'BİLDİRİ' İSTEMİYORUZ DİYE HAYKIRIN

'BİLDİRİ' İSTEMİYORUZ DİYE HAYKIRIN

Başbakan Yardımcısı Şener, Alanya'da seçmenlere seslendi

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Al Şahin, ''22 Temmuz'da oylar sandıktan çıkarken şunu haykırmalıdır; (Biz, bu ülkede tam demokrasi istiyoruz, gece yarıları bildirileri istemiyoruz)'' dedi.

Şahin, Antalya'nın Alanya ilçesinde, Ak Parti'nin seçim bürosunun açılışını yaptı. Bakan Şahin, burada yaptığı konuşmada, 22 Temmuz seçimlerinde Ak Parti'ye destek istedi.

Türkiye'nin istikrarı için bir dönem daha tek başına iktidar olmaları gerektiğini belirten Şahin, şöyle konuştu:

''Şimdi, her siyasi partinin adayları gelecek, konuşacak. Sizler de onları dinleyeceksiniz. Biz medeni insanlarız. Her siyasi partiye, her görüşe saygı duyacağız, herkesi dinleyeceğiz. 22 Temmuz'a kadar biz konuşacağız, 22 Temmuz'da siz konuşacaksınız. Nasıl konuşacaksınız? Oylarınızla konuşacaksınız. Oy konuşur mu? Siz isterseniz konuşur. Konuşturacaksınız. Oylar, sandıktan çıkarken şunu haykırmalıdır; (Biz, bu ülkede tam demokrasi istiyoruz, gece yarıları bildirileri istemiyoruz.)

Anayasa 20 yıldır değişmedi. Bu anayasayla üç tane cumhurbaşkanı seçti meclis. Ama dördüncüsünü seçerken, faul yaptılar. (Biz, faul istemiyoruz) diye haykıracaksınız. Türkiye'de siyasi istikrar devam etmeli. Buna bağlı olarak ekonomik istikrar da devam etmeli. Oylar bu sandıktan çıkarken, (istikrar) diye haykırmalı. Bunları başaracağınıza inanıyorum.''

Konuşmasının ardından açılış kurdelesini kesen Bakan Şahin, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili kriz endişesi taşıdığını ifade etmesi üzerine Şahin, şunları kaydetti:

''Bu zaten görünen bir şey. Maalesef CHP'nin müracaatı üzerine Anayasa Mahkemesi'nin, cumhurbaşkanlığı seçimi için toplantı yeter sayısının 367 olması gerektiğine dair karar çıkarması, cumhurbaşkanlığı seçimini adeta zorlaştırmıştır, kilitlemiştir. Seçimlerden sonra böyle bir sorunla Türkiye ve parlamento karşılaşmasın diye halkımızdan bir istirhamımız var. Cumhurbaşkanlığı seçiminde de tek başına sandalye sayısı yeter bir hükümeti işbaşına getirmelidir. Bu bizim talebimiz. Kararı, halkımız verecektir.''

Ak Parti'nin yeniden iktidar olması halinde, üniversite sınavlarını kaldırıp kaldırmayacağı yolundaki soruyu da yanıtlayan Şahin, Üniversite sınavlarının hemen kaldırılmasına ilişkin söylemi, ''ayağı yere basmayan bir vaat olarak'' değerlendirdiğini belirterek, ''Geçtiğimiz pazar günü 1 milyon 640 bin öğrenci sınava girdi. Şu anda üniversitelerimizin kapasitesi 400 binin üzerindedir. Geriye kalan öğrencileri nerede eğiteceksiniz? Bunun cevabını, bu vaadde bulunanlar vermeliler'' dedi.

Bakan Şahin, ''Bazı partiler terörü hemen bitiririz diyorlar. Siz buna ne diyorsunuz'' şeklindeki soru üzerine de şunları söyledi:

''23 yıldır Türkiye, bölücü terörle mücadele ediyor. Binlerce şehit verdik. Aslında bu toprakları bize vatan yapan ecdadımız da bu toprakları bize emanet ederken, kanlarıyla suladılar. Bu topraklarda yaşamanın, vatan bilmenin bir bedeli vardır. Bu bedeli ecdadımız ödedi, şimdi biz de ödemeye hazırız, çocuklarımız da ödeyeceklerdir. Bunu terör örgütünün amacına ulaşamayacağını ifade etmek için söylüyorum.

