Bilinçli toplum böyle oluyor

Bilinçli toplum böyle oluyor

Almanya'da G-8 zirvesini protesto gösterilerinde 30'u ağır olmak üzere 433 polis yaralandı

Almanya'nın Rostock kentinde G-8 zirvesini protesto etmek amacıyla düzenlenen gösteriler sırasında meydana gelen olaylarda 433 polisin yaralandığı bildirildi.

Rostock polisinin bir sözcüsü, A.A muhabirine yaptığı açıklamada, göstericiler ile polis arasında meydana gelen olaylar sırasında 433 polisin yaralandığını ve 30'unun durumunun ağır olduğunu belirtti.

Ağır yaralı polislerden 2'sinin de bir süre yoğun bakımda kalacaklarını ifade eden sözcü, olaylar sırasında 128 kişinin gözaltına alındığını, bu kişilerden bazılarının daha uzun süre gözaltında kalabileceklerini kaydetti.

Sözcü, yaralı göstericiler hakkında açıklama yapmazken, Alman özel televizyon kanalı N24, toplam yaralı sayısının yaklaşık 1000 olduğunu açıkladı.

G-8 zirvesi, ülkenin kuzeyindeki sahil kenti Heiligendamm'da 6-8 haziranda yapılacak.
     
ALMAN HÜKÜMETİ, OLAYLARI KINADI

Alman hükümeti, 6-8 haziranda Heiligendamm kentinde düzenlenecek G-8 zirvesini protesto amacıyla Rostock kentinde yapılan gösterilerdeki şiddet olaylarını kınadı.

Federal İçişleri Bakanı Wolfgang Schaeuble, bugün başkent Berlin'de yaptığı açıklamada, olaylar sırasında polisin sergilediği tutumu savunarak, "Vahşi şiddetin şok edici şekilde patlak vermesi, çok korkunç ve Alman hükümeti tarafından kınanmaktadır" dedi.

Polisin daha önce, şiddet olaylarının meydana geleceği şeklinde uyarıda bulunmasının ne kadar doğru olduğunun da anlaşıldığını ifade eden Schaeuble, barışçı gösterilerin ve G-8 zirvesinin korunmasının öncelik taşıdığını, bu konuda polise sonsuz güven duyduğunu kaydetti.

Rostock kentindeki olaylarda, aralarında 433 polisin de bulunduğu çok sayıda yaralı olduğu ve 128 kişinin gözaltına alındığı bildirilmişti.

Milliyet



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.