilmemiz, gereken vitaminleri almamız mümkün değil. Birçok insanın tercih ettiği markaların ürünleri faydayı bırakın zarar saçıyor. Sağlıksız ortamlarda yapılan kesimler, yapay maddeler, ucuza mal etmek için içlerine karıştırılan maddeler… Saymakla bitmeyen ve sağlığımızla çok ciddi derece de oynayan etkenler var. Zaten bu ürünlerin bizlere bir şey katmadığı yetişen nesilden de belli oluyor diye düşünüyorum. Her geçen gün farklı, hiç adını duymadığımız hastalıklar ortaya çıkıyor. İnsanların özellikle yiyecek konusunda, organik, el yapımı mamulleri tercih etmelerini ve güvenebilecekleri, birebir iletişime geçebilecekleri, bir endişeleri olduğunda sorup öğrenebilecekleri yerlerden alışveriş etmeleri gerekir.  Yani mahallelerindeki, sokaklarındaki şarküterilerden alışveriş etmelerini tavsiye ederim.  


Serdar Çakıroğlu-2011 Şubat Sayımız
Temel ilke kaliteli ürün
…Boğaç Şarküteri’nin ilkesi kaliteli ürün satmak. Tabii ürünlerin kalitesinden dolayı, fiyatları biraz yüksek. Buna rağmen her zaman tercih edilen ve güvenilen bir firma konumunda… İnsan sağlığı konusunda gereken hassasiyeti gösterdikleri için ünlülerden ve gayrimüslim vatandaşlarımızdan da büyük ilgi görüyor. 

Mehmet Tekin
Teşekkürler Boğaç Şarküteri
Kalitesinden ödün vermeyen ve insan sağlığı konusunda gerekli hassasiyeti gösterip özellikle el yapımı, kendine has ürünler satmaya özen gösteren Boğaç Şarküteri, öngörüsü ile önceki yıllarda okuyucularımıza yaptığı uyarıların doğru çıkması ile kendini ispatladı ve Şişli’den tam not aldı. Bizleri onurlandıran Boğaç Şarküteri ’ye ve Boğaç Şarküteri’yi keşfeden ekibime gazetemiz aracılığıyla teşekkür ederim.




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.