Bir fincan kahve Bir dolu kültür!

Bir fincan kahve Bir dolu kültür!

Kurtuluş’ta içerisi kahve ve kültür kokularıyla harmanlanan bir kafeye girdik. Çok kısa zamanda içerideki atmosferin, ünlü yazar Eren Erdem’den kaynaklandığını fark ettik.

 Bu kadar ötekileştirilmiş düzende ortak bir dil bulma amacıyla açılmış bir kafede bulduk kendimizi. Kahveni yudumlayıp kitabını okumanın keyfinin nadir rastlandığı bir ortam oluşturulmuş.  İçeride Ermeni’sinden Kürt’üne, Laz’ından Çerkez’ine herkesin düşündüklerini ve sorunlarını rahatça bahsedebileceği ve üstüne tartışmalar yapabileceği bir yer burası.

Kafe’nin sahibi Eren Erdem’i tanıyınca daha da büyülendik. Erdem Türkiye’de ses getirmiş kitapların yazarı, İslam’ı anlamak için birçok araştırma yapmış, basının komünist Müslüman dediği bir insan. Kapitalizmin, faşizmin, emperyalizmin Müslümanlıkla ters düşünceler olduğunu savunan ve insanların mezheplerine, diline, dinine, ırkına göre ayrım yapılmaması gerektiğine inanan birisi.  Hal böyle olunca tabi ki kafenin müşterileri de belli bir kriterde oluyor. Vakit geçirmek için gelen insanlar fark etmeden kendini memleket meselelerine kaptırmış buluyor.  Yani bu kafe, gelen insanları düşündürmeye, okumaya, tartışmaya, anlamaya zorluyor. Kurtluş’ta önemli düşünürleri misafir eden kafe, İstanbul’un akıl almaz stresinden uzaklaşıp kendilerini bir nebze kültüre emanet etmek isteyenlerin bir numaralı adreslerinden olacağa benziyor.

Eren Erdem kimdir

30 Yaşında, İstanbul doğumlu, ilk ve ortaöğrenimini İstanbul'da tamamlamış, Yükseköğrenim sürecini yarıda bırakarak, yazarlığa başlayan Eren Erdem, birçok platformda yazılar yayınladı.
Türkiye'de Kuran'a dönüş hareketinin ve Devrimci İslam düşüncesinin kalemlerinden yazar, birçok tv programı, konferans ve söyleşi etkinliğine katıldı.

Kitapları

Gayya Karanlığından Kuran Aydınlığına
Abdestli Kapitalizm
Nurjuvazi
İslam ve Kapitalizm
Şeytan Evliyaları

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.