Binicilik şampiyonasına destek

Binicilik şampiyonasına destek

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Binicilik Federasyonu'na ''2007 Avrupa Yıldızlar Binicilik Şampiyonası'' için destek verdi, federasyon da şampiyona kapsamındaki uluslararası yarışmalardan birinin adını ''Kültür ve Turizm Bakanlığı Yarışması'' koydu.

Bakanlık, yelken, briç ve bowling gibi spor dallarından sonra Türkiye'nin sportif faaliyetlerde tanıtılması projesi kapsamında, biniciliğe de destek verecek.


Buna göre, Türkiye Binicilik Federasyonu'nun girişimleri ile İstanbul'da, bugün başlayıp 15 Temmuza kadar sürecek Uluslararası Binicilik Federasyonu (FEI) Avrupa Yıldızlar Şampiyonası'nda asılan banner ve afişlerde Türkiye logosu yer alacak. Gelen yabancı konuklara bakanlık tarafından gönderilen tanıtıcı yayınlar ve malzemeler sunulacak. Bakanlık, şampiyona için yaklaşık 450 konuğun katılacağı kokteyl ve yemeğe destek verecek.

Federasyonun da bakanlığın desteğine ''jest'' olarak şampiyona kapsamındaki yarışmalardan birini ''Kültür ve Turizm Bakanlığı Yarışması'' adıyla düzenleyecek. Yarışmanın galibine ödül de bakanlık yetkilileri tarafından takdim edilecek.       
       
‘Tanıtım için önemli fırsat’
 Proje Koordinatörü ve Kültür ve Turizm Uzmanı İlknur Yiğit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Binicilik Federasyonu'nun tanıtım konusundaki destek başvurusuna olumlu yanıt verdiklerini ve 17 ülkeden katılım olduğu için şampiyonanın Türkiye'nin tanıtıma önemli katkı sağlayacağını söyledi.

Türkiye Binicilik Federasyonu Genel Sekreteri Zeynep Gorbon da Avrupa Yıldızlar Şampiyonası'na ülkelerden 12-15 yaş arası yıldız binicilerin, şampiyona kapsamındaki genç biniciler yarışmasına da 10-12 ülkeden 18 yaş altı çocukların katıldığını anlattı.

Çocuklarının yanında olmak için bir çok ailenin de İstanbul'a geldiğini ifade eden Gorbon, bunun yabancı ailelere Türkiye tanıtımı yapmak için önemli fırsat olduğunu ifade etti.        Gorbon tüm hakemlerin yabancı olduğunu da belirterek, yarışmanın Türkiye'nin olumlu imajına yarar getireceğini kaydetti. Zeynep Gorbon, ayrıca şampiyonanın geçen yıl da Türkiye'de yapıldığını, ancak katılanlar ''çok mutlu ayrıldığı ve federasyon üstün başarı
gösterdiği için'' FEI'nın kendilerini ''onurlandırarak'' etkinliğin bu yıl da Türkiye'de yapılmasına karar verdiğini sözlerine ekledi.
       
Avrupa yıldızlar şampiyonası
FEI Avrupa Yıldızlar Şampiyonası, Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin ve Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay'ın himayelerinde, Kemer Golf&Country Club'da düzenleniyor.
Şampiyonanın bugünkü bölümünde ''Gençler Açılış Yarışması'', ''Yıldızlar Açılış Yarışması'', ''Uluslararası Yarışma'' yapılacak ve açılış seremonisi gerçekleştirilecek.

Şampiyonada yarın da ''Kültür ve Turizm Bakanlığı Yarışması'', ''IBIS Otel Uluslararası Gençler Yarışması'', ''Avrupa Yıldızlar Şampiyonası I. Ayak'', 13 Temmuz Cuma günü ''Time Out İstanbul Uluslararası Yarışması'', ''Spor Toto Gençler Uluslararası Yarışması'' ve ''Avrupa Yıldızlar Şampiyonası II. Ayak-Ekip Şempiyonluğu Yarışması'', 14 Temmuz Cumartesi günü ise ''Uluslararası İstanbul Grand Prix PRO-AM Gösteri Yarışı'' yapılacak.

Şampiyona, 15 Temmuz Pazar günü ''Samsung-Başarı Avrupa Yıldızlar Dostluk Kupası'' ve ''Yapı Kredi Özel Bankacılık Uluslararası Gençler Grand Prix Avrupa Yıldızlar Ferdi Finali'' ve madalya seremonisi ile son bulacak.


(aa)



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.