Bir damla şehit kanını 550 milletvekiline değişmem

Bir damla şehit kanını 550 milletvekiline değişmem

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Bir tek şehidimizin bir damla kanını 550 milletvekiline değişmem" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Bir tek şehidimizin bir damla kanını 550 milletvekiline değişmeyecek kadar bu ülkeye, bu vatana aşkla bağlı bir siyasi partiyiz. Birilerinin duyması için bir kez daha tekrar ediyorum. Bir damla şehit kanını 550 milletvekiline değişmeyiz" dedi.
      Başbakan Erdoğan, AKP'nin yeni genel merkez binasının açılışını yaptı. Söğütözü'ndeki genel merkez binasının açılış törenine Bakanlar, AKP'nin Genel Başkan Yardımcıları, AKP'li belediye başkanları ve milletvekili adayları katıldı. Açılışta Türk bayrağı, AKP bayrağı, Mustafa Kemal Atatürk'ün ve Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafları asıldı. Genel merkez karşısında bulunan alana ise örnek seçim meydanı kuruldu ve AKP'nin seçimlerde kullanacağı otobüsler sergilendi.
      Erdoğan, binayı açarken yaptığı konuşmada, “Demokratik yaşamımıza, ülkemize, milletimize inanıyorum ki, burada çok daha farklı, anlamlı sinerji ile katkılarda bulunulacaktır. Hayırlı olsun temennisi ile kurdeleyi kesiyorum, ya Allah bismillah" dedi.
      Erdoğan daha sonra milletvekili adaylarının tanıtım törenine katıldı. Tören öncesinde Sıcak Yuva Vakfı Halk Dansları Topluluğu tarafından yapılacak olan dans gösterisi, terör olaylarında verilen şehitler nedeniyle iptal edildi.
      Törenin açış konuşmasını yapan Erdoğan, Türkiye'ye hizmet için, ülkenin huzur ve istikrarı için yeni bir yola aşkla çıktıkları uzun bir yolculuğun başında olduklarını söyledi.
     
     22 TEMMUZ 3 KASIM'DAN DAHA ÖNEMLİ
      Seçimlerin yapılacağı 22 Temmuz tarihinin 3 Kasım 2002'den daha önemli bir tarih olacağını ifade ederek, “22 Temmuz, demokrasi tarihimizin önemli bir dönüm noktası olacaktır. 22 Temmuz tarihinde milletimiz yeni bir damga vuracaktır ve bu damga milletimizin damgası olacaktır. Zira mühür milletin elindedir. Karar milletindir" dedi.
      AKP'nin 2013 ve 2023 hedefleri olduğunu anlatan Erdoğan, “2013 diyorum, çünkü 5 yıllık bir hedef. 2023 diyorum, çünkü cumhuriyetimiz 100. yılına Türkiye'yi çok farklı taşımanın kararlılığı ve iradesi içindeyiz" şeklinde konuştu.
     
     ZAYIF KOALİSYON DÖNEMLERİ GERİDE KALDI

      Erdoğan, milletle karşılıklı güven sağladıklarını ifade ederek şöyle konuştu:
      “Zayıf koalisyonların aralarında kan uyuşmazlığı olduğu halde zorla hükümete veya hükümetlere monte edilen yapılanmaların Türkiye'nin gücünden eksilttiği dönemler artık geride kalmıştır. Türkiye artık o karanlık günlere geri dönmeyecektir. Ben buna inanıyorum. Artık bu ülke o günleri hatırlamak istemiyor. O siyaset yolları 3 Kasım 2002'de kapandı. O çatışmacı siyaset tasfiye oldu. Cumhurbaşkanlığı seçim süreci o demode siyasi günlerinden kalma tortuları gün yüzüne çıkardı. Maskeleri çok çabuk düştü. Makyajları çok çabuk döküldü. Zoraki demokrat olunamadı. Sivil siyasetin, milletin değer ve beklentilerinden yana gibi görünmenin bir taktik gereği değil, bir gönül ve zihniyet işi olduğu çok iyi anlaşılmıştır."
     