Tabii ki, Türkiye'nin terör sorununu bir an önce çözmek öncelikle devletimizin sorunudur. Çünkü bu bir parti sorunu değil, devlet sorunudur. Güvenlik güçlerimiz, devletimizin her türlü imkanını kullanarak, 23 yılı aşkın süredir mücadele ediyorlar. Hükümetimizin görevi, terörle mücadelede güvenlik güçlerimizin her türlü ihtiyacını karşılamaktır. En modern araç ve gereçleri temin edip güvenlik güçlerimizin emrine vermektir.

Hükümet olarak da şu anda biz bunu yapıyoruz. Gelecekte de ihtiyaç olduğunda yine yapacağız. Ama hemen gelir gelmez 15 gün içerisinde terörü bitiririm diyenlere inanıp inanmamayı halkımızın taktirine bırakıyorum. O zaman şunu sorarlar, bu terör örgütü ve onların eylemlerinin kumandası sizde midir ki, düğmeye basınca duracak, basınca devam edecek. O nedenle bu tip popülist değerlendirmeleri ciddiye almadığımı ifade etmek istiyorum. Ama terörle mücadelemiz her şekilde devam edecek.''

Gece yarısı bildirisinin, Ak Parti'ye dezavantaj olarak algılanıp algılanmadığı yolundaki soruyu da yanıtlayan Şahin, ''Biz, Türkiye'nin tam demokrasiye sahip olmasını, halkın iradesinin dışında başka iradelerin bu ülkede söz sahibi olmamasını istiyoruz. Tam demokrasi istiyorum ve demokrasiye yapılacak olan her türlü müdahalenin yanlış olacağını ve halkın bunu sandıkta düzelteceğini ifade ettim'' diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın memleketinden aday olduğu hatırlatılan ve Ak Parti'nin Antalya'da kaç milletvekili çıkaracağı da sorulan Bakan Şahin, rakam tahmini yapmayacağını, ancak Ak Parti'nin Antalya'da en çok milletvekili çıkaran parti olacağına inandığını bildirdi.

ALANYA İLE İLGİLİ YATIRIMLAR

Alanya'nın il yapılıp yapılmayacağıyla ilgili bir soruyu da yanıtlayan Şahin, popülizm yapmak istemediğini belirterek, ''Seçimlere bir ay kala Antalya milletvekili adayı olarak (burayı il yapacağım) dersem popülizm yapmış olurum. Bunun kriterleri ve zamanı vardır'' dedi.

Alanya'da yapılmakta olan stadyum ve yüzme havuzu inşaatlarında inceleme yaptığını anlatan Bakan, iktidara geldikleri taktirde 2008 yılı sonuna kadar her iki yatırımın da tamamlanmış olacağını söyledi.

Ak Parti'nin Antalya-Alanya karayolunu tamamladığını, adliye ve cezaevini hizmete açtığını, Gazipaşa-Alanya yolunu bölünmüş yol yapmaya başladıklarını, 5 kilometresinin tamamlanarak asfaltlandığını, 6 kilometresinin de ihalesinin yapıldığını bildirdi.

Ak Parti'nin Alanya ve bölgede önemli yatırımları tamamladığını anlatan Şahin, ''Bizim farkımız bir işe başlarken bitireceğimiz tarihi de belirtiyoruz ve o tarihte hizmete açıyoruz'' dedi.

FB'NİN ŞAMPİYONLUK GECESİNE KATILDI

Bakan Şahin, partililerle birlikte Alanya Fenerbahçeliler Derneği'nin düzenlediği şampiyonluk gecesine de katıldı.

Burada konuşan Şahin, Fenerbahçe'nin Türk futboluna ve sporuna önemli katkılar yaptığını belirterek, özellikle Avrupa'da artık Fenerbahçe'den başarı istediklerini, Avrupa'da başarılı olacak her takıma, takım farkı gözetmeden herkesin destek olması gerektiğini ve kendilerinin de destek olacağını söyledi.

Şahin, Fenerbahçe'nin zengin bir kulüp olduğunu, o nedenle Alanyaspor'a futbolcu desteği vermesi gerektiğini kaydederek, ''Siz zenginsiniz. Fenerbahçe çok güçlü bir kulüp. Varlıklı insanlar zekat verirler. Sizde şöyle takıma giremeyen futbolcu varsa Alanyaspor'a gönderin'' dedi.

Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Karasu, Bakan Şahin'in isteğini emir olarak aldıklarını belirterek, pazartesi günkü yönetim kurulu toplantısında konuyu gündeme getireceğini söyledi.


AA



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.