     ANA MUHALEFET BU SİCİLLE NASIL MİLLETİN KARŞISINA ÇIKACAK
      Konuşmasında ana muhalefet partisi CHP'ye yüklenen Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde CHP'lilerin Meclis'ten kaçtıklarını öne sürdü. Kendilerinin “hodri meydan" dediklerinde milletten de kaçtıklarını savunan Erdoğan, şöyle dedi :
      “Anamuhalefet partisi, bütün siyasi oyununu, demokrasinin bütün hudutlarını çiğnemek üzerine kurdu ve tarihindeki en büyük siyasi ayıpları işledi. Ne Türkiye'de ne dünyada olup bitenlerle ilgili bir politika, bir proje geliştirebildiler. Tek bildikleri rejim üzerinden siyaset yapmak, kriz üretmek ama bütün bunlar fayda getirmedi. Bunun da cevabını milletimiz 22 Temmuz'da en anlamlı şekilde kendilerine verecek, ben bunu bugün gibi görüyorum. Bunu Erzurum'da gördüm. Van'da, Sivas'ta, Amasya'da, Burdur'da gördüm. Cuma günü de Siirt'te göreceğime inanıyorum. Ardından Muş'ta, Şanlıurfa'da göreceğime inanıyorum. Bu sicille birlikte milletin, huzuruna nasıl çıkacaklar. Seçim sürecinde bunu göreceğiz. Bizim ise mutabakatımız milletimizledir."
     
     SEÇİMİ SABOTE TEMEK İSTEYENLERİN HEVESİ KURSAKLARINDA KALACAK
      AKP'nin hülle siyasetine hiçbir zaman tenezzül etmediğini de söyleyen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
      "AKP, zoraki rejim tartışmaları ile siyasi kamplaşmaya bir taraf olma kolaycılığını seçmedi. Çünkü bütün kararlarında milletten yana oldu ve milletin gönlünde taht kurmanın gayreti içinde oldu. AKP milletten aldığı gücü millet ile paylaşmasaydı, bütün olumsuz gelişmelerin üstesinden gelemezdi. Bugün Türkiye'nin yegane siyasi umudu olarak gücüne, bu gücü katamazdı. Burada açıklıkla söylüyorum. Türkiye seçime giderken, millet iradesinin kararını beklerken bu demokratik süreci sabote etmek isteyenlerin hevesleri kursaklarında kalacaktır. Türkiye, 2013-2023 hedeflerine AK Parti ile birlikte varacaktır. Ülkemizi bu istikametten geri çevirmek, vehimler üreterek bu onurlu yürüyüşü durdurmak mümkün olmayacaktır."
     
     BİR DAMLA KANI 550 MİLLETVEKİLİNE DEĞİŞMEYİZ
      Şehit cenazelerinde yaşanan protesto gösterileri için muhalefet partilerini suçlayan Başbakan Erdoğan, şöyle dedi:
      “Bir tek şehidimizin bir damla kanını 550 milletvekiline değişmeyecek kadar bu ülkeye bu vatana aşkla bağlı bir siyasi partiyiz. Birilerinin duyması için bir kez daha tekrar ediyorum. Bir damla şehit kanını 550 milletvekiline değişmeyiz. Şehadet gibi ulvi bir mertebeyi, bu ülkede yeni bir ayrışma vesilesi kılmak isteyenlere yazık demekten başka bir söz bulamıyorum. Şehit cenazelerinin kendi siyasi sembollerini sergileyeceği, birer kampanya haline getirmek isteyenler bilerek ya da bilmeyerek bu ülkede bu vatanda bu bayrağa kötülük planının parçası haline geliyorlar. Cami avlularını siyaset ve slogan haline getirmek, şehit cenazelerini siyasi istismar malzemesi haline getirmek milli ve manevi değerlerimize tek kelimeyle kötülük yapmaktır. Siyaset yapmanın yeri seçim meydanlarıdır, cenaze törenleri değildir."
     
     TERÖRLE MÜCADELENİN BEDELİNİ ÖDEYECEĞİZ

      Erdoğan terörle mücadele konusunda ne yapılması gerekiyorsa yapılacağını kaydederek, “Ancak şunu bilmemiz gerekir ki terörle mücadelenin yapısı içerisinde olan bedeller madden ve manen ödemek zorundayız" dedi.
      Erdoğan, partisinin seçim beyannamesinin hafta sonuna kadar hazır olacağını belirtti. Erdoğan'ın konuşmasının ardından AKP'nin milletvekili adayları tanıtıldı



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